Copy

 
Nieuwsbrief
December 2016
040energie wenst je een duurzaam 2017!
Terugblik op een succesvol jaar
040energie kijkt terug op een succesvol jaar, waarin het ledental groeide tot bijna 400 leden. Dit was met name te danken aan de Eindhoven-brede zonnepanelenactie. Dit jaar zijn er via 040energie 110 huishoudens bijgekomen die zonnestroom van eigen dak gebruiken.

Maar 040energie doet meer: actieve leden deden in 2016 mee aan het Eindhovense duurzaamheids-event Congrestival040; er werden twee thema-avonden gehouden en er zijn nieuwe werkgroepen van actieve leden opgericht. We zijn een samenwerking aangegaan met SlimWonen+ om energiebesparing in Eindhoven echt van de grond te krijgen en hebben daartoe de website uitgebreid met energiemaatregelen. Ook veranderde de vereniging van rechtsvorm om beter te kunnen inspelen op de huidige groei en toekomstige ontwikkelingen.

Vooruitblik
In 2017 gaan we door met de zonnepanelenactie; de werkgroep warmtepompen gaat een aantal leden ondersteunen en bij de aankoop van een warmtepomp; we gaan ons richten op energiebesparing in samenwerking met SlimWonen+. En zo hopen we Eindhoven eind 2017 samen weer een stukje groener te hebben gemaakt. Doe je mee?
Welkom bij Energieloket Eindhoven
Wil je serieus energie gaan besparen, dan kun je sinds kort terecht bij het energieloket Eindhoven. Het energieloket is opgezet door 040energie, de gemeente Eindhoven en SlimWonen+, de 'beheerder' van het energieloket. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een snelle gratis energiescan, een maatwerkadvies en nog veel meer. Doe er je voordeel mee als je met het verduurzamen van je huis en het verlagen van je energieverbruik aan de slag wilt!
Lees meer over het energieloket
Website uitgebreid met energiemaatregelen
De thema-avond van 1 december ging over wat 040energie nog meer doet, naast de zonnepanelenactie die iedereen wel kent. Verschillende werkgroepen die met energiemaatregelen bezig zijn stelden zich voor met een korte presentatie. Pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen kwamen aan bod en er werd in groepjes over doorgepraat. Naar gelang van je eigen interesse is het mogelijk om je bij een werkgroep aan te sluiten. 
Tegelijk met deze avond ging de nieuwe pagina Energiemaatregelen online op onze website. Je vindt er informatie, inspiratie, rekenvoorbeelden, links en de mailadressen van de werkgroepen. Van pelletkachel tot warmtepomp en van infraroodpaneel tot isolatieglas en meer. Ook zie je waarvoor je bij SlimWonen+ terechtkunt. Neem eens een kijkje!
Lees meer over de energiemaatregelen
Algemene ledenvergadering 12 januari
De uitnodiging voor de ALV is voor de kerstdagen aan de leden van 040energie verzonden. Ben je lid, maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem contact op met secretaris William op den Brouw.
Mail naar de secretaris voor een uitnodiging
Hybride warmtepomp: nu nog voordeliger
De werkgroep warmtepompen is bezig met de voorbereiding van een warmtepompactie in 2017, te beginnen op bescheiden schaal voor de leden van 040energie. Er is een stappenplan ontwikkeld en er zijn contacten met leveranciers. Bij energieleverancier Qurrent loopt momenteel een collectieve inkoopactie voor de hybride Elga-warmtepomp. De subsidie voor hybride warmtepompen is in 2017 verhoogd, waardoor de terugverdientijd aanzienlijk korter wordt. 
Lees meer over de warmtepompacties
Wat te doen (of niet) met een stroomoverschot
Wat te doen met een stroomoverschot? Een van de mogelijkheden om je overtollige zonne-energie op te gebruiken is het gebruik van een elektrische kachel. Zo maak je je stroom op en bespaar je gas. Leg er nog een paar panelen bij en je gebruikt nóg minder gas. Maar is dat wel een goed idee? Reken even mee in dit artikel op de website.
Lees meer over stroomoverschot
Agenda
Donderdag 12 januari 20.00 uur
Algemene ledenvergadering 040energie
Wijkcentrum De Dommel, Bennekelstraat 131

Zaterdag 21 januari 2017 13.00-16.00 uur
Energiecafé & Repaircafé met Energieteam Hanevoet
Wijkgebouw ’t Slot, Kastelenplein 167
 
Het complete nieuwsoverzicht van 040energie vind je hier: 
Nieuws op de website van 040energie
Volg 040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook, Twitter en Instagram. We plaatsen geregeld interessante updates.
Copyright © 2016 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp