Copy

 
Nieuwsbrief
juli 2021
In memoriam: Marian van Agt
Als lid nummer acht was je het eerste lid wat zich spontaan bij de vereniging meldde. En wat een lid. Je inzet voor de verduurzaming, zowel in de persoonlijke sfeer als binnen de vereniging was uitzonderlijk. Je wordt nu al gemist, enorm.
Isolatie webinars
                                    
Het duurt nog even voordat het winter is, maar toch vragen we je aandacht voor de webinars over isoleren. Isoleren is de eerste stap in het verduurzamen van je woning. Zorg dat je met een warm gevoel de winter in kunt gaan, en schrijf je in voor de webinars over isoleren!
Aanmelden webinars isoleren
Ventilatie actie
Energie besparen én een gezonder binnenklimaat? Dat lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. De nieuwste ventilatieboxen zijn fluisterstil, zorgen voor een gezond binnenklimaat en zijn veel zuiniger.
Daarom sloot 040Energie een deal met Aircare. Sander Coppen van Aircare legt uit waarom zo’n investering een goed idee is. 040Energie heeft met Aircare een overeenkomst gesloten. Je kunt kiezen uit twee totaaloplossingen, inclusief montage. Ook is er op de site van Aircare informatie te vinden over het reinigen van je ventilatiesysteem.
Ventilatie actie
Interview met Sander Coppen van Aircare
Energiecoaches en -adviseurs gezocht!
Zoals het er nu naar uitziet zijn na de vakantie vrijwilligersactiviteiten aan huis weer mogelijk. Daardoor kunnen de cursussen energiecoach ook weer starten. Tevens zoeken we vrijwilligersvoor andere soorten energie-advies aan huis, zoals het maken van warmtescans, uitlenenvan warmtebeeld camera's en CO2 meters en het geven van basis energieadvies. 
Wil je meer weten of je aanmelden: mail naar marnix.vlot@040energie.nl of meld je aan via de site (klik op link hieronder).
Informatie en aanmelden energiecoach / -adviseur
Bespaarhuisvraag: mogelijkheid om BTW van zonnepanelen terug te vragen?
Vraag: kan ik de BTW van zonnepanelen terugvragen?
Antwoord:

Ja, dat kan. Maar er doen zich gemakkelijk situaties voor waarin het heel ingewikkeld wordt. De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft met klachten over de ingewikkeldheid gehoor gevonden bij staatssecretaris van Financiën.
 Eerst maar even de eenvoudige gevallen:
– Je bent particulier (dus geen ondernemer) die maar één keer een PV-installatie aanschaft: je moet één keer aangifte doen en geeft daarbij aan dat je wilt worden beschouwd als kleine ondernemer. Daarna ben je van alle administratie af.
– Je bent ondernemer: de BTW krijg je gemakkelijk terug via je normale aangifte. Maar je moet ook jaarlijks een forfait betalen over de opbrengst van je panelen. Over de levensduur van je installatie betaal je dan meer BTW dan je eerder hebt teruggevraagd. Als de ondernemer een partner heeft die niet in de zaak zit, dan kan de teruggave via die partner lopen, maar die moet dan ook de panelen en de energierekening betaald hebben.
 
Lastiger wordt het als je een bestaande PV-installatie wilt uitbreiden. Als de belasting je de status van kleine ondernemer heeft gegeven, kun je geen BTW terugvragen.
Is je situatie ingewikkelder, dan is het verstandig om deskundig advies te vragen.

Naar aanleiding van de klachten van VEH zouden er nog dit jaar belangrijke vereenvoudigingen komen. Wat er precies gaat veranderen de komende maanden, valt nog niet te zeggen. Het is goed om te weten dat voor panelen die je dit jaar hebt aangeschaft je de teruggave van BTW uiterlijk een half jaar na de jaarwisseling moet doen.
Bespaarloket
Webinars 2021
Ook dit jaar organiseren we webinars voor specifieke wijken. Aan de webinars gaan flyeracties vooraf. We kunnen niet heel Eindhoven benaderen. Zit jouw wijk er niet bij, sluit dan gerust bij een andere wijk aan!
Zodra het weer mogelijk is zal ook een infoavond warmtepompen (fysieke bijeenkomst) worden gehouden.
 
Infoavond Isolatie wo 21 juli  20.00u
Infoavond Isolatie wo 1 sept  20.00u
Infoavond Isolatie do 7 okt  20.00u
Infoavond Isolatie di 19 okt  20.00u
Infoavond Isolatie di 2 nov  20.00u
Infoavond Isolatie do 18 nov  20.00u
Infoavond Isolatie wo 8 dec  20.00u
Aanmelden en meer data
Corona update
De vrijwillgers van 040energie en de door ons geselecteerde leveranciers werken volgens de actuele RIVM richtlijnen.
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2021 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp