Copy

 
Nieuwsbrief
april 2021
 
Handleidingen voor doe-het-zelf-besparingen
040energie heeft handleidingen gemaakt voor kleine doe-het-zelf besparingen, zoals bijvoorbeeld leidingen isoleren, kieren dichten en radiatorfolie aanbrengen. Ook is een handleiding beschikbaar voor het waterzijdig inregelen van je verwarming om zo méér comfort en minder gasverbruik te realiseren met je bestaande verwarming. Ook kun je elektriciteit besparen door mee te doen aan de "meten is weten" actie.
Download handleidingen
Meten is weten
Energie-adviezen: coronaproof
Toen een jaar geleden energie-adviezen aan huis niet meer konden worden uitgevoerd, is daar een nieuwe service voor in de plaats gekomen: je stelt een concrete vraag over een te kiezen onderwerp. Het antwoord komt naar keuze telefonisch of per mail.
Soms zijn het heel specifieke vragen, maar vaak zijn ze universeler. Daarom plaatsen we de in de komende nieuwsbrieven steeds een 'bespaarhuisvraag', met daarin een voorbeeld dat voor meer mensen interessant is.
Energie-adviezen
Nieuwe monitor-dienst voor OMNIK omvormers
In de jaren 2013-2015 is door Eigen energienet de destijds erg populaire seriële omvormer van OMNIK geleverd aan veel leden van het eerste uur. OMNIK is helaas failliet. 
Gelukkig blijft de dienst om de opbrengst te monitoren wel bestaan!
Let op: daar moet je zelf wel z.s.m.
actie voor ondernemen!

 
Nieuwe monitor-dienst voor OMNIK omvormers
Bespaarhuisvraag: subsidie voor vloer-isolatie?
Vraag: wij willen graag de vloer isoleren. Kunnen wij hiervoor subsidie krijgen?
Antwoord: Subsidie krijg je alleen als je tenminste twee maatregelen laat uitvoeren. Vloerisolatie is er alvast een; andere kunnen zijn plaatsing van HR++- of tripleglas, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Ook de aanschaf van een warmtepomp of een zonnecollector (warm water) tellen mee. Er gelden de nodige regels voor omvang van de verbetering en de kwaliteit. De subsidie wordt pas achteraf uitgekeerd. Lees daarom tevoren goed de informatie over de ISDE subsidieregeling!
ISDE subsidie regeling
Professioneel energie-advies

Met een stappenplan-advies ontdek je welke maatregelen jij in welke volgorde het beste kunt nemen om je huis te verduurzamen. Een onafhankelijke adviseur verricht een inspectie aan huis en maakt een kort en bondig adviesrapport.
Het rapport bevat een stappenplan voor de beste volgende stappen.
De prijs voor het advies is in 2021, dankzij RRE subsidie, 50 euro (normaal 180 euro). Ook heb je dan in 2021 een gratis lidmaatschap 040Energie.

Aanmelden kan via de link.
Aanmelden energie-advies
Vacuümglas vervanger voor HR+++?
Tripple glas (HR+++) is het best isolerende glas wat op dit moment wordt gebruikt. Maar er is een nieuw type glas in opkomst: vacuümglas.  Hoe het zit en wat de voor- en nadelen zijn ? Gebruik de link op het artikel op de site te lezen.
Info vacuümglas
Voortgang auto opladen vóór het huis
Elektrisch rijden is de toekomst - het gaat nu heel hard. Binnen 10 jaar rijden meer dan 50% van alle mensen in Eindhoven elektrisch. 040energie is samen met een aantal geïnteresseerde buurten (Vonderkwartier en Prinsenjagt-3) in overleg met de gemeente over het laden van je elektrische auto voor je huis of in de buurt

De oplossing die de gemeente nu voorziet is vooral gebaseerd op klassieke laadpalen. Dit is duur (500 euro extra per jaar), geeft veel ongemak en is slecht voorbereid voor slim gebruik van het energienet en duurzame energie. We hebben simpele haalbare voorstellen gedaan. Helaas wil het nog niet erg vlotten met de dialoog.
Webinars 2021
Ook dit organiseren we webinars voor specifieke wijken. Aan de webinars gaan flyeracties vooraf. We kunnen niet heel Eindhoven benaderen. Zit jouw wijk er niet bij, sluit dan gerust bij een andere wijk aan!

 
Infoavond Isolatie  di 18 mei  19.30u
Zonnepanelencollectief Aanschot, Blixembosch-oost  do 20 mei  20.00u
Infoavond Warmtepompen  di 25 mei  20.00u
Zonnepanelencollectief Dommelbeemd, Meerhoven  di 1 juni  20.00u
Zonnepanelencollectief Tongelre, Stratum  ma 7 juni  20.00u
Infoavond Warmtepompen  di 22 juni  20.00u
Zonnepanelencollectief Acht, Achtse Barrier  wo 23 juni  20.00u
Aanmelden en meer data
Corona update
De vrijwillgers van 040energie en de door ons geselecteerde leveranciers werken volgens de actuele RIVM richtlijnen.
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2021 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp