Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief -

Jaargang 1 - nr 11
november 2016

Laatste oproep voor

Lezing van Marius Heemstra

De familie Levi Vitoria alias Italiaender

Sefardisch tussen Portugees en Hoogduits

Zondag 20 november 2016 14u.,
Openbare Bibliotheek Amsterdam,
Vergadercentrum 6e verdieping.
Aansluitend de Paternoster-pitch met
Louis Cohen en Bettine Polak

Lees verder...

Breaking news...

Een schat aan informatie over Joodse genealogie en Nederlands-Joodse familieverhalen staat vanaf nu online! De volledige inhoud van het NKvJG-tijdschrift Misjpoge vanaf nummer één van de eerste jaargang (1988) is volledig doorzoekbaar vanaf de website van de Kring. Bezoekers kunnen artikelen en andere tekstgedeelten downloaden naar hun eigen computer. Voor de lopende en vorige jaargang (nu 2016 en 2015) is downloaden alleen mogelijk voor leden van de Kring.

Het digitaliseren en de installatie van de zoekmachine zijn mogelijk gemaakt door een ruimhartige subsidie van de Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland.
Ga naar de Misjpoge online...

NKvJG website vernieuwd

De plaatsing van het Misjpoge archief online heeft aanleiding gegeven de website een grote onderhoudsbeurt te geven. Dor hout is gekapt. Het aanblik is verfrist. *Onderaan* iedere pagina of bericht staat nu een knop waarmee eenvoudig een printvriendelijke PDF-versie van die pagina kan worden opgeroepen, die geprint en per e-mail verzonden kan worden. Door op een foto te klikken wordt er start nu een carousel gestart van alle foto's in het desbetreffende bericht
Laat weten wat u ervan vindt.
Ga naar de website...

Het eierimperium van een voorvader van Ze'ev Bar

Nieuw op onze website, weer een prachtig verhaal van Ze'ev Bar - over het eierenimperium van zijn voorvaderen en de 'Eierweiser' van Zwickau, zijn grootvader Leib (Leo) Weiser. Ga naar http://www.nljewgen.org/hoe-mijn-familie-naar-duitsland-kw…/ en als je het hebt gelezen, laat Ze'ev weten wat je ervan vond: zeevbar31@gmail.com

Lustrumviering 2017

Noteer vast in uw agenda: op zondag 17 september 2017 viert de Kring haar 30-jarig bestaan in de recentelijk gerestaureerde Uilenburgersjoel te Amsterdam (foto). 
De Lustrumcommissie streeft naar twee lezingen in de ochtend en twee in de middag, ieder van dertig minuten, in een workshop setting. Tezijnertijd informeert de lustrumcommissie ons nader over het programma.
Lees meer over de Uilenburgersjoel...

Vragen - tips - oproepen

Tip -  Op 30 november 2016 wordt in het Tresoar in Leeuwarden een tentoonstelling geopend over het Joodse ex libris in Fryslân. Chris Kooyman  en  B. de Bruin verzorgen inleidingen.
Voor meer informatie, ga naar...

Oproep - Heb je een eigen website met genealogische gegevens of familieverhalen? Wist je dat er op de NKvJG-website een pagina is waarop ze zijn bijeengebracht? Stuur de URL in een bericht naar de webmaster en de link wordt toegevoegd.
Tip - Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan heeft de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) aan het verenigingsblad Gens Nostra een themabijlage gevoegd gewijd aan 'de vrouw in de genalogie'. Onder vrouwen die een plaats hebben gekregen in het blad is Betty van der Harst-Trompetter.
Zie verder...

Vraag - Peter van der Zon is op zoek naar zijn joodse roots. De naam van zijn moeder is Delgeijer. Voor zover hem bekend zijn zijn voorouders in 1794 vanuit Portugal naar Kessel in Nederland / Duitsland gekomen. Ze zouden in 1796 katholiek zijn geworden en zich uiteindelijk in Nijmegen gevestigd hebben. Hij wil graag meer over hen weten.
Antwoorden kunnen rechtstreeks naar hem worden gestuurd: peter@petervanderzon.nl

Activiteitenkalender

  • zo 20 november 2016 - 14u - NKvJG-lezing, Marius Heemstra over De familie Levi Vitoria alias Italiaender - Aansluitend Paternosterpitch - OBA Amsterdam
  • zo. 19 maart 2017 14u, Algemene Ledenvergadering en lezing - OBA Amsterdam
  • zo. 18 juni 14u. - Lezing in ontmoetingscentrum Lev, Kastelenstraat 80, Amsterdam-Buitenveldert
  • zo 17 september 2017, NKvJG Lustrumviering - Uilenburgersjoel, Amsterdam
Copyright © 2016 Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie, All rights reserved.


Wilt u wijzigingen doorgeven?
U kunt  update uw voorkeuren of u uitschrijven van deze lijst.


This email was sent to deleeuw.johan@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie · Meesterjoostenlaan 14 · Haarlem, Nh 2012CL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp