Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief -

Jaargang 1 - nr 05a - Extra
mei 2016

Uitnodigingen

(1) Uitnodiging

donderdag 2 juni, 11-19.00u
Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28 Utrecht;

FAMILLEMENT

Gratis familiehistorische publieksevenement
van Het Utrechts Archief  en CBG Centrum voor Familiegeschiedenis.
Deelname van NKvJG

(2) Uitnodiging

zondag 19 juni, 14.00 uur
Openbare Bibliotheek Amsterdam,
vergadercentrum 6e verdieping
Lezing van Raya Lichansky -

Op zoek naar mijn onbekende vader

Aansluitend een paternoster-pitch
van drie NKvJG-leden

Over het Famillement

Nieuwsgierig naar je wortels?


Op donderdag 2 juni 2016 vindt in Utrecht de derde volgende editie van het Famillement plaats. De organisatie van dit familiehistorische publieksevenement is in handen van Het Utrechts Archief  en CBG Centrum voor Familiegeschiedenis. Het Famillement richt zich op een breed publiek met een voor de bezoekers gratis programma dat zowel leken als gevorderden op het terrein van (familie)geschiedenis veel heeft te bieden..
De datum van 2 juni is gekozen om de jaarlijkse Stadsdag Utrecht luister bij te zetten. Op 2 juni is Utrecht namelijk jarig, dan viert de stad haar stadsrechten (sinds 1122).
De openingstijden zijn 11.00 - 19.00 uur. Op de informatiebeurs presenteren tal van regionale en (inter-)nationale organisaties zich aan het publiek. Onder hen de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie.

Over de lezing

Op zoek naar
mijn onbekende vader

Op Vaderdag 19 juni 2016 spreekt Raya Lichansky over haar zoektocht die nog maar kort geleden begon maar al veel opleverde.

Ik ben geboren in Amsterdam in 1947. Mijn vader was de grote afwezige. Ik kende alleen zijn naam: Maxime Lichansky. Mijn moeder was buitengewoon onmededeelzaam, en het weinige dat ze over hem kwijt wilde, maakte hem niet tot iemand die ik graag zou willen leren kennen.
Dat veranderde op slag in juni 2015, toen ik het Belgische vreemdelingendossier van mijn vader in handen kreeg. Wat mijn moeder me had vertelt bleek een echo van de waarheid. En zo ging ik op zoek naar de echte Maxime, die als Morduch in Vitebsk geboren werd.

Op de foto
Vader & Moeder Lichansky in Brussel, april 1946

Over de spreker

Raya Lichansky (1947)

In maart 2011 nam Raya Lichansky de Crescas-nieuwsbrief onder haar hoede en werd de inhoud geleidelijk verbreed. Boekennieuws, met aandacht voor nieuwe en verwachte Nederlandstalige of vertaalde 'Joodse' boeken, kwam erbij en is inmiddels niet meer weg te denken. In april van dat jaar kwam de rubriek Televisie en Radio erbij, en in mei werden de Wekelijkse Webtip , de voorloper van de huidige Website van de Week en Kort nieuws van heinde en ver, tegenwoordig Nieuws van heinde en verre aan de kolommen toegevoegd. Ondertussen groeide het aantal items gestaag tot boven de tien, en meldde de eerste nieuwsbrief van 2014 een nieuw vast item: In the picture.
Meer over Raya Lichansky...

Copyright © 2016 Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie, All rights reserved.


Wilt u wijzigingen doorgeven?
U kunt  update uw voorkeuren of u uitschrijven van deze lijst.


This email was sent to deleeuw.johan@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie · Meesterjoostenlaan 14 · Haarlem, Nh 2012CL · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp