Copy

 
Nieuwsbrief
juni 2021
 
Thuisaccu bij zonnepanelen?
                                    
040energie krijgt steeds meer vragen over thuisaccu's bij zonnepanelen.
Hoe zit dat eigenlijk? Kan dat (al)? Gelukkig zijn er nu al oplossingen die, ook zonder dat de installatie er op voorbereid is of ervoor ontworpen is, energieopslag kunnen toevoegen. Hierdoor kun je ook na afschaffing van de salderingsregeling het optimale rendement van je eigen zonnepanelen houden en zoveel mogelijk je eigen opgewekte energie gebruiken.
Meer info: Thuisaccu bij zonnepanelen?
Kozijnenleverancier
Uit onze recente enquête onder leden bleek dat er veel behoefte was aan een door 040energie geselecteerde leverancier van kozijnen. Er is de afgelopen tijd flink rond gekeken, met name door bestuurslid Lugo Raaijmakers. Lees op de site een verhaal om nader kennis te maken met het bedrijf en product van deze leverancier.
Kozijnenleverancier geselecteerd
Ervaringen van zonnepanelen-deelnemer
'Wordt het geen tijd om zonnepanelen te nemen?’, vroeg de echtgenote van Robert Cullen zo’n vier jaar geleden. Robert hield de boot af, tot er een folder van 040Energie in de bus viel, met een uitnodiging voor een online presentatie over zonnepanelen. Dat bracht de boel in een stroomversnelling. ‘Uiteindelijk was het allemaal snel geregeld. Sinds februari voorzien we in onze eigen behoefte aan elektriciteit.’
Klik op de link om het hele verhaal te lezen.
Ervaringen zonnepanelen-deelnemer
040energie Zonnepanelenactie
Bespaarhuisvraag: buitengevelisolatie in vergelijking met spouwmuurisolatie?
Vraag: ik wil graag informatie over buitengevelisolatie in vergelijking met spouwmuurisolatie.
Antwoord (dit is een korte samenvatting; klik op de link voor een uitgebreider antwoord):

In zijn algemeenheid geldt dat spouwmuurisolatie veel goedkoper is dan buitengevel-isolatie. En als de spouw en buitenmuur voldoen aan enkele basiseisen hoeven er alleen gaatjes geboord te worden waarin het isolatiemateriaal gespoten wordt. Doorgaans is de klus dan in (minder dan) een dag geklaard. Nadeel is dat de spouw de dikte beperkt die je aan kunt brengen.
Het aanbrengen en netjes afwerken van buitengevelisolatie vergt meer tijd, omdat de isolatie eerst bevestigd moet worden en er daarna nog een afwerkingslaag wordt aangebracht die tegen regen en vorst bestand is. Een nadeel kan zijn dat je te maken hebt met het aanzien van je huis, eventueel in relatie tot de andere huizen.
Als je overweegt om tot spouwmuurisolatie over te gaan, kun je via 040energie een vrijblijvende offerte aanvragen: 040energie.nl/bespaar/isolatie. Daarbij wordt meteen gekeken of de spouw geschikt is.
 
Bespaarloket
Professioneel energie-advies
Binnenkort worden er flyers verspreid in de wijk Ontginning om bekendheid te geven aan de actie waarbij je tijdelijk een hoge korting krijgt op het professionele energie-advies: tijdelijk betaal je slechts €50 en bespaar je dus €130!!
Mogelijk heb jij ook interesse hierin? De actie geldt voor alle huiseigenaren in Eindhoven en aanmelden kan via onderstaande link.
Aanmelden energie-advies
Wat vind jij belangrijk bij keuze isolatiemaatregelen?
Isolatie is de beste maatregel om energie te besparen.
De TU Eindhoven doet samen met 040energie een onderzoek naar de wijze waarop mensen tegen verschillende soorten isolatiemaatregelen aankijken. Wat vinden ze wel en wat vinden ze minder of niet zo belangrijk?
 
Om zo'n onderzoek te laten slagen, en de student af te laten studeren, zijn veel enquêtedeelnemers nodig. Dus doe mee en vul vóór 24 juni (sluitingsdatum) de enquête in. Dit kost je maar 10 minuten. Gebruik hierbij een tablet of een PC/MAC, omdat het niet zo goed werkt op een klein scherm.
 
Als aanmoediging is er een loterij voor 10 gratis stappenplan adviezen (ter waarde van €180) onder de deelnemers. Met een stappenplan advies kom je er achter welke maatregelen jij in je eigen huis kunt nemen, wat het kost en oplevert.
Naar de enquête (tablet, PC of MAC)
Webinars 2021

Ook dit jaar organiseren we webinars voor specifieke wijken. Aan de webinars gaan flyeracties vooraf. We kunnen niet heel Eindhoven benaderen. Zit jouw wijk er niet bij, sluit dan gerust bij een andere wijk aan!
 
Zonnepanelencollectief Tongelre, Stratum  ma 7 juni  20.00u
Infoavond Warmtepompen  di 22 juni  20.00u
Zonnepanelencollectief Acht, Achtse Barrier  wo 23 juni  20.00u
Aanmelden en meer data
Corona update
De vrijwillgers van 040energie en de door ons geselecteerde leveranciers werken volgens de actuele RIVM richtlijnen.
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2021 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp