Copy
Binnenkort ontvangt u onze brochure met acht indrukwekkende verhalen over Texelaars met dementie, die noodgedwongen aan 'de overkant' worden geplaatst.

Deze uitgave vormt een belangrijke aanvulling op wat via www.texelsamenbeter.nl wordt gecommuniceerd.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk hier de nieuwsbrief in uw browser.

Texel Samen Beter

September 2017: Nieuwsbrief 

Rikus, bedankt voor je jarenlange inzet en ideeën!

De zomer komt bijna ten einde en dat vinden we bij Texel Samen Beter een mooi moment om een nieuwsbrief te versturen. Dit keer staat onze nieuwsbrief in het teken van het vertrek van bestuurslid en voorzitter Rikus Kieft en onze brochure met indrukwekkende Texelse verhalen over het tekort aan zorgplekken op Texel.

Deze brochure versturen we binnenkort naar alle leden van Texel Samen Beter. Verder vindt u in deze nieuwsbrief informatie over de ALV op 20 oktober 2017.

Rikus Kieft neem afscheid van Texel Samen Beter

Op de aanstaande ALV van Texel Samen Beter (20 oktober) neemt Rikus Kieft afscheid als voorzitter van het bestuur. Rikus heeft zich vanaf de startfase van de coöperatie enorm ingezet voor het oprichten en organiseren van TSB. 

Rikus:
" Zes jaar geleden ontstonden de eerste gedachten over een zorgcoöperatie op Texel. Om de zorggebruikers een stem te geven en de zorg voor iedereen op Texel zo goed en zo dichtbij mogelijk te regelen. Inmiddels staat er al vier jaar een zorgcoöperatie. Met bijna 700 leden, met een goed netwerk bij zorgaanbieders en gemeente en met een goed concept van 'Positieve Gezondheid'. Daar kan Texel verder mee. Iedereen hartelijk dank voor de medewerking."

Wij zijn Rikus heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet, ideeën en toewijding. Bent u benieuwd hoe Rikus terugkijkt op de afgelopen jaren en waar we nu als Texelse zorgcoöperatie staan? 

> Lees het uitgebreide interview met Rikus Kieft op onze website
Brochure met Texelse ervaringen

Wat is het toch erg. Woon je je hele leven op Texel, heb je je steentje aan de Texelse maatschappij bijgedragen en dan is er in de laatste fase van je leven geen plek meer voor je op het eiland omdat je aan dementie lijdt en er te weinig zorgplekken zijn. Om deze schrijnende problematiek op te lossen heeft Omring plannen gemaakt voor herhuisvesting en nieuwbouw die ervoor moeten zorgen dat er in 2020 voldoende geschikte woonplekken op Texel zullen zijn. 

Deze nieuw- en verbouwplannen gaan helaas vaak gepaard met bezwaren van omwonenden omdat er gevreesd wordt voor overlast, uitzicht kwijtraken of andere zaken. Met dank aan Joop Rommets (tekst) en Liselotte Schoo (foto's) hebben we daarom een brochure uitgebracht die bestaat uit acht persoonlijke en indrukwekkende Texelse verhalen. Hiermee hopen we duidelijk te maken hoe schrijnend de problematiek is en dat we ons samen hard moeten maken om de nieuwe plannen voor zorgplekken te steunen. 

Wilt u meer weten over deze brochure en/of de brochure graag thuis ontvangen? 

> Lees snel verder op onze website
ALV Texel Samen Beter | 20 oktober 2017

Bij deze nodigen wij u van harte uit op onze Algemene Ledenvergadering op 20 oktober a.s. De Vergadering vindt plaats in dorpshuis 'De Waldhoorn' in Den Hoorn en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. 

Tijdens deze vergadering worden het jaarverslag en het financiële jaaroverzicht gepresenteerd. Daarnaast nemen wij deze avond afscheid van onze bevlogen voorzitter: Rikus Kieft. Na de pauze zal een spreker vertellen over vernieuwingen in de zorg. Meer hierover volgt in de volgende nieuwsbrief. 

Daarnaast zijn nieuwe bestuursleden van harte welkom! Meer informatie? 

> Bekijk de complete uitnodiging op onze website
De zorgcoöperatie voor Texelaars
Bezoek voor vragen onze contactpagina of e-mail naar info@texelsamenbeter.nl.

Uitschrijven | Instellingen