Copy
Nyhetsbrev från Tostan Sverige
View this email in your browser

Tostan Sverige önskar dig en skön sommar och tackar för ditt stöd!


Ett varmt tack för att du valt att fortsätta stödja Tostans arbete som medlem, månadsgivare eller på annat sätt. Ett stort tack också till dig som anonymt har gett gåvor till Tostan Sverige. 

Radiohjälpens stöd till Tostans arbete har bland annat resulterat i att 45 byar i Foutaregionen i norra Senegal upphört med kvinnlig omskärelse och barnäktenskap. Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman besökte i februari den publika deklarationen i norra Senegal tillsammans med en fotograf från SVT.  Detta har resulterat i en 7 minuter lång dokumentärfilm. Filmen kan ses på följande länk på SVT Play.
Foto: Fredrik Öhrn

Nytt projekt i Fouta, Senegal


Radiohjälpen har beviljat Tostan Sverige ett bidrag på 1 400 000 kr till ännu ett treårigt projekt i Senegal med start hösten 2017.  Tillsammans med en generös gåva på 950 000 kr från Svenska Petroleum Exploration AB är det därför nu möjligt för Tostan Sverige att med totalt 2 350 000 kr finansiera Tostans treåriga Community Empowerment Program i 10 byar i Foutaregionen i Senegal.

Tack vare generösa bidrag från H M Drottning Silvias Stiftelse, Malin och Lennart Philipsons Stiftelse, Futura Foundations AB, Berth von Kantzows Stiftelse, Ricki Neuman med familj samt från medlemmar och andra givare finansierar Tostan Sverige ytterligare 21 pågående byprojekt.


Läs mer om våra Svenskstödda byar
Foto: Björn Westerdahl

Molly Melching och Tostan Sverige på Finlandsinstitutet


Kvällen med Molly Melching på Finlandsinstitutet tillsammans med World’s Children’s Prize och H M Drottning Silvias Stiftelse blev mycket lyckad. Sång och dans och Mollys inspirerande redogörelse för hur Tostan arbetar på fältet fick publiken att skänka gåvor. Stort Tack för det! 

Långa helsidesartiklar i DN och SvD och Radiohjälpens intervju i SVT har spridit information om Tostan till hela landet. 

Även på Facebook har intresset ökat och vi satsar nu på att få fler följare - bjud gärna ni dina vänner att gilla Tostan Sverige på Facebook för att ta del av aktuella händelser.
Foto: Fredrik Öhrn

Tostans program


Tostan Sverige har under drygt tio år finansierat mer än 100 treåriga Community Empowerment program (CEP) i Senegal och i Gambia. Tostans program är hela tiden under utveckling och förnyas med nya delar och program som tillägg till grundprogrammet CEP.  Är du intresserad går det att läsa mer på Tostan Sveriges hemsida om:   
Foto: Fredrik Öhrn

Imponerande planer för framtiden


Skola, sjukstuga, rinnande vatten, ambulans… Några saker som ungdomarna i byn Santhianne med cirka 450 invånare hade ritat upp för att visa oss svenska besökare i november förra året. Efter bara ett år med Tostan är detta vad de hoppas på och planerar för framtiden. Det är ett exempel på hur snabbt grupperna tar in och verkligen använder den kunskap de får. Vi som lyssnade på den klara presentationen blev djupt imponerade.

Läs fler framgångsberättelser

Sommarläsning


Som läsning i sommar vill vi rekommendera dessa två böcker:
  1. Boken om Tostans grundare Molly Melching: ”However Long the Night Molly Melching’s Journey to Help Millions of African Women and Girls Triumph” av Aimee Molloy.  (Läs mer om hur du beställer boken)
  2. “Values Deliberation and Collective Action Community Empowerment in Rural Senegal” av Cislaghi Beniamino, Gillespie Diane och Mackie Gerry
Vi hörs igen efter sommaren! 
Varma hälsningar / Anne Charlotte Ringquist, Ordförande Tostan Sverige
Stöd Tostan Sveriges arbete genom en gåva på 90 00 47-2 eller på Swish 1239000472
Twitter
Facebook
Website
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2017 Tostan Sverige, All rights reserved.


Vill du ändra hur du får dessa mail? 
Du kan uppdatera dina inställningar eller avsluta prenumerationen för mailutskick

Email Marketing Powered by Mailchimp