Copy
Welkom bij de online kunstretraite!
Bekijk deze e-mail in je browser
Hallo <<Voornaam>>,

Bij deze ontvang je het tweede voorproefje van de online kunstretraite 'Leef bewust toe naar Pasen in de veertigdagentijd'. Nog even en we starten met de echte retraite!

Wil je meedoen?
Meld je dan aan. En wil je de retraite beleven met vrienden, familie of bijbelkring? Scroll dan naar beneden voor meer informatie.

Vriendelijke groet,

Jezus, het Woord

Dag 0
"Wat is geweest van het begin af, wat wij hebben gehoord, wat wij met onze ogen hebben aanschouwd en onze handen hebben betast van het woord dat leven is"
Johannes 1:1
Het werk
Davitha van de Kuilen, To End All Wars II (2014), inkt en olieverf op doek, 20 x 30 cm
Hier zie je een figuur op de rug. Maar in tegenstelling tot het vorige werk is dit geen sober, lijdend persoon. Het werk is veel kleurrijker. Je ziet bomen, takken, heuvels in de verte, water misschien. En die kleuren; is dat de ochtendzon?

Wie is deze persoon? Het lijkt haast iemand die na een lange reis uit een donker woud naar voren stapt. Als langverwacht persoon die zegt: 'kijk, hier ben ik dan, het wachten is voorbij'. Zijn terugkomst was voorspeld en hij maakt de belofte waar.
Het beeld
Geertgen tot Sint Jans, De boom van Jesse (ca. 1500), olieverf op paneel, 90 x 60 cm
De boom van Jesse is één van de oudste schilderingen die je in het Rijksmuseum kunt bewonderen. Onderaan zie je de slapende Jesse, of Isaï, stamvader van het geslacht van Salomo en David. Uit hem groeit letterlijk een 'stamboom', gevuld met de koningen van Israël. Als je goed kijkt zie je koning David met zijn harp en helemaal bovenaan, omgeven door engelen, zit Maria met de kleine Jezus.

Omdat het gewone volk in de Middeleeuwen niet kon lezen, werden historische gebeurtenissen in beelden getoond. Deze stamboom staat symbool voor het voorspellende Woord van God. Jezus' komst werd beloofd en dat Woord werd waarheid.
Stiltetip
'Spreken is zilver, zwijgen is goud.' Deze tegeltjeswijsheid kom je nog bij veel mensen in huis tegen. Overweeg eens rustig bij jezelf wat je van deze uitspraak vindt.

We zijn geneigd veel over ons geloof te spreken. Dat is misschien logisch, omdat de belangrijkste gebeurtenissen in de bijbel, zoals de schepping en de geboorte van Jezus, met taal en woorden begonnen. Maar neem je nog wel eens de tijd om echt stil te zijn en te luisteren naar dat wat je niet in woorden kunt vangen?
Lees Johannes 1:1-4 en bid.
Online kunstretraite voor groepen

Wil je deze retraite met je vrienden, collega's, bijbelkring of andere groep beleven? Dat kan!

In samenwerking met stiltecoach Joline Zuidema van (T)RUST bieden we een uniek programma voor groepen (v.a. 10 personen). Naast de retraite en het e-book kun je bij ons terecht voor: 

- Een stiltewandeling of beeldmeditatie
- De expositie van het groeikunstwerk in je huis, kerk of andere ruimte


Bovendien verrijkt Joline de online kunstretraite met zeven unieke stiltetips.

Stuur ons een e-mail voor alle mogelijkheden en een aanbod op maat!
"Niemand hoeft alle beelden van Jezus voor zichzelf te accepteren. Ze nodigen je uit om Jezus van alle kanten te bekijken en vervolgens je eigen leven vanuit zijn perspectief in ogenschouw te nemen."
- Anselm Grün, Beelden van Jezus (2002)
Wil je meedoen aan de volledige retraite?
Meld je dan hieronder voor €1,- per dag aan:
Ja, ik wil meedoen!
Heb je vragen? Deelnemen met een groep? Neem contact met ons op.
Copyright © 2017 Davitha, Alle rechten voorbehouden.


Wil je een wijziging aanbrengen in de manier waarop je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te updaten of om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp