Copy

 
Nieuwsbrief
april 2022
Grote drukte bij 040energie
Aangemoedigd door hoge energieprijzen worden er veel aanvragen voor energiemaatregelen en adviezen gedaan. Bij 040energie en onze geselecteerde leveranciers lopen de wachttijden op en soms schort er wat aan de dienstverlening. Wij vragen om begrip: iedereen doet zijn uiterste best. Het zijn uitzonderlijke tijden.
Urgent: hulp gezocht
040energie organiseert heel wat acties. Dat kost allemaal tijd en moet gecoördineerd worden. Ben je goed in regelen en kun je met een spreadsheet overweg: kom ons versterken als projectleider acties. Een vergoeding is bespreekbaar.
Meer info en aanmelden
Aanvulling BTW terug bij uitbreiding of vervanging van zonnepanelen?
In de vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven hoe je BTW terug kunt krijgen op een uitbreiding of vervanging van zonnepanelen. Dit kan ook nog op een andere, vaak simpeler manier:
Laat de energierekening en de factuur voor de nieuwe zonnepanelen op naam van je partner zetten. Voorwaarden zijn dan wel dat de partner geen ZZP-er is, zich aanmeldt als kleine ondernemer en een eigen BTW-nummer aanvraagt. Op deze wijze kan je partner van de KOR gebruik maken.
Link naar artikel in vorige nieuwsbrief
Bespaarhuisvraag: extra zonnepanelen voor verwarming?
Vraag:
Regelmatig vragen mensen aan 040energie of het een goed idee is om  extra zonnepanelen neer te leggen om daarmee hun huis te verwarmen (of koelen)?
Antwoord:

via onderstaande link vind je een uitgebreid artikel over de verschillende mogelijkheden om te huis te verwarmen (elektrisch kacheltje of radiator,  infrarood panelen,  airconditioning of hybride warmtepomp). Per mogelijkheid is vermeld hoeveel besparing / extra panelen nodig zijn.
Samenvattend kun je zeggen dat:

Bijverwarming met elektrische radiatoren, IR-panelen of een airco kan een beperkte maar positieve bijdrage geven als je zo je CV minder hoog kan zetten. Neem eventueel wat panelen extra als je op dit moment een nieuwe zonnepaneleninstallatie aanschaft.
Link naar artikel extra zonnepanelen - bijverwarming
Schooldakrevolutie: zonnepanelen op schooldaken
Zon op school: goed voorbeeld doet goed volgen. Gé de Jong legt uit hoe we meer zonnepanelen op scholen kunnen krijgen. Op de site kun je er meer over lezen en nagaan of de school van jouw (klein-)kind al zonnepanelen heeft. Zo nee, dan wil ik graag met je overleggen of en hoe we de school of het schoolbestuur  in beweging krijgen.
Lees meer over zonnepanelen op schooldaken
Praktische tips groene verticale tuinen
Er zijn verschillende manieren om een groene gevel aan te leggen (en daardoor je energierekening te verlagen!). Het artikel hierover, dat op de site stond, is ondertussen alweer uitgebreid met opties waar je materialen en dergelijke kunt kopen.
Extra inspiratie kun je ook krijgen tijdens de Floriade Expo 2022 in Almere. Hier is 'Energising the City' een van de deelthema's, met nieuwe manieren om energie op te wekken, op te slaan en te besparen.
Lees meer over groene verticale tuinen
Vonderkwartier: Plaatsing laadpalen? Laadpleinen?
Het aantal laadpalen neemt zienderogen toe in onze gemeente Eindhoven, en zo ook in het Vonderkwartier. Tot nu toe worden de palen willekeurig geplaatst, wat de uniformiteit en het aanzicht van de wijk verstoord. De wijkvereniging wil in overleg met de gemeente bespreken hoe dit verbeterd kan worden. Ook willen ze onderzoek doen naar de optie van laadpleinen in de wijk.
Wim Corstiaensen, van de energiewerkgroep, heeft in samenwerking met studenten TU/e een wijkonderzoek gedaan, dat door meer dan 180 bewoners ingevuld.
Lees de resultaten via de link hieronder.
Lees meer over laadpalen/laadpleinen Vonderkwartier
Webinars 2022
Ook in 2022 worden er weer regelmatig webinars gehouden. Alle webinars starten om 20.00 uur. Meld je aan via de link hieronder.
Infoavond isolatie dinsdag 12 april
Infoavond zonnepanelen maandag 25 april
Infoavond warmtepompen dinsdag 10 mei
Infoavond zonnepanelen dinsdag 31 mei
Infoavond warmtepompen dinsdag 14 juni
Aanmelden en data
040energie op social media

Wil je vaker actuele informatie krijgen over 040energie, evenementen, tips en nieuws over duurzaamheid in Eindhoven? Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. We plaatsen geregeld interessante updates.
Facebook
Twitter
Copyright © 2022 040energie, All rights reserved.


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp