Copy

 
Nieuwsbrief
juni 2022
Ontwikkeling salderingsregeling zonnepanelen
Minister Jetten heeft aangekondigd de salderingsregeling pas vanaf 2025 te gaan afbouwen in plaats van 2023. Ook is er discussie over wat een “redelijk tarief” is voor het terugleveren van energie. Meer info vind je op de site.
Meer info ontwikkeling salderingsregeling
Combineer onderhoud met extra isolatie
Met de huidige energieprijzen (en nog altijd lage spaar- en leenrente) is woningisolatie een goed idee. Maar waar begin je, en vooral: wanneer? Marnix Vlot adviseert te kiezen voor een ‘natuurlijk moment’. Dus als je onderhoud aan je woning moet plegen, kijk dan of je het kunt combineren met verbetering van de woningisolatie. Door kosten te combineren verdien je de investering nog sneller terug.
Lees het hele verhaal van Marnix op de site.
Lees meer op de site
Bespaarhuisvraag: nieuwe HR-ketel kopen om verplichte hybride warmtepomp te voorkomen?
Vraag:
Is het slim om vóór 2026 een nieuwe HR-ketel te kopen zodat ik niet verplicht aan de hybride warmtepomp hoef?
Antwoord:
De vanaf 2026 verplichte hybride warmtepomp is wat ongenuanceerd in het nieuws gekomen. Het is goed dat de overheid duidelijkere plannen voor de energietransitie maakt en regels stelt. Door de gestegen energieprijzen is een hybride warmtepomp al interessant vanaf 1000 m3 per jaar gasverbruik. De overheid verstrekt goedkope en straks zelfs renteloze leningen om de hogere investering te kunnen doen. . .
040energie raadt aan om je alvast te oriënteren op stappen die ertoe leiden dat je in de loop van jaren soepel en zonder te hoge kosten van het gas af kunt.
Lees verder op de site.

 
Lees meer op de site
Stroomnet Eindhoven vol?
De kranten en talkshows zaten er mee vol: ons stroomnet is vol. Bedrijven kunnen geen nieuwe aansluiting meer krijgen en nieuwe energieparken kunnen hun stroom niet kwijt. Wat betekent het voor de gewone Eindhovenaar?
Vooralsnog betekent dit niet te veel voor gewone huishoudens. Het kan wel wat langer duren om een verandering aan je netaansluiting te krijgen omdat Enexis het druk heeft. Er is ook geen samenhang met het mogelijk uitvallen van zonnepaneleninstallaties. Verder is er rond Eindhoven geen groot probleem voor bedrijven om nieuwe aansluitingen te krijgen. Het probleem is vooral het aansluiten van nieuwe grootschalige opwek: zonneparken en windmolens.
Lees verder op de site. Ook vind je op de site een filmpje van de Universiteit Nederland waarin één en ander wordt uitgelegd.
Lees meer en bekijk het filmpje op de site
Webinars 2022
Ook in 2022 worden er weer regelmatig webinars gehouden. Alle webinars starten om 20.00 uur. In de volgende nieuwsbrief staan de webinars vermeld die in het najaar worden gehouden.
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp