Copy

 
Nieuwsbrief
april 2021
 
Enquête nieuwe diensten 040energie
Vereniging 040energie wil graag weten welke nieuwe acties de leden zouden zien. 
We hebben natuurlijk al zonnepanelen-, isolatie-, ventilatie- en warmtepompacties met bijbehorende adviesdiensten.
Maar er zijn vast dingen die je mist of die je aanspreken. Laat het weten!
Naar enquête
Afsluiten gas: definitief gratis per 1 maart 2021
Al eerder berichten we dat mensen die van het gas af wilden tegen kosten aan liepen en dat dit snel zou gaan veranderen. Vanaf nu is het gratis om je af te sluiten van het gas bij Enexis (het netwerkbedrijf van Eindhoven).
Verwijderen gasaansluiting: gratis
Opvolger salderingsregeling uitgesteld
We leken we af te stevenen op een geleidelijke afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf 2023. Na het demissionair worden van het kabinet is de nieuwe regeling “controversieel” verklaard, en wordt niet behandeld in de tweede kamer.
Opvolger salderingsregeling uitgesteld
Uitleg nieuw energielabel
Energielabels voor elektrische apparaten hebben goed gewerkt. Heel veel apparaten zijn terecht gekomen in de uitpuilende A-klasse (A+,A++,A+++). Daardoor lijkt het er nauwelijks meer verschil is en dat de energiebesparing klaar is. En dat klopt niet. Daarom is er per 1 maart van dit jaar een geheel nieuw label geïntroduceerd met extra ruimte voor nog verdergaande besparingen. De normen zijn zo zeer aangescherpt dat er op dit moment geen apparaat beschikbaar is dat label A krijgt.
Jammer dat jouw A+++-apparaat nu nog slechts B is, maar het doel is duidelijk: fabrikanten worden opnieuw gestimuleerd om hun producten nog zuiniger te maken.
Daarnaast heeft het nieuwe label ook nieuwe functionaliteit, onder anderen de aanduiding van het geluidsniveau.
Meer info nieuwe energielabel
Gezocht: deelnemers nieuwe werkgroep smarthome

Er is veel latente belangstelling bij 040energie leden voor smarthome. Het onderwerp is snel groeiend in populariteit. De winkels liggen vol met slimme lampen, luidsprekers, deurbellen etc. Door slim gebruik van verlichting, verwarming en ventilatie is energie te besparen.

Ook slim stroomverbruik begint steeds belangrijker te worden. Zonnepanelen, energieopslag, en slim laden van auto’s, elektrisch koken en het niet overbelasten van de hoofdaansluiting: het gaat allemaal een flinke rol spelen in de nabije toekomst.

Daarom is 040energie op zoek naar mensen die een werkgroep smarthome willen starten binnen de vereniging. Mocht je interesse hebben om een actieve rol te spelen reageer dan via de link hieronder.

Interesse werkgroep smarthome
Gezocht: deelnemers nieuwe werkgroep "Zon op scholen"
Samen met andere 040 leden willen we initiatieven starten  om scholen in Eindhoven te ondersteunen in wat ze met het thema “verduurzaming”  willen, kunnen en/of moeten doen.  Het thema wordt elk jaar maatschappelijk meer urgent en vraagt steeds meer daadkracht in de uitvoering. Scholen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren door zelf initiatieven te nemen, een voorbeeldfunctie te zijn voor leerlingen en ouders, via educatie een verdere bewustwording  en daadkracht te ontwikkelen bij diezelfde kinderen en ouders.
 
Misschien kunnen Eindhovense scholen hierbij worden geholpen door leden van 040energie. Er komt immers al zo veel op hen af! En deze rol past perfect bij de intenties van 040energie om Eindhovenaren te helpen in hun verduurzaming.
We moeten het de scholen gaan vragen of ze dit zien zitten. En dan zullen we ze ook e.e.a. moeten kunnen bieden……..
Wie wil mee gaan denken wat en hoe we dit een stap verder kunnen brengen? Natuurlijk doen we dit dan corona-proof!
Informatie en aanmelden
Meten is weten: geef 'm door!
Dit kwartaal heeft 040energie meer dan tweeduizend elektriciteitsmeters weggegeven.  Met die meters kun je thuis apparaten vinden die veel stroom verbruiken. Bij die apparaten ligt ook de grootste kans om te besparen op je elektriciteitsrekening.
Een bedenking bij die actie was dat die meters op een gegeven moment in de kast verdwijnen om wellicht nooit meer gebruikt te worden. Daarom stellen we de ontvangers van de meters twee mogelijkheden voor:
1. Je gaat zelf op zoek naar iemand in de buurt of in de familie die het leuk vindt om elektriciteitsverbruik thuis te meten en je geeft jouw meter door.
2. Je meldt via onderstaande link dat we de meter kunnen komen ophalen. Dan zorgt 040energie ervoor dat de meter een tweede leven krijgt.
Ophalen gebruikte elektriciteitsmeter
Webinars 2021
Ook dit organiseren we webinars voor specifieke wijken. Aan de webinars gaan flyeracties vooraf. We kunnen niet heel Eindhoven benaderen. Zit jouw wijk er niet bij, sluit dan gerust bij een andere wijk aan!

Aankomende webinars:
Infoavond Isolatie wo 14 april 19.30u
Zonnepanelencollectief Gestel, Strijp wo 21 april 20.00u
Infoavond Isolatie wo 28 april 19.30u
Infoavond Isolatie di 18 mei 19.30u
Zonnepanelencollectief Aanschot, Blixembosch-oost do 20 mei 20.00u
Infoavond Warmtepompen di 25 mei 20.00u
Zonnepanelencollectief Dommelbeemd, Meerhoven di 1 juni 20.00u
Zonnepanelencollectief Tongelre, Stratum ma 7 juni 20.00u
Infoavond Warmtepompen di 22 juni 20.00u
Aanmelden en meer data
Corona update
De vrijwillgers van 040energie en de door ons geselecteerde leveranciers werken volgens de actuele RIVM richtlijnen.
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2021 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp