Copy

 
Nieuwsbrief
maart 2022
Subsidies en leningen voor verduurzaming van huis
De regelingen voor subsidie en financiering met een goedkope lening voor de verduurzaming van je huis veranderen af en toe. Hierbij het meest recente overzicht.
Overzicht subsidies en leningen
Afbouw salderingsregeling: uitstel of afstel?
Alle bezitters van zonnepanelen weten dat met ingang van 2023 de salderingsregeling voor tijdelijk te veel geproduceerde zonnestroom in jaarlijkse stappen zou worden afgebouwd. Maar dit gaat in ieder geval niet vanaf volgend jaar gebeuren. Energieminister Rob Jetten heeft laten weten dat de politieke besluitvorming rondom deze wet meer tijd vraagt. Hij heeft tevens laten doorschemeren dat deze wet er wellicht ook anders uit gaat zien. Maar hij zegt niet hoe.
BTW terug bij uitbreiding of vervanging van zonnepanelen?
Bij een uitbreiding of vervanging van de installatie is het aan te raden om goed op te letten! Lees de ervaringen van Gé de Jong.
Ervaringen van Gé de Jong
Bespaarhuisvraag: zonnepanelen op dakpannen van veertig jaar oud?
Vraag: we willen graag zonnepanelen en dakisolatie. Omdat de pannen al veertig jaar oud zijn lijkt het verstandig die ook te vervangen. Hoe kunnen we dit zo voordelig mogelijk regelen?
Antwoord:

Als je zonnepanelen wilt laten installeren, moet het niet zo zijn dat je binnen enkele jaren de dakpannen gaat vervangen. Het laten weghalen en weer terugplaatsen van de panelen is toch een aardige kostenpost.
Hoe lang pannen meegaan is een lastige vraag. Als je zelf wat werk op het dak kunt doen (bijvoorbeeld een lekkende loodslab repareren of een pan vervangen), kun je langer met je oude pannen doen dan de geadviseerde 40 jaar voor betonpannen of 75 voor keramische.
Elektrische auto voor de deur laden: oproep aan leden!
040energie probeert het laden bij eigen huis en met eigen stroom voor zoveel mogelijk mensen in Eindhoven mogelijk te maken. Helaas loopt het stroef met de gemeente. Laten we het erbij zitten of geven we extra gas? Lees verder op de site en meld je aan als je mee wilt helpen.
Oproep aan leden
Smart grid: elektriciteit en geld besparen met behoud van comfort
Ons elektriciteitsverbruik heeft iets weg van de curve van een pandemie: hoge pieken en diepe dalen. Hetzelfde geldt voor de uurprijs van elektriciteit voor consumenten met een flexibel tarief: ook die fluctueert flink. Rond het ontbijt en het diner is stroom duur, om drie uur ’s nachts kost hij een stuk minder. Jaap Pelt speelt daar handig op in en bouwde zijn eigen ‘smart grid’. Hij koopt stroom als die het goedkoopst is en bespaart zo honderden euro’s per jaar.
Lees zijn hele verhaal op de site.
Meer info smart grid van Jaap Pelt
Webinars 2022
Ook in 2022 worden er weer regelmatig webinars gehouden. Alle webinars starten om 20.00 uur. Meld je aan via de link hieronder.
Infoavond isolatie dinsdag 8 maart
Infoavond warmtepompen donderdag 10 maart
Infoavond isolatie woensdag 23 maart
Infoavond zonnepanelen woensdag 23 maart
Infoavond zonnepanelen maandag 4 april
Infoavond warmtepompen dinsdag 5 april
Infoavond isolatie dinsdag 12 april
Infoavond zonnepanelen maandag 25 april
Infoavond zonnepanelen dinsdag 31 mei
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp