Copy
Onderwijsnieuws editie | 16/10
Beste <<First Name>>,

Als student aan de Faculteit 3mE ontvang je elke maand een overzicht van het onderwijsnieuws. Kijk voor meer actueel nieuws op nieuws-weblog.  

Meer informatie over je studie en antwoorden op je vragen kun je terugvinden op de Studentenportal van 3mE.
In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen van afgelopen maand aan bod:

Automatisch je studieresultaten ontvangen

Binnen OSIRIS is het mogelijk om automatisch een bericht te ontvangen wanneer een nieuw studieresultaat geregistreerd wordt.  Wil je deze berichten ontvangen? Ga dan naar https://e-service.tudelft.nl/ om dit in te stellen.

De functionaliteit kan je in E-service vinden in het (nieuwe) kader Studentvoorkeuren bijna onderaan de pagina. Vink daar je keuze aan en leg deze vast met Wijziging opslaan.

Heb je vragen over https://e-service.tudelft.nl/ dan kan je contact opnemen met het Servicepunt op de faculteit.


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Belangrijk bericht voor 1e jaars Wb en MT

Beste 1e jaars student,

Volgende week vinden de onderstaande twee toetsen plaats. Je hebt je er niet voor hoeven aanmelden, omdat wij er nog niet zeker van waren dat iedereen in staat was dit op tijd te doen. Als je je wel hebt aangemeld: prima, dan ben je alvast gewend aan de verplichting dit voor alle verdere toetsen/tentamens wel te doen!

  • Maandagavond 3 oktober voor Wb en MT de tussentoets Statica. Deze verplichte toets is ervoor bedoeld om voor jezelf te bepalen hoe je er in dit vak voor staat.
  • Woensdagavond 5 oktober voor Wb de Matlabtoets. Deze verplichte toets is een onderdeel van het project WB1130 Technische Systemen en levert 1 ECTS op als je de toets met een 6,0 of hoger haalt.

Voor deelname aan de toetsen is het nodig dat je je Campuscard meeneemt! Als je die nog niet hebt, neem dan in elk geval een geldig identiteitsbewijs mee.

Indeling voor de toetsen
De indeling voor deze toetsen gebeurt op basis van de projectgroepindeling. In het onderstaande rooster is te zien op welke dagen, tijdstippen en locaties de bovengenoemde toetsen worden afgenomen.

Funktiebeperking
De Matlabtoets voor 1e jaars Wb wordt in twee sessies afgenomen. De tweede sessie is bedoeld voor studenten met een functiebeperking, ongeacht je groepsindeling. Je hebt deze toets dan in de IO-computerzaal SHIFT.

Ouderejaars
Als je als ouderejaars de matlabtoets nog moet doen terwijl je niet aan het project deelneemt, dan word je verwacht in de Drebbelweg zaal 2.

Overzicht 1e studiejaar
Ik maak je nog attent op de volgende webpagina’s met detailinformatie over het 1e studiejaar:

Je kunt op deze pagina’s precies zien waar de studiepunten mee kunnen worden verdiend en hoe het met de cijferregeling zit.

Namens de onderwijsdirectie wens ik je veel succes met de voorbereiding en de toetsen! 

NOGMAALS: voor alle verderop in het jaar voorkomende toetsen/tentamens moet je je beslist wel aanmelden! Dit kan steeds tot uiterlijk 2 weken voor aanvang en doe je in OSIRIS.


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Welkom 1e jaars

Welkom 1e jaars

Inmiddels zijn we al weer aangeland in de 4e week van het 1e kwartaal en kunnen we merken dat de 900 (!) eerstejaars al aardig gewend zijn aan deze faculteit. Dat geldt ook voor ons, maar dat is makkelijker, omdat we dergelijke aantallen de laatste jaren al wel gewend waren, al zijn de wachttijden bij de Daily wel langer dan anders.

Voor een indruk met hoeveel jullie hier zijn en hoe dat de laatste jaren was, het volgende overzichtje:

  2016 2015 2014 2013 2012
Klinische Technologie 100 98 93    
Maritieme Techniek 100 149 184 131 89
Werktuigbouwkunde 670 673 521 640 497

Werktuigbouwkunde is al enige jaren absoluut de grootste, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is met een instroom van 400 1e jaars op afstand een goeie tweede.

Wij hopen en rekenen erop dat je je hier thuis blijft voelen en dat je een succesvolle studieperiode tegemoet gaat.


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Voorlichting Study Abroad 2017/2018

Op 4 oktober organiseert het International Office 3mE een extra voorlichtingsbijeenkomst over een minor in het buitenland 2017-2018! Tijdens deze bijeenkomst leggen wij meer uit over de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan tijdens je minor en is er gelegenheid om vragen te stellen over het Study Abroad Programma.

De voorlichting vind plaats in de lunchpauze (12h45 tot 13h30) in instructiezaal G.

Tijdens de Study Abroad week op 14, 15 en 16 november informeren we je in detail over de procedure voor exchange en worden de definitieve EU en NON-EU plekken bekend gemaakt.


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Voor eerstejaars: naar het buitenland tijdens je minor!

Wil je je minor in het buitenland doen? Dat kan! 3mE heeft diverse exchange mogelijkheden met universiteiten over de hele wereld. Echter voor de beste plekken vind altijd een selectie plaats daarom is belangrijk daar in je eerste jaar van op de hoogte te zijn. De selectie wordt gebaseerd op je cijfers, CV en motivatie brief.

Om je minor in het buitenland te doen, dien je in bezit te zijn van al de studiepunten van je eerste jaar. De deadline voor aanmelding is op 15 januari 2017. Op dat moment moet je je eerste jaar hebben afgerond.

In november vindt de jaarlijkse Study Abroad week plaats. Daar wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Meer informatie hierover volgt binnenkort

Kijk voor meer informatie op: www.studyabroad.3me.tudelft.nl

 


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Bericht over het 1e jaars Statica

We zijn nu twee weken bezig en de resultaten tot nu toe zijn alleszins bemoedigend. Het aantal “enrollments” op Bb is opgelopen tot 926. Naast werktuigbouw en maritiem bedienen we ook een aantal minorstudenten.

Desgevraagd zei de helft van de studenten dat ze in de eerste week ongeveer 12 uur aan zelfstudie Statica hadden besteed en de andere helft minder dan 12 uur.

Er wordt goed meegedaan met het huiswerk. Het wordt ook redelijk gemaakt, het is niet voor iedereen gemakkelijk.

Er is nu twee keer werkcollege geweest. We horen terug dat de werkcolleges bomvol zitten en dat er goed gewerkt wordt.

Aan het eind van de eerste week hadden we de toets “Newtonian Mechanics”.statica

Hiernaast een foto van de taartuitreiking gisteren ter gelegenheid van de uitmuntende scores bij die toets.

Het goed toepassen van de drie wetten van Newton ligt aan de basis van het vak Statica, dus wij wilden de studenten extra motiveren om de toets goed te maken.

Daarom beloofden we een taart te verloten onder de studenten die 25 of meer van de 30 vragen juist beantwoordden.

Wij werden blij verrast: meer dan 500 studenten maakten de toets, en 164 van hen haalden 25 of meer punten.  Er waren zelfs 13 studenten die de toets foutloos maakten.  Daarom hebben we een tweede taart verloot onder deze uitblinkers.

(de gemiddelde score was meer dan 20, meer dan we durfden hopen op basis van voorgaande jaren)

Het belooft een goede nieuwe lichting studenten te worden!

 


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Overgebleven plekken buitenland en orientatie uitwisseling 2017/2018

Beste studenten,

Graag brengt het International Office 3mE twee dingen aan het licht:

1- Overgebleven plekken

Er zijn op dit moment nog een aantal plekken beschikbaar in het buitenland voor uitwisseling in het tweede semester van huidig collegejaar (2016/2017).

De lijst met beschikbare plekken is hier te vinden. Wil jij je nog aanmelden? Kijk dan hier hoe dat moet.

2- Naar het buitenland in 2017/2018

Studenten die in collegejaar 2017/2018 van plan zijn om een minor te doen in het buitenland kunnen beginnen zich te orienteren. De lijst met beschikbare plekken in de EU zal binnenkort op de site komen te staan. De lijst met non-EU plekken wordt in de Study Abroad Week bekend gemaakt. De Study Abroad Week op 3mE wordt gehouden in de week van 15 November. Dat is ook het moment dat alle aanmeldingen openen. De deadline voor aanmeldingen voor het eerste en tweede semester van 2017/2018 zal zijn op 15 Januari 2017.

Voor meer uitleg en informatie is de website van het International Office altijd beschikbaar, en kan je naar de inloopspreekuren komen op dinsdag en donderdag tussen 12.30 en 13.30.


Lees online»
 
_________________________________________________________________

Athens Programme

900x500_ATHENS

Voor informatie kan je ook naar de nieuwe website http://athensnetwork.eu/


Lees online»
 
_________________________________________________________________

TU Delft studenten nieuws


3mE agenda


Op zoek naar informatie over je studie? Zoek het zelf!  | Kijk op http://studenten.tudelft.nl/3mE


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TU Delft - O&S 3mE · Mekelweg 2 · Delft, ZH 2628 CE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp