Copy

 
Nieuwsbrief
januari 2023
Nieuwjaarsborrel luidt 2023 in
Voor alle lezers van deze nieuwsbrief: de beste wensen voor 2023!
Het nieuwe 040energie-jaar is extra goed ingeluid in het nieuwe thuishonk van de vereniging: wijkgebouw 't Struikske. Lees verder op de site over het nieuwe thuishonk, en over de energiemaatregelen die er getroffen gaan worden.
Lees verder: Nieuw thuishonk 040energie
Ervaring met hybride-airco
Paul Speckens hoorde van buurtgenoten dat zij een inverter airco voor verwarming hadden aangeschaft, waardoor het gasverbruik gezakt was van 1500m3 naar ongeveer 400m3 gas. In het voorjaar van 2022 schafte hij er ook een aan. Nu kan hij concluderen dat het mogelijk om is een hybride verwarming met CV en airco te maken. Lees zijn ervaringen op de site.
Lees verder: Ervaringen met hybride-airco
Gasrekening halveren
Marnix Vlot: "Omdat we Poetin geen plezier wilden doen hebben mijn vrouw en ik ons voorgenomen om het gasverbruik zo veel mogelijk te drukken. Dus wat te doen?
We gingen de de uitdaging aan: we zouden de thermostaat op 16 graden zetten.  Het resultaat? Ons totaal gasverbruik is uitgekomen op 780m3. Een geweldig resultaat, omdat het in een normaal jaar 1700m3 zou zijn."
Lees het hele verhaal op de site.

 
Lees verder: Gasrekening gehalveerd
BTW eraf! Tijd voor extra panelen?
Om (nog meer) te besparen op energiekosten en om bij te dragen aan het behalen van duurzame energie-doelstellingen wordt vaker overwogen om de installatie van zonnepanelen uit te breiden. Het vervallen van de btw maakt het ook aantrekkelijker.
Toch is het verstandig om tevoren goed na te denken! Lees hiervoor op de site de informatie waarom een uitbreiding nu WEL of juist NIET zinvol is.
Meer info over het wel/niet plaatsen van extra panelen
Bespaarhuisvraag: btw op zonnepanelen?
Vraag:
Hoe zit het nu met de btw op zonnepanelen?
Antwoord:
Met ingang van 2023 worden zonnepanelen geleverd met 0% btw. Het terugvragen van btw en gedoe met de kleine ondernemersregeling bij uitbreiding van je pv-installatie is dan verleden tijd.
Wel is er nog een overgangssituatie als je je panelen vorig jaar al hebt besteld. Doorslaggevend is de datum op de factuur. Ligt die in 2022, dan staat er nog btw op. Ook als je vorig jaar een aanbetaling hebt gedaan moet je daar alsnog de btw van terugvragen.
Webinars 2023
Ook in 2023 worden er weer webinars gehouden. Start van het webinar is om 20.00 uur.  Meld je aan via de site.
  Infoavond isolatie   Donderdag 19 januari
  Infoavond warmtepompen   Dinsdag 31 januari
  Infoavond isolatie   Dinsdag 14 februari
  Infoavond isolatie   Dinsdag 14 maart
  Infoavond isolatie   Dinsdag 18 april
  Infoavond isolatie   Dinsdag 16 mei
  Infoavond isolatie   Donderdag 29 juni
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2023 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp