Copy
1e digitale newsletter Johan van Walbeeckschool!
View this email in your browser

Gelukkig nieuwjaar en een prachtig 2016!


Beste Ouders, verzorgers,

Het is zover... de 1e digitale nieuwsbrief van de school! Graag willen wij (het management, de oudervereniging en andere project teams) u via deze weg op de hoogte stellen van alles wat er gebeurt en wat er nog komen gaat!

wij wensen u veel leesplezier!
Status van de Speeltoestellen!
Op dit moment wordt de ondergrond voorbereid voor de plaatsing van de toestellen. De verwachting van de sponsorloopcommissie is dat de toestellen halverwege januari aankomen op Curacao en dat hopelijk eind januari begonnen kan worden met de plaatsing van de toestellen. Deze zullen geplaatst worden naast de bibliotheek aan de kant van de Jasmijnweg.

School is Cool Project!

Wat een enthousiaste reacties, vrijgevigheid en bemoedigende woorden! Leuker kon dit project niet beginnen en sterker nog... we gaan het nog leuker maken! Zo'n project staat natuurlijk niet zomaar en er moet veel gebeuren aan, naast en in de school! De school is in de jaren 60 gebouwd en dus niet berekend op digiborden, computerlokalen en klimaat beheersing! Er is dus veel meer nodig dan alleen de aanschaf van airco's. Een hele klus maar met resultaat!

 WE ZIJN BEGONNEN!

Deze week is er een begin gemaakt met uitbreiding van de aqualectra elektrokast en gaat er gegraven worden om de elektroleidingen zo veilig mogelijk neer te leggen. Kortom de infrastructuur wordt klaargelegd zodat we straks de airco's voor groep 8 tm 5 plug & play hebben klaar liggen. Groep 3 & 4 staan daarna gepland.

EFO Toetsen in alle stilte en koelte.
De keuze is gemaakt om vanaf groep 8 naar beneden te werken zodat onze groep 8-ers in alle rust en stilte hun EFO toetsen kunnen maken. Daarna volgt hopelijk snel groep 7 dan 6 en dan groep 5. Onze sponsorbronnen zijn inmiddels allemaal aangeboord en daarmee hebben we genoeg geld mee opgehaald om de installaties bijna geheel plug & play te maken voor groep 8-5.

Hulp!
Nu vragen we aan de ouders/verzorgers om hulp. Naast een standing order van 10,- nafl per maand per kind voor de maandelijkse Aqualectra kosten (mag ook 15,- zijn, ter ondersteuning van minderbedeelden) vanaf installatie van de airco, vragen wij nu uw medewerking voor het ophalen van fondsen voor de laatste fase. Wij hebben nog ongeveer 5000,- Nafl per klaslokaal nodig om de airco’s daadwerkelijk te plaatsen. Hoe sneller dat geld binnen is, hoe sneller deze geïnstalleerd kunnen worden. Wij zoeken nog bedrijven of particulieren die middels een donatie deze 5000,- per klas willen financieren. Ook kunnen natuurlijk de leerlingen zelf acties op touw zetten om dit target te halen.
 
Meer informatie:
Wilt u meer informatie over het School is Cool project dan staan wij u graag te woord. U kunt uw vraag en contact gegevens mailen naar aircovoorjvw@gmail.com
 
Groet, de Aircomissie!

Zelf online via online bankieren uw donatie, bijdrage of standing order invoeren.

Mocht u alvast een standing order willen inboeken via online banking dan kan dat:

Maduro & Curiel’s Bank

Rekeningnummer :        2794.7005
Ten name van :              Van Walbeeck Airco project
Adres: `                         Schout bij Nacht Doormanweg 40, Curaçao
OVV:                              namen leerling(en)

 

Naf. ❑ 10.00 [1 kind] Naf. ❑ 30.00 [3 kinderen]
Naf. ❑ 20.00 [2 kinderen] Naf. ❑ 40.00 [4 kinderen]

U mag natuurlijk altijd iets meer overmaken om anderen, die het wellicht minder breed hebben, makkelijker te maken :-)

Opbrengst Filmavond naar Veilig Leren Lezen!

Ondanks het feit dat de filmavond een gezelligheidsuitje was voor de kinderen van de school is er toch nog behoorlijk wat geld opgehaald.

Dit geld zal gebruikt worden om het tekort wat er was voor de aanschaf van het veilig leren lezen systeem voor groep 3 en 4 te financieren. De bestelling is door Juf Ancela geplaatst en hopelijk kunnen de kleintjes van groep 3 en 4 binnenkort met het nieuwste leessysteem aan de slag!

Time to Party... Carnaval!

Carnaval wordt dit jaar gevierd op donderdagavond 4 februari. De viering begint rond 18:00 uur. Informatie over de invulling van de avond volgt spoedig. Wel roepen we de ouders alvast op zich te melden als hulpouder om te helpen met de verkoop van drank en eten op de avond zelf. De opbrengst van deze viering zal gestort worden in het School is Cool project. 
 

Aanmeldingen voor hulpouder, graag mailen naar:  oc@johanvanwalbeeckschool.com

Zebrapad=geen drop-off zone

De kinderen veilig voor de school afzetten dat is belangrijk voor alle ouders/verzorgers en daarom is de school op zoek naar een oplossing voor een goede, veilige drop-off zone. Momenteel wordt het zebrapad aan beide kanten van de school daarvoor gebruikt. Helaas levert dit soms onveilige situaties en tevens veel hinder op. Wij vragen dan ook uw medewerking om het zebrapad in ieder geval vrij te houden en nog een beetje geduld te hebben tot er een goede oplossing is gevonden voor het afzetten van kinderen vanuit de auto.

Opbrengst Kerstloterij!

Dankzij een gezellig avond met vrijgevige waaghalzen (ja het blijft toch een gok of je wat wint)... heeft  het School is Cool Project er weer 5000,- bij gekregen! Dank aan alle sponsors en lotenkopers!

Naast de diverse fundraisers welke gedurende het jaar worden georganiseerd, wordt geld opgehaald in de vorm van een ouderlijke bijdrage. De ouderlijke bijdrage bedraagt ANG150,00 per schooljaar, per kind. De ouderlijke bijdrage kan op de volgende manieren betaald worden:

  • Cash of per cheque bij de desbetreffende schoolleiders
  • Swipe ten kantore van juffrouw Rochelle Sanchez
  • Via Bankoverschrijving (ovv naam en groep kind)

Voor cyclus 1 (groep 1 t/m 4 ) -> M.C.B. #18275100
Voor cyclus 2 (groep 5 t/m 8 ) -> M.C.B. #20688108

Opknapbeurt Johan van Walbeeckschool!


De derde editie van Cura doet zal plaatsvinden op 11 en 12 maart aanstaande. De school is voornemens zich aan te melden voor dit project om zo wat klussen te kunnen klaren. Het idee was wel om de ouders en leerlingen van de school te betrekken bij dit project zodat we met z’n allen kunnen werken aan een opknapbeurt voor de school.

Reserveer daarom zaterdag 12 maart in uw agenda voor het goede doel!

Heeft u suggesties dan horen wij dat natuurlijk graag. Mail ons!

Oudervereniging

 

Sinds begin van dit schooljaar is het bestuur van de oudervereniging gewijzigd. Het dagelijks bestuur bestaat nu uit de voorzitter Esther Jansen, penningmeester Celeste Galmeyer en secretaris Nathalie Bhojwani. Overige leden van het bestuur zijn Barbara Duijzers, Susana Cuales, Angela Rodrigues Conduto en George van Uiter. Ina Coito Pita, Nina Hansen en Charlene Carolina zijn commissieleden die de oudervereniging met raad en daad ondersteunt.

School is Cool wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
Autolease Curacao   Euba Promades Nederland
BDO Tax Guardian Group / Fatum SFT Bank
BZSE Law LM Real Estate Services Studio Acht Caribbean Architects
Columbus Car Rental Maduro en Curiels Bank  Sunshine Pool & Patio
CTM Curacao Maduro Holding TMF  Group
Curacao Airport Partners Magnus Trust United Freight Logitics
Curacaose Wegenbouw Onderlinge Hulp van Arkel & Luttikhuizen Advocaten
Curcon Optica Oduber & Kan Vermaas
Centrale Hypotheek Bank Orco Bank Gewi Technical Services
DS Construction Ox & Wolf Legal Partners D.S. Construction
Dynaf Caribbean Pietersz Import Aqualectra
Empire Import & Export    
Copyright © 2016 Johan van Walbeeck School Curacao, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp