Copy

 
Nieuwsbrief
september 2022
Zonnepanelen op afbetaling: het kan!
Zonnepanelen zijn door de zeer hoge energieprijzen op dit moment erg interessant. Maar niet iedereen heeft het geld ervoor zomaar klaarliggen. Gelukkig heeft het rijk in juni de regeling om geld te lenen voor verduurzaming versoepeld: je kan nu ook het geld lenen als je alleen zonnepanelen koopt. De lening heeft zeer goede voorwaarden.
Op de site staat het stappenplan voor de lening beschreven. 
Lees meer op de site
Triple glas
Om energie te besparen is het plaatsen van triple glas in kozijnen een goed idee. Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen is dit bijna vanzelfsprekend en dankzij de ISDE-subsidie betaal je nauwelijks meer dan voor dubbel glas. Maar ook in bestaande kozijnen is het mogelijk.
Lees meer over de isolatieglas-actie
Bespaarhuisvraag: welk glas levert de beste geluidsisolatie?
Vraag:
Welk glas levert de beste geluidsisolatie?
Antwoord:
Dubbel of triple glas wordt meestal gekocht om het warmteverlies te verminderen. Als bonus krijg je er dan geluidsisolatie bij cadeau. Maar heb je last van heel druk verkeer, dan kun je het beste ook extra naar de geluidsisolerende kwaliteiten van glas kijken.
Hierbij spelen de afmetingen van de glaslagen en de spouw(en) een belangrijke rol. Als de glasplaten een verschillende dikte hebben, worden er meer geluidsfrequenties weggefilterd. Ook bestaat er een folie (PVB) die het geluid dempt. Het is daarom de moeite waard om bij geluidsproblemen advies in te winnen van een bedrijf dat hier verstand van heeft.
Dynamische stroomtarieven

De gemiddelde stroomprijs is inmiddels gestegen naar €0,588. Voor veel huishoudens betekent dat een flinke stijging in de maandelijkse lasten en een reden om eens goed naar het energiecontract te kijken. 

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat stroom niet altijd even duur is maar per uur van prijs wisselt. De uurprijzen worden een dag van te voren vastgelegd in de spotmarkt op basis van het voorspelde vraag en aanbod. 

Laad je je auto thuis op, dan kun je op deze manier veel geld besparen!
Lees het hele artikel op de site.

Meer informatie dynamische stroomtarieven
De thuisbatterij komt eraan

De verwachting bestaat al geruime tijd dat, wanneer de salderingsregeling afgebouwd gaat worden (inmiddels doorgeschoven tot 2025), de thuisbatterij ook in Nederland gaat inburgeren. Maar door de sterk gestegen energieprijzen beginnen batterijen toch interessant te worden.

Lees verder op de site.

Meer informatie thuisbatterij
Kempenstroom: participeren in Energieopwekking

 

Coöperatie KempenStroom houdt zich bezig met grootschalige duurzame energieopwekking in de Kempen. Een van de doelstellingen van KempenStroom is dat 50% van grootschalige energieopwekking op land lokaal eigendom wordt, zoals ook in het landelijke Klimaatakkoord staat.
Je kunt lid worden van KempenStroom en zo participeren in duurzame energieopwekking, betrokken worden bij de ontwikkeling van zonneparken en meedelen in de winst. Klik op de link voor meer informatie.

(040energie geeft met dit verhaal bekendheid aan Kempenstroom in de gemeente Eindhoven. Dit artikel moet niet gezien worden als een aanbeveling: je moet je eigen oordeel vormen over participatie.)

Meer informatie Kempenstroom
Webinars 2022
Ook in 2022 worden er weer regelmatig webinars gehouden. Alle webinars starten om 20.00 uur.  Meld je aan voor een webinar via de site.
Infoavond zonnepanelen Aanschot Woensdag 7 september
Infoavond isolatie Donderdag 15 september
Infoavond zonnepanelen Gestel, Strijp, Meerhoven Woensdag 28 september
Infoavond warmtepompen Dinsdag 4 oktober
Infoavond isolatie Dinsdag 18 oktober
Infoavond zonnepanelen Dommelbeemd, Woensel Woensdag 19 oktober
Infoavond zonnepanelen Acht Dinsdag 1 november
Infoavond warmtepompen Dinsdag 8 november
Infoavond isolatie Dinsdag 22 november
Infoavond warmtepompen Dinsdag 6 december
Infoavond zonnepanelen Tongelre, Stratum Woensdag 7 december
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp