Copy

 
Nieuwsbrief
maart 2023
Vrijwilligersvereniging 040energie
De vereniging is de afgelopen 9 jaar flink gegroeid en groter geworden. We willen graag een gezonde vereniging blijven, en mogelijk zelfs nog verder uitbouwen. Dat kan alleen als er meer vrijwilligers zijn om alle activiteiten in te vullen, zodat alle mensen die bij ons om hulp vragen ook geholpen kunnen worden.
Lees verder op de site voor welke activiteiten we vrijwilligers zoeken.
Vacatures vrijwilligers
Nieuwe website 040energie gaat 3 april live!
Vorig jaar is besloten om een nieuwe website voor 040energie te ontwerpen. In het afgelopen jaar is hier veel energie ingestoken en het resultaat mag er zijn! Naast een nieuw uiterlijk is de navigatie vereenvoudigd. Ook zijn veel administratieve zaken (bijvoorbeeld leden- en financiële verwerkingen) geautomatiseerd.
Van maandag 27 maart tot en met zondag 2 april wordt nog een laatste uitgebreide test gedaan. In verband daarmee is de huidige 040website dan uit de lucht.

We hopen jullie op 3 april welkom te heten op de nieuwe website!
 
Namens 040energie Designteam
Marc Sprokel, Kees Bakker en Peter van de Griendt.
Indruk Algemene Ledenvergadering

Marnix Vlot, voorzitter van 040energie vanaf dag 1, leidde alweer voor de 10e keer de ALV. Alles verliep prima. De belangstelling was goed: er waren ca. 60 mensen in de zaal. Er waren vragen van geïnteresseerde leden en het onderwerp van de speciale voordracht was zeer actueel.
Ook werd afscheid genomen van twee zeer gewaardeerde bestuurleden: Ad van den Brandt en Andries Piscaer. De nieuwe leden Peter van den Griendt en Geert Janssen werden welkom geheten.
Op de site vind je een uitgebreider verslag en een link naar de presentatie.

Lees verder over de ALV
"Ik wil een eerlijk advies"
De woningen in de wijk Gijzenrooi zijn gebouwd in het begin van de jaren negentig. Je kunt het – qua isolatie – een stuk slechter treffen. Toch zijn veel bewoners druk bezig hun woning te verduurzamen. Een van hen is Frank van de Wielen. Inspiratie deed hij op via 040energie. Ook is hij zeer te spreken over het advies dat hij kreeg van 040energie.
Lees verder over de ervaringen van Frank van de Wielen
Regionale ambitie: klimaatneutraal in 2030
Minister Rob Jetten is enthousiast over de
70 dozen met uitgewerkte projectvoorstellen .
De gemeenten Eindhoven en Helmond werken samen om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Zo’n tweehonderd mensen kwamen hiervoor op 13 maart bij elkaar in het Evoluon. Ze deelden hun kennis en dromen en schreven de uitgewerkte projectvoorstellen op kleurige dozen.
De Europese Unie wil dat honderd Europese gemeentes in 2030 voorbeeldgemeenten zijn voor de klimaattransitie. Voordat Eindhoven en Helmond een klimaatcontract gaan tekenen met de EU, komt er nog ruimte voor burgers om mee te praten. De eerste mogelijkheid is op 3 april, ‘s avonds in Dynamo. Klik op de link voor meer informatie en om je op te geven.

 
Informatie en opgeven bijeenkomst klimaatmissie
Slim gebruik van energie
040energie krijgt steeds meer vragen over thuis-accu’s, dynamische prijzen en slim verbruik van energie. Met slim verbruik wordt dan bedoeld het op de juiste tijd verbruiken (of terug leveren) van elektriciteit. Het doel daarvan is om zo goed mogelijk mee te helpen het energienetwerk in evenwicht te houden en niet voor overbelasting te zorgen. Lees op de site een uitgebreid artikel hierover.
Lees verder over slim gebruik van energie
Webinars 2023
Ook in 2023 worden er weer webinars gehouden. Start van het webinar is om 20.00 uur.  Meld je aan via de site.
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 11 april
  Infoavond isolatie   Dinsdag 18 april
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 23 mei
  Infoavond isolatie   Donderdag 29 juni
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2023 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp