Copy

 
Nieuwsbrief
oktober 2022
Ventilatiesysteem maakt einde aan vochtprobleem
Vocht op de ramen, schimmel op de kitlaag in de kozijnen: geen lekker idee met een baby op komst. Rinze van der Kluit struinde internet af en ontwierp zijn eigen oplossing: een warmteterugwinningssysteem. Met als resultaat gasbesparing, meer comfort en het binnenklimaat is nu een stuk gezonder.
Lees zijn hele verhaal op de site.
Lees meer over het ventilatiesysteem van Reinze van der Kluit
Energiegids voor je energierekening
Het is een turbulente tijd. Zowel de prijs van energie en die van de maatregelen om het energieverbruik te verminderen nemen flink toe. Subsidies en financiering voor energiemaatregelen veranderen. De wachttijden voor maatregelen nemen toe. Wat kan je doen in de tussentijd? Het duizelt je wellicht. Tijd voor een update!
Lees op de site meer over de veranderingen in de energieprijs, subsidies, financiering en de oplopende kosten en wachttijden voor energiemaatregelen.

Op de site vind je ook maatregelen die al op korte termijn helpen om je energieverbruik terug te brengen.
Update energie gids en maatregelen
Bespaarhuisvraag: geld lenen om huis te verduurzamen?
Vraag:
Is het mogelijk om geld te lenen voor het verduurzamen van mijn huis?
Antwoord:
Het is al langer mogelijk om een energiebesparingslening af te sluiten, maar nieuw is dat er minder beperkingen komen. Zo mocht je tot voor kort slechts 75% van het te lenen bedrag besteden aan zonnepanelen. Nu mag je zonnepanelen volledig financieren uit de lening en hoef je dus niet meer op zoek naar een tweede verduurzamingsmaatregel.
Een tweede verbetering is dat een huishouden met een gezamenlijk jaarinkomen tot €45000 vanaf 1 november renteloos kan lenen.
Een beperking aan de energiebesparingslening is de inkomenstoets. Kort door de bocht moet je aan kunnen tonen dat je de lening eigenlijk niet nodig hebt. Mogelijk gaat daar rond de jaarwisseling iets aan veranderen. Immers mensen die te maken krijgen met energiearmoede zullen niet het geld hebben om te verduurzamen. De energiebesparingslening is behoorlijk safe, want de besparing op energiekosten is groter dan het bedrag dat afgelost moet worden.

Klik op de link hieronder voor meer info op de site van het warmtefonds.
Lees verder op site van warmtefonds.
Vacature: financieel adviseur
Gezocht: financieel adviseur verduurzamingsprojecten

040energie wil mensen helpen die wat grotere renovaties aan hun huis willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van ISDE subsidies en evt. de energiebespaarlening.

We zijn nog wat zoekende naar de vorm waarin de dienstverlening zou moeten plaatsvinden. Wat belangrijk is dat deelnemers werkelijk geholpen worden en dat er geen fouten worden gemaakt die de deelnemers ongepland geld kosten.
Lees verder op de site en mocht je interesse of ideeën hebben meld je dan!
Lees verder op site.
Interesse? Ideeën?
Webinars 2022
Ook in 2022 worden er weer regelmatig webinars gehouden. Alle webinars starten om 20.00 uur.  Meld je aan voor een webinar via de site.
  Infoavond isolatie   Dinsdag 18 oktober
  Infoavond zonnepanelen
  Dommelbeemd, Woensel
  Woensdag 19 oktober
  Infoavond zonnepanelen Acht   Dinsdag 1 november
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 8 november
  Infoavond isolatie   Dinsdag 22 november
  Infoavond zonnepanelen
  Tongelre, Stratum
  Woensdag 7 december
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp