Copy
Periodieke nieuwsbrief van RC Club Zoetermeer, open het bericht om de inhoud verder te lezen.
Nieuwsbrief in je browser lezen

Nieuwsbrief RC Club Zoetermeer

Welkom bij de periodieke nieuwsbrief van RC Club Zoetermeer. Je ontvangt deze nieuwsbrief aangezien je hiervoor ingeschreven bent via het forum of de website. We houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen van onze vereniging.
 

Officiële opening op 17 juni 2017

Het is alweer een tijdje geleden, maar toch willen we hier nog eens aan terug denken, wat een leuke, succesvolle en vooral gezellige opening hebben we gehad!

Veel voorbereidingen gingen vooraf, en dit heeft uiteindelijk een hele leuke dag opgeleverd, met veel bezoekers en enthousiaste reacties. Ook van wethouder Margreet van Driel en Jeffrey de Haas die namens de gemeente Zoetermeer aanwezig waren voor de opening. De wethouder was een beetje angstig voor de opening (waar er normaal een lintje wordt geknipt moest de wethouder de opening met een modelauto doen, zie bovenstaande foto) maar het verliep behoorlijk goed.

In de ochtend was er gelegenheid voor bezoekers om eens te proberen hoe het is met een modelauto te rijden (de snelheid was wel flink omlaag gezet), rond 13:00 verzorgde de wethouder de officiele opening en in de middag waren er enkele leuke wedstrijd demo's met medewerking van de wedstrijd teams van Serpent en RC-Speedhouse (Tekno). Tevens werd door Colin Meijer het baanrecord verbeterd naar een 38,14.

Afsluitend werden alle leden en familie getrakteerd op een door onze evenementencommissie perfect georganiseerde BBQ. Na een lange dag werden de spullen opgeruimd, nog één biertje gedronken en konden we terug kijken op een geslaagde opening.

Ook veel pers uit de regio was aanwezig, onderstaand links naar wat er over onze vereniging is geschreven:
- Algemeen Dagblad
- Zoetermeer Actief
- Wethouder Margreet van Driel (facebook)
- ModelAction
- Zoetermeer Vooruit
- ZFM (ZoetermeerFM)

Artikel in het Algemeen Dagblad

Aantal leden groeit gestaag door

Afgelopen weken hebben we een aardige groei in het aantal leden gezien. Waar in het begin wellicht een beetje de kat uit de boom gekeken werd ziet men nu dat RC Club Zoetermeer een serieuze club wordt met een mooie toekomst en geen eendagsvlieg.

Waar wij in onze plannen richting de gemeente Zoetermeer uit gingen van ongeveer 28 leden konden wij bij de opening al melden dat er al 37 leden aangemeld waren, afgelopen weken is dit aantal gestaag doorgegroeid en inmiddels hebben wij 45 leden. Op naar de 50 zeggen we uiteraard!

Mooie van deze groei is dat de grootste financiële uitdaging, het bij elkaar krijgen van de jaarhuur, zoals het er nu uit ziet geen probleem is. Met daarbij de steun van diverse sponsoren hopen we direct in 2018 al verder te kunnen investeren in verbetering van onze faciliteiten.

Twijfel je nog? Meld nu aan als lid van RC Club Zoetermeer!
RC Club Zoetermeer wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eerste (club) wedstrijden verreden

Natuurlijk is RC Club Zoetermeer niet alleen een hobby club, maar er wordt ook fel gestreden om de snelste ronde tijden en de eer wie zich de beste rijder van de vereniging mag noemen.

Op woensdag avond 28 juni hebben we met een groepje leden een test wedstrijd gehouden, er werd niet direct op het scherpst van de snede gestreden om de overwinning, maar voor zowel de leden als de club was het even ontdekken hoe zo'n wedstrijd in zijn werk ging. Na deze succesvolle avond hebben we ook meteen de datum voor de eerste echte club wedstrijd bekend gemaakt.

Op zondag 9 juli was het zover en werd de eerste echte (open) clubwedstrijd verreden. Open, aangezien ook niet-leden deel mochten nemen. Er waren dan ook 3 niet-leden die hebben deel genomen en dit waren niet zomaar de eersten de besten, maar rijders met behoorlijke wedstrijd ervaring. Michael van Dijk (nota bene geen lid van de club) was net te snel voor Mario Koolmees en werd de 1e winnaar van de 1e clubwedstrijd.

Tussendoor werd er een ruime pauze ingelast om met zijn allen formule 1 te kijken en Max Verstappen aan te moedigen. Helaas was zijn race van hele korte duur, maar ondanks dat de race een stuk minder spannend was hebben de meesten toch tot de finish gekeken. Direct na de finish werden de laatste heats verreden en konden we terug kijken op een geslaagde dag.

Uitslagen test & (open) clubwedstrijden

Komende (club) wedstrijden / agenda

Komende maanden zijn er nog een aantal wedstrijden gepland bij onze vereniging, onderstaand de vast staande data:
- Zondag 20 augustus : (open) clubwedstrijd
- Zondag 10 september : (open) clubwedstrijd
- Zaterdag & zondag 16 & 17 september : BL-cup bij RC Club Zoetermeer
- Zondag 1 oktober : (open) clubwedstrijd

Voor de BL-cup kunnen wij hulp bij de organisatie en begeleiding gebruiken, voor de leden die het leuk vinden kan je ook deelnemen aan de BL-cup. Kijk op hun website voor meer informatie : www.bl-cup.nl.

Wil je inschrijven voor de eerstvolgende (open) clubwedstrijd van zondag 20 augustus, maak dan gebruik van onderstaande link.

Inschrijven voor (open) clubwedstrijd op 20 augustus
RC Club Zoetermeer wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bekijk onze Twitter pagina
Bekijk onze Facebook pagina
Bekijk onze Internetpagina
Copyright © 2017 RC Club Zoetermeer, All rights reserved.