Copy
Onze nieuwe voorzitter Joost de Veer stelt zich voor in een interview met de Texelse Courant.
 Deze uitgave vormt een belangrijke aanvulling op wat via www.texelsamenbeter.nl wordt gecommuniceerd.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk hier de nieuwsbrief in uw browser.

Texel Samen Beter

December 2017: Nieuwsbrief 

Texel Samen Beter heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de ALV op 19 oktober j.l. namen wij afscheid van voorzitter Rikus Kieft, die zich vanaf de startfase enorm heeft ingezet voor het oprichten en organiseren van onze organisatie. Sinds een aantal weken neemt voormalig medebestuurslid Joost de Veer zijn taken over. We zijn erg blij in Joost een gemotiveerde, nieuwe voorzitter te hebben gevonden. 

In onze nieuwsbrief leest u een interview met Joost, dat onlangs verschenen is in de Texelse Courant. Verder doen we verslag van het bezoek van Carl Verheyen aan Texel, maken we de data van de jaarlijkse spreekuren van Univé en Texel Samen Beter bekend en zetten we een paar handige links over het regelen van zorg op een rij.

Interview Joost de Veer

Joost de Veer is de nieuwe voorzitter van Texel Samen Beter. In een interview in de Texelse Courant stelt hij zichzelf voor en vertelt hij zijn motivatie en plannen.

"Er moet een omslag komen in de gezondheidszorg. Het is onze taak om Texelaars mee te nemen in die omslag. Ik vind dat mensen zelf meer regie moeten krijgen over hun gezondheid."

> Lees het interview op onze website
Verslag bezoek Carl Verheyen aan Texel

Op onze Algemene Ledenvergadering op 19 oktober j.l. sprak drs. Carl Verheijen. Carl is directeur van het Instituut voor Positieve Gezondheid in Amersfoort, het instituut dat Machteld Huber heeft opgericht om haar gedachtengoed van 'positieve gezondheid' verder te ontwikkelen. De centrale vraag aan Carl was:

"Hoe kunnen we de zorg voor gezondheid op Texel zo organiseren dat we de ervaring van de gebruikers van de zorg als leidraad nemen? Wat komt daarbij kijken en wat levert het ons op?"

> Lees meer over de lezing van Carl Verheyen
 
Spreekuren Univé & Texel Samen Beter

Zoals elk jaar organiseren Univé en Texel Samen Beter spreekuren over de Texel Samen Beter polis. U bent van harte welkom en kunt deze dagen van 09.00 tot 17.00 binnenlopen om u te laten informeren.

Wanneer?
  • Maandag 18 december | 09.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag 22 december | 09.00 tot 17.00 uur
Waar?
De Buureton
Beatrixlaan 43 in Den Burg
Zorg regelen: waar doe ik dat?

Omdat veel mensen zoekende zijn naar welke kanalen beschikbaar zijn voor zorgaanvragen, zetten wij de informatie nog eens voor u op een rijtje.

Aanvragen voor zorg en aanpassingen

Het aanvragen van zorg en aanpassingen etc. kan bij het loket van de gemeente; afdeling Sociaal Domein.

Informatie over mantelzorg
Voor informatie over mantelzorg en diverse voorzieningen kunt u terecht bij Texels Welzijn in de Buureton. Hier kunt u ook terecht met vragen over de begeleiding van mensen met dementie.

Meer informatie
Een aantal andere pagina's op de website van Gemeente Texel die handig kunnen zijn vindt u hieronder:
Wilt u zich verdiepen in vergoedingen en regelingen? Meer informatie kunt u vinden op de website van Vilans. Op deze site wordt overzichtelijk uitgelegd wat er allemaal in de zorg veranderd is en wie welke verantwoordelijkheden heeft.
De zorgcoöperatie voor Texelaars
Bezoek voor vragen onze contactpagina of e-mail naar info@texelsamenbeter.nl.

Uitschrijven | Instellingen