Copy

 
Nieuwsbrief
februari 2022
Arno Huibers: terugverdienen isoleren snel gebeurd met huidige gasprijs!
Een huis van pakweg dertig jaar oud beter isoleren, dat is best te doen. Maar wat doe je met een woning uit de tijd dat gas nog bijna gratis was en niemand ooit van klimaatopwarming had gehoord? Arno Huibers legt het uit. Lees het hele verhaal op de site.
Verhaal Arno Huibers: terugverdienen isoleren
Gezocht: overgebleven elektriciteitsmeters
Vorig jaar heeft 040energie door een subsidieregeling heel veel mensen kunnen helpen aan een gratis elektriciteitsmeter. Als het goed is, hebben die apparaten geholpen om de grootste energieslurpers te ontmaskeren en te vervangen door zuiniger alternatieven.
Als de meter nu ongebruikt bij jou onder in een kast ligt, zou het fijn zijn als deze gebruikt kan worden bij anderen. Dat kan door zelf op zoek te gaan naar buren of familieleden die ook wel eens willen meten, wellicht aan de hand van de ervaring die jij hebt opgedaan. Maar 040energie wil ze ook wel komen halen voor hergebruik. Mail dan even met behulp van onderstaande link.

 
Aanmelden elektriciteitsmeter
Webinar 10 slimme tips
Samen met Buurkracht organiseren we een webinar met 10 slimme tips op 8 februari om 20.00 uur. Doe mee.
In het intermezzo is er een onderzoekje van de TUe over hoe mensen een betere ervaring kunnen krijgen bij webinars. Het is uiteraard volledig anoniem. Doe ook mee!
Inschrijven webinar 10 slimme tips
Nieuw dubbel glas: populaire maatregel
Oud dubbel glas is waarschijnlijk binnenkort aan vervanging toe. En nieuw isolatieglas betaalt zichzelf ook nog eens binnen 10 jaar terug. Een aanrader dus om het snel te doen!
Lees verder op de site, via de link hieronder.
Meer info vervangen dubbel glas
Bespaarhuisvraag: alleen glas of hele schuifpui vervangen?
Vraag: wat is verstandig: alleen het glas van de schuifpui vervangen of beter de gehele schuifpui (want deze is al oud)?
Antwoord:
Bij elke vervanging van glas is het goed om eerst te kijken naar de kwaliteit van het kozijn: sluit het goed af? zitten er slechte plekken in? wat is de warmtegeleidbaarheid?.
Ga ervan uit dat je, als je alleen het glas vervangt, de komende tien jaar niet ook nog eens het kozijn gaat vervangen. Dus ook als je een grotere renovatie van plan bent is het goed om dit mee te nemen. Zelden of nooit kun je namelijk bestaand glas meenemen naar een nieuw kozijn.
Elektrische auto voor de deur laden
040energie probeert sinds anderhalf jaar aandacht te krijgen bij de gemeente voor het probleem dat steeds meer mensen een elektrische auto voor de deur willen opladen. Op dinsdag 1 februari hielden we een presentatie voor de gemeenteraad.
Lees meer op de site.
Elektrische auto voor de deur laden
Algemene ledenvergadering
Op 21 februari is er een algemene ledenvergadering van 040energie per webinar. Het bestuur presenteert een verslag van het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar. We hopen een vooraanstaande gast te strikken om een korte speech te houden. Wil je weten wat er gebeurt in 040energie en meedenken over hoe we mensen beter kunnen helpen om hun eigen energieverbruik te verduurzamen: meld je dan aan!
Aanmelden ALV
Webinars 2022
Ook in 2022 worden er weer regelmatig webinars gehouden. Alle webinars starten om 20.00 uur. Meld je aan via de link hieronder.
Infoavond warmtepompen dinsdag 8 februari
Infoavond isolatie woensdag 9 februari
Infoavond zonnepanelen dinsdag 15 februari
Infoavond isolatie donderdag 24 februari
Infoavond isolatie dinsdag 8 maart
Infoavond warmtepompen donderdag 10 maart
Infoavond isolatie woensdag 23 maart
Infoavond zonnepanelen woensdag 23 maart
Infoavond zonnepanelen maandag 4 april
Infoavond warmtepompen dinsdag 5 april
Infoavond isolatie dinsdag 12 april
Infoavond zonnepanelen maandag 25 april
Infoavond zonnepanelen dinsdag 31 mei
Aanmelden en data
Corona update
De vrijwillgers van 040energie en de door ons geselecteerde leveranciers werken volgens de actuele RIVM richtlijnen.
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp