Copy

 
Nieuwsbrief
februari 2021
 
Stappen maken
In vrijwel alle huizen van voor 1990 is er veel winst te halen met isolatie. Maar waar moet je beginnen? 040energie biedt een bespaar-stappenplan advies aan door een zeer ervaren adviseur. Op dit advies wordt ook nog eens veel korting gegeven: van 180 euro voor 50 euro. Maak gebruik van dit bijzondere aanbod!
Aanbod: Stappen maken met energiebesparing
Zet 'm op 45°, ook bij -10°?
De plannen om een warmtepomp te nemen bij ons thuis liggen klaar: de zolder wordt over een jaar verbouwd en de ketel is te oud om nog te verhangen. Tijd voor een alternatief dus. Maar in een matig geïsoleerde twee onder één kap uit 1978: kan je daar zomaar naar een warmtepomp inzetten?
Meer info mogelijkheden warmtepomp
Infrarood: word je daar warm van?
Huib van den Heuvel heeft een groot oud pand in het centrum 
van Eindhoven. Hij wilde zo snel mogelijk van het gas af
en heeft dat gedaan met infrarood panelen.
Wat zijn de in's en out's en hoe bevalt dat?
In's en out's infrarood panelen
Meten is weten!
In alle huizen zijn veel apparaten aangesloten op het stopcontact. Maar welke gebruiken te veel energie en moet je eigenlijk uit zetten? Doe mee met onze "meten is weten" actie en krijg een gratis energiemeter!
Actie: Meten is weten
Ventilatieactie
Altijd schone lucht in huis, en 100 euro per jaar besparen op je energierekening. 040energie start met de ventilatieactie: uniek in Nederland! Doe mee vanaf € 500.
Ventilatieactie
Algemene Ledenvergadering 2021
24 Februari vond de algemene ledenvergadering (ALV) digitaal plaats.Na de opening en het welkom heten van alle aanwezigen heeft Rik Thijs (wethouder energie, openbare ruimte en groen) het een en ander verteld over de wijze waarop hij samen met de inwoners de klimaatdoelen wil gaan behalen.
De noodzaak om acties zoveel mogelijk digitaal uit te voeren heeft er in 2020 voor gezorgd dat ook nieuwe diensten zijn ontwikkeld, zoals een online quickscan, en dat er digitale adviezen werden gegeven. Deze activiteiten worden door de diverse werkgroepen toegelicht.
Tijdens de vergadering werden ook de jaarafrekening 2020 en begroting voor 2021 goedgekeurd.
Nadat de bestuursverkiezing had plaatsgevonden werd tot slot nog een enquête gehouden onder de aanwezigen om de interesse te peilen voor onderwerpen waarmee de vereniging zich bezig zou moeten houden.
Het complete verslag van de ALV wordt gemaakt door de secretaris en is binnenkort terug te vinden op de website.
Energieke aanpakkers gezocht!
Tijdens de ALV is een oproep gedaan voor vrijwilligers, voor diverse functies.
We zoeken mensen die verschillende ‘karren’ mee willen trekken. Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers mensen in Eindhoven te helpen hun energieverbruik te verduurzamen, kijk dan naar de vrijwilliger-vacatures op de website. Een mooie kans om jouw deskundigheid en enthousiasme in te zetten voor je stadgenoten!
Informatie en aanmelden
Webinars voorjaar 2021
Ook dit jaar organiseren we webinars voor specifieke wijken. Aan de webinars gaan flyeracties vooraf. We kunnen niet heel EIndhoven benaderen. Zit jouw wijk er niet bij, sluit dan gerust bij een andere wijk aan!

Aankomende webinars:
  • zonnepanelen: 22 maart
  • warmtepompen: 9 maart
  • isolatie en HR++ glas: 2, 17 en 30 maart, 14 en 28 april
Aanmelden en meer data
Corona update
De vrijwillgers van 040energie en de door ons geselecteerde leveranciers werken volgens de actuele RIVM richtlijnen.
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2021 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp