Copy
Op maandag 11 juni vindt er van 11.30 tot 14.00 uur in De Buureton (Beatrixlaan 43 in Den Burg) een bijeenkomst plaats over het mobiliseren van de kracht van inwoners en de Texelse gemeenschap en met name ook kwetsbare mensen. Deze uitgave vormt een belangrijke aanvulling op wat via www.texelsamenbeter.nl wordt gecommuniceerd. Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk hier de nieuwsbrief in uw browser.

Texel Samen Beter

Juni 2018: Nieuwsbrief 

Denkt u met ons mee over veranderingen
in de zorg op Texel?


Deze nieuwsbrief is korter dan u van ons gewend bent. Dit keer geen interview, maar wel een belangrijke uitnodiging voor alle leden, die zelf graag willen meedenken over de veranderingen in de zorg op Texel.

Verder een korte opsomming van onze activiteiten in de afgelopen maanden, om u op de hoogte te houden van waar wij mee bezig zijn. In september ontvangt u weer een wat uitgebreidere nieuwsbrief van ons!

Speciale uitnodiging voor leden en belangstellenden van Texel Samen Beter

Op maandag 11 juni vindt er van 11.30 tot 14.00 uur in De Buureton (Beatrixlaan 43 in Den Burg) een bijeenkomst plaats over het mobiliseren van de kracht van inwoners en de Texelse gemeenschap en met name ook kwetsbare mensen. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 6 juni a.s.

Als zorgcoöperatie Texel Samen Beter zijn we al geruime tijd in gesprek met aanbieders van zorg en welzijn en de gemeente over de vraag wat er voor nodig is om zo lang mogelijk gezond te zijn of zo gezond mogelijk om te gaan met ziekte. Om dit voor elkaar te krijgen willen aanbieders van zorg en welzijn en de gemeente anders gaan werken, zij noemen dat werken "met een brede blik op gezondheid".

De inbreng van Texelaars is daarbij van groot belang! Daarom krijgt u als lid en/of belangstellende voor Texel Samen Beter, deze uitnodiging. Hoe kunnen we volgens u het beste onze rol invullen om namens de gebruikers van zorg op Texel onze bijdrage te leveren aan een goed stelsel voor zorg en gezondheid? Waarbij eigen regie, veel meer preventie, verbinden van zorg en welzijn en kwaliteit van leven voor de Texelaars, uitgangspunten zijn?

Aanmelden uiterlijk tot woensdag 6 juni
Deelname is gratis. Wilt u zich in verband met de bescheiden lunch wel even aanmelden? Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan uiterlijk tot woensdag 6 juni 2018 via e-mail bij Meike Hornstra (andersorganiseren@gmail.com).

> Bekijk de complete uitnodiging met meer achtergrondinformatie op onze website
Wat heeft Texel Samen Beter de afgelopen maanden gedaan?

Behalve het sponsoren van het zeer geslaagde evenement HOERA HET IS VANDAAG, hebben wij weer meegedacht in een aantal nieuwe initiatieven voor aanvulling/verbetering van de zorg op Texel. Zo waren wij betrokken bij:
  • Coalitie voor Positieve gezondheid
  • Plannen van Omring voor opvang van mensen met dementie
  • Plannen voor De Tuunen
  • Plannen voor het huis van Tante Jans
  • De plannen van Maya Pekel en Anne Zegers (zie ook dit artikel op Texel Plaza)
Bij al deze initiatieven proberen wij u als burger te vertegenwoordigen. Zoals u hierboven kunt lezen, nodigen wij u van harte uit om ook zelf in het overleg mee te doen op 11 juni aanstaande. Wij hopen van harte dat er veel mensen komen meedenken!

 
De zorgcoöperatie voor Texelaars
Bezoek voor vragen onze contactpagina of e-mail naar info@texelsamenbeter.nl.

Uitschrijven | Instellingen