Copy
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de nieuwsbrief in uw browser.

Texel Samen Beter

September 2019: nieuwsbrief

Je leven lang lekker in je vel!

Dat wensen wij iedere Texelaar. Jong of oud. Na een periode van focus op een oudere doelgroep, gaan we ons de komende tijd richten op kinderen en jongeren. Want dat de zorg ook daar niet optimaal is, dat is gebleken.

Naast deze veranderde focus zijn er ook binnen het bestuur van Texel Samen Beter een aantal veranderingen waarover we u graag informeren. Zo stelt onze nieuwe projectleider Positieve Gezondheid Meike Hornstra zich graag aan u voor. Ook heeft zich een nieuw bestuurslid bij het bestuur aangesloten: Rob van der Sande. Rob heeft veel bestuurlijke ervaring en wij zijn erg blij met zijn kennis en inbreng. In een volgende nieuwsbrief en zeker op de jaarvergadering kunt u kennis met hem maken.

Verder staat er een nieuwe jaarvergadering op de planning en vertellen we u over de voortgang van de woonzorglocaties Omring in Den Burg. Ook woonproject De Tuunen is gestart, de eerste huizen worden al in oktober opgeleverd. Lees verder!
 

Even voorstellen
 
Maak kennis met Meike Hornstra, projectleider 'Gezond Texel 2030'.

“Al meer dan 25 jaar is de zorg mijn werkgebied. Na mijn studie Bewegingswetenschappen ben ik gaan werken als therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Dat heb ik 15 jaar gedaan en daarna ben ik leidinggevende geworden in de volwassenpsychiatrie. Het bleek lastig om samen te werken met andere organisaties, terwijl dat wel nodig was voor de patiënten. In die periode moest nog echt de weg gebaand worden en dat vond ik zo leuk om te doen dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Sindsdien heb ik meerdere netwerken en samenwerkingsverbanden begeleid, waar het steeds de vraag was: hoe kunnen we goed samenwerken in het belang van inwoners, cliënten of patiënten.”

Meer lezen over Meike, haar visie en haar werk op Texel?

> Lees het hele artikel op onze website
Positieve gezondheid voor jong en oud

Na een aantal jaren van actie voor ouderenvoorzieningen, is het tijd om ons ook hard maken voor de zorg van de jongere Texelaar.

Verschillende rapporten waarschuwen: de zorg voor deze leeftijdsgroep is lang niet altijd optimaal. Er wordt hier van alle kanten op gereageerd, zo is het Sociaal Team van de gemeente bezig het ‘IJslandse model’ voor drank- en drugsgebruik onder de jeugd te gaan invoeren en krijgen basisschoolleerlingen aandacht met het initiatief ‘Hoera het is vandaag’. Ook landelijk is er meer interesse: sinds 2018 is er een kindtool voor positieve gezondheid ontwikkeld. Wij van Texel Samen Beter gaan ons voor de volle 100% inzetten!
Nieuwe woonzorglocaties Omring in aanbouw

Het valt u vast op als u over de Pontweg rijdt; er verrijzen twee imposante gebouwen. In dit nieuwbouwproject op de hoek Gasthuisstraat-Pontweg in Den Burg (‘landje van Pelgrim’) werken zorgorganisatie Omring en woningcorporatie Woontij samen aan de toekomst van wonen en zorg op Texel. Op het terrein worden twee gebouwen gerealiseerd met in totaal 59 appartementen voor zowel mensen met dementie/een intensieve zorgvraag als senioren die wat minder zorg nodig hebben.

> Lees het hele artikel op onze website
 

Jaarvergadering op 27 november


Dit jaar zal de jaarvergadering gehouden worden op 27 november om 19.30 uur in Stayokay, de inloop en koffie is vanaf 19.00 uur. Na de vergadering zullen sprekers u weer informeren over nieuwe ontwikkelingen in de zorg op Texel. Iedereen is van harte welkom!
De zorgcoöperatie voor alle Texelaars
Bezoek voor vragen onze contactpagina of e-mail naar info@texelsamenbeter.nl.

Uitschrijven | Instellingen