Copy

 
Nieuwsbrief
februari 2023
Algemene ledenvergadering 040energie
Wil je weten hoe het eraan toe gaat in de vereniging en wellicht je stem laten horen over hoe het beter kan? Kom dan naar onze algemene ledenvergadering op 2 maart, 20.00 uur in het dorpshuis te Acht. Na afloop vertelt Gillis Hommen ons hoe huishoudens het elektriciteitsnet slim kunnen gaan gebruiken in de toekomst om zo kosten te sparen.
Aanmelden ALV
Net op tijd van het gas af
Al voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak besloten Hanno en Margriet Spijker van het gas af te gaan. Hun woning is nu qua energie zelfvoorzienend. ‘Qua timing hebben we echt geluk gehad.’
Lees op de site hun hele verhaal over achterstallig onderhoud, grote verbouwing en het treffen van diverse energiebesparende maatregelen.
Lees verder over net op tijd van het gas af
Gevraagd: ervaringen met infrarood panelen
Steeds vaker krijgen wij vragen over infraroodpanelen. Om hier een goed antwoord op te kunnen geven willen we graag weten of er leden zijn die ervaring hebben met deze panelen.
Welke panelen zou je aanraden en welke niet, en waarom?
Doorgeven van ervaringen met infrarood panelen
Zonnepanelenactie komt uit de problemen
Door een enorme vraag naar zonnepaneleninstallaties en problemen bij de leveranciers waar 040energie mee samenwerkt ging het afgelopen najaar flink mis bij de zonnepanelenactie van 040energie. Langzamerhand komt de boel weer op orde.
Lees hierover meer op de site.
Lees verder over zonnepanelenactie
Salderingsregeling op punt van vervanging
De tweede kamer is het eens geworden over een wetsvoorstel ter vervanging van de
salderingsregeling. Dit wetsvoorstel gaat nu naar de eerste kamer, waar we op 15 maart indirect voor stemmen. Het is nog afwachten of het daar op voldoende steun kan rekenen. Lees op de site onze analyse over wat de nieuwe wet voor jou zou kunnen betekenen.
Lees verder over vervanging salderingsregeling
Bespaarhuisvraag: wanneer kan ik subsidie krijgen?
Vraag:
Wat zijn in 2023 de mogelijkheden voor subsidie voor verduurzaamheidsmaatregelen?
Antwoord:
Met ingang van 2023 zijn de subsidiemogelijkheden voor verduurzaming van je huis weer iets verruimd. Nieuw is dat je nu ook voor één maatregel financiële ondersteuning krijgt. Weliswaar maar 15%, maar je hebt dan nog twee jaar de tijd om er een tweede maatregel bij te doen. En dan krijg je voor beide maatregelen 30%.
Belangrijk is dat je de regeling goed bestudeert, want het geld kun je pas aanvragen na afronding van het werk dat moet zijn uitgevoerd door een bedrijf. De eisen zijn in het algemeen redelijk. De verbetering moet een zekere omvang hebben (enkel glas in de voordeur vervangen is te weinig) en voldoende kwaliteit (isolatiewaarde). Alle informatie staat op een site van de Rijksoverheid.  Mocht je na lezing nog inhoudelijke vragen hebben, dan kun je die stellen via het bespaarhuisloket. 040energie heeft niet de deskundigheid om de afwerking van de isde-aanvraag te doen.
Heb je niet voldoende geld om de verduurzaming te financieren, dan is er ook nog de energiebesparingslening. Zie daarvoor: www.warmtefonds.nl. Nieuw daar is dat ook mensen ouder dan 75 deze lening kunnen afsluiten. Verder komen mensen met weinig leenruimte er ook voor in aanmerking
Webinars 2023
Ook in 2023 worden er weer webinars gehouden. Start van het webinar is om 20.00 uur.  Meld je aan via de site.
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 7 maart
  Infoavond isolatie   Dinsdag 14 maart
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 11 april
  Infoavond isolatie   Dinsdag 18 april
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 23 mei
  Infoavond isolatie   Donderdag 29 juni
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2023 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp