Copy
Deze uitgave vormt een belangrijke aanvulling op wat via www.texelsamenbeter.nl wordt gecommuniceerd.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk hier de nieuwsbrief in uw browser.

Texel Samen Beter

Mei 2017: Nieuwsbrief 

Eigen regie en meer eigen verantwoordelijkheid in de zorg. Wat houdt dat in? 

Wie een dagje ouder wordt, doet er goed aan om eens na te denken over praktische dingen, zoals aanpassingen in huis. Wat kunt u zelf doen en hoe pakt u dit aan? We spreken met twee stellen die daar al flink mee bezig zijn geweest. 

Verder vindt u in deze nieuwsbrief meer informatie over de scootmobiel pechhulp en de Texelpolis. Leest u met ons mee?

Twee stellen over hun ervaringen met eigen regie en meer eigen verantwoordelijkheid in de zorg

Tilly Leenders en Jan Buis uit de Waal en Joost en Marjan de Veer uit 't Horntje zijn bewust bezig met het nadenken over de toekomst en het nemen van maatregelen om het huis aan te passen naar mate zij ouder worden. 

Beide stellen vertellen openhartig over hun ervaringen en de aanpassingen die zij gedaan hebben. Benieuwd naar hun ervaringen en tips? 

> Lees dan snel verder

Texelpolis & lidmaatschap Texel Samen Beter

Bent u lid van Texel Samen Beter? Dan kunt u bij Univé een voordelige Texelpolis afsluiten. Wanneer u deze polis afsluit, krijgt u het lidmaatschap van Texel Samen Beter weer teruggestort door Univé.

De Texelpolis is op naam en persoonlijk. Echtparen/partners die allebei zo'n polis willen, moeten dan ook allebei lid worden van Texel Samen Beter. 

> Lees meer over de Texelpolis

Scootmobiel pechhulp op Texel

Bent u aangewezen op een scootmobiel? Dan kan het heel vervelend zijn om stil te staan met pech. Gelukkig is er een oplossing: Scootmobiel Pechhulp.

Voor een vast bedrag per jaar, bent u met uw scootmobiel 7 dagen per week en 24 uur per dag verzekerd van hulp bij pech onderweg. De pechhulp wordt namens de ANWB verzorgd door Garage Dros.

> Lees meer over scootmobiel pechhulp

Plannen van de politieke partijen?

Omdat er in 2018 weer verkiezingen voor de gemeenteraad zijn, willen wij graag weten wat de plannen van de politieke partijen zijn om de zorg voor de ouder wordende Texelaar zo goed mogelijk aan te passen aan de eilandsituatie. 

Om deze plannen te ontdekken stuurden wij in maart een brief naar de politieke partijen op Texel. Helaas hebben we nog geen enkele reactie uit de politiek gehad. Texel Samen Beter hoopt dat - ondanks het feit dat we niks gehoord hebben - men toch wel bezig is met de zorg voor de ouder wordende Texelaar. In elk geval zullen we de verkiezingsprogramma's er straks kritisch op nalezen en hierover uitgebreid publiceren. In de volgende nieuwsbrief zullen we hier uitgebreider over berichten.

> Lees de brief die wij in maart stuurden
De zorgcoöperatie voor Texelaars
Bezoek voor vragen onze contactpagina of e-mail naar info@texelsamenbeter.nl.

Uitschrijven | Instellingen