Copy

 
Nieuwsbrief
december 2022
Wachtlijst ingesteld voor zonnepanelen
De leveranciers waar 040energie de zonnepanelenactie mee doet konden het de afgelopen maanden niet meer aan. Deelnemers werden door de drukke leveranciers slecht op de hoogte gehouden. 040energie heeft daarom een eigen wachtlijst ingesteld. Hierop komen alle nieuwe inschrijvingen en een groot deel van de inschrijvingen van oktober en november. We laten de bestaande inschrijvers weten dat ze op de wachtlijst staan. Op het moment dat je aan de beurt bent vragen we je om je inschrijving te herbevestigen. We houden je op de hoogte van de voortgang op de wachtlijst.
Om de wachtlijst sneller weg te werken, zijn we begonnen extra leveranciers te zoeken waar we mee samen kunnen werken. Heb je een tip, mail die dan naar Dirk Veldman.
Tip voor nieuwe leverancier? Mail naar Dirk Veldman
Levertijden isolatieacties
Regelmatig krijgen we vragen over de levertijden van de isolatieacties. Omdat de vraag naar isolatiemaatregelen steeds groter wordt, lopen de levertijden en de prijzen helaas op.
Warmtescan actie
Het is weer mogelijk om in te schrijven voor een warmtescan.
Let op: deze scan kan elk jaar maar in drie maanden uitgevoerd worden, vanwege de 'temperatuureisen': buitentemperatuur minstens 24 uur niet boven de 10 graden. Daarom wordt de inschrijving, zo gauw het maximaal haalbare aantal inschrijvingen is behaald, weer gesloten. Ook worden eerst nog de 50 aanvragen, die vanwege coronaperikelen nog openstaan uit voorgaand seizoen, afgehandeld.
Gebruik de link om in te schrijven.
Aanmelden warmtescan
Bespaarhuisvraag: hoeveel extra panelen zijn nodig bij overgang naar hybride warmtepomp?
Vraag:
Hoeveel extra zonnepanelen heb ik nodig als ik overga op een hybride warmtepomp?
Antwoord:
In de simpelste hybride opstelling van een warmtepomp gebruik je iets meer aan kWh stroom als je eerder aan kuubs (m3) gas nodig had. (Voor liefhebbers: zie de berekening verderop.)
Had je eerder een verbruik van 1500 m3 gas per jaar, reken dan op minstens 1800 kWh extra aan stroom. Als je uiteindelijk van het gas afgaat, heb je in plaats van de hierboven genoemde 1500 m3 gas ongeveer 4000 kWh extra elektriciteit nodig. Dit getal kun je gebruiken om uit te rekenen hoeveel panelen noodzakelijk zijn. Als je het preciezer wilt weten, kun je je via de site ook aanmelden voor een quickscan warmtepompen.

Berekening:
Bij een hybride warmtepomp zorgt HR-ketel doorgaans voor het warme water. Dat is ongeveer 20% van het gasverbruik, oftewel 300 m3. (Een nauwkeuriger schatting is dat je het gasverbruik van drie zomermaanden vermenigvuldigt met 4. De andere maanden is het warmwaterverbruik min of meer constant. Koken op gas kun je in de meeste gevallen verwaarlozen.)
Van het gas dat je dan nog voor verwarming gebruikte, wordt tenminste 60% overgenomen door de warmtepomp: 1500 – 300 = 1200 m3 voor verwarming. Daarvan komt 720 m3 via de warmtepomp. Daarvoor is 25*720 = 1800 kWh extra elektriciteit benodigd.
(1 m3 gas = 10 kWh warmte-inhoud. Een warmtepomp heeft maar 2,5 kWh nodig om 10 kWh warmte te produceren.) 
Oproep nieuw lid bestuur 040energie
Ad van den Brandt (secretaris) gaat het bestuur van 040energie verlaten. Als je het bestuur wel zou wil versterken aarzel dan niet om contact op te nemen. Een prachtige manier om een flinke en praktische bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Eindhoven. Je kunt een paar keer op proef meedraaien om te kijken of het wat voor je is. Ga ervan uit dat het je, nadat je ingewerkt bent, 3 tot 4 uur per week kost.
Interesse? Meer info? Mail naar Marnix Vlot
Duurzamehuizenroute: gebruikerservaringen
Veel mensen willen hun huis verduurzamen, maar hoe pak je dat slim aan? Krijg je van installateurs een eerlijk verhaal? Zij hebben immers een commercieel belang. Sommige mensen horen daarom liever van collega-huiseigenaren wat werkt en wat niet. Dat is het idee achter de duurzamehuizenroute, die op zaterdag 29 oktober werd gehouden! Lees verder op de site.
Lees meer over de duurzamehuizenroute
Webinars 2022
in 2022 wordt er nog één webinar gehouden. Start van het webinar is om 20.00 uur.  Meld je aan via de site.
  Infoavond zonnepanelen
  Tongelre, Stratum
  Woensdag 7 december
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp