Copy
View this email in your browser

Slim Reizen Zuidas

Nieuwsbrief project Beter Benutten Zuidas - #4 - januari 2017
Zuidaspas Pilot
Vele manieren van reizen op één pas
Drie maanden lang kunnen werknemers van de twaalf leden van de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas die nu overwegend met de auto van en naar Zuidas reizen, gratis en vrijblijvend gebruikmaken van de Zuidaspas. Deze pas geeft toegang tot het OV (bus, tram, metro en trein 2e klas), P+R-terreinen van de NS, een aantal Q-Park garages (Duivendrecht, Amstelveen/Handelsplein en Comeniusstraat/Lelylaan), de OV-fiets en Audi shared fleet. Ook geeft de pas 20% korting bij de NS in de daluren. De Zuidaspas is 12 januari gestart met een pilot van drie maanden. Zo kan men op een laagdrempelige manier de voordelen ontdekken van het (deels) naar Zuidas reizen met het OV ten opzichte van het reizen met de auto. Lees meer
Deel een fiets!
Twee nieuwe deelfietssystemen in Zuidas
Het komende jaar worden twee deelfietssystemen in Zuidas gelanceerd, de Hello Bike en de Urbee e-bike. Beide deelfietssystemen werken met een handige app waarmee je de fiets kunt reserveren en automatisch kunt betalen. Een deelfiets biedt vooral mogelijkheden voor de zogenaamde "last mile": reizigers kunnen met het OV naar Zuidas komen, en naar een afspraak met de Hello Bike of de e-bike. De eerste locaties van de Hello Bike zijn RAI Amsterdam, Station Zuid, VU en het Gelderlandplein. De Urbee e-bikes zijn een initiatief van WTC Amsterdam en deze vindt u tzt dan ook bij het WTC Amsterdam. Lees meer
Resultaten Mobiliteitsonderzoek
Fietser en wandelaar het positiefst
In 2016 is voor de tweede keer een mobiliteitsonderzoek van de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas uitgevoerd. Uit deze Mobiliteitsenquête komt naar voren dat de woon-werkreis in Zuidas met een gemiddelde van een 7.1 wordt beoordeeld. De wandelaars zijn het positiefst met een 9.3, daarna beoordelen de fietsers, elektrische fietsers en brommer- en scooterrijders hun woon-werkreis het prettigst met een cijfer rond de 8. Automobilisten en gebruikers van het lokale openbaar vervoer waarderen hun reis het minst, namelijk met een 6.5. Lees meer
Toogethr naar het werk
Verplicht kletsen of nuttig netwerken?
De nieuwe carpool-app Toogethr werd in november vorig jaar gelanceerd. Het succes van deze handige app, die mogelijk maakt dat Zuidassers makkelijk een lift van of naar het werk kunnen vinden, valt of staat met de hoeveelheid gebruikers. Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans op een lift! Twijfel je nog? Lees hier de ervaringen van de eerste Toogethr Zuidas gebruikers.
Wegwerkzaamheden
De Boelelaan/ kruising Europaboulevard
Vanaf vrijdag 31 maart tot eind 2017 is één rijstrook per rijrichting beschikbaar op het oostelijk deel van de De Boelelaan. De opstelvakken bij de kruisingen blijven wel beschikbaar.
Ook in de weekenden 31 maart tot 3 april, 21 april tot 24 april en 5 mei tot 8 mei vinden diverse  werkzaamheden plaats op de kruising De Boelelaan en Europaboulevard. 
Eind mei verplaatst het werkterrein naar de zuidzijde van de straat. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden aan dit deel van de De Boelelaan eind 2017 gereed.
Reisadvies: Bij drukte kan het autoverkeer van en naar de A10 rijden via de S108 en gebruik maken van de Amstelveenseweg, Beethovenstraat, Van Nijenrodeweg en Europaboulevard, of kiezen voor een andere vorm van vervoer zoals OV of fiets.
Effectief mobiliteitsbeleid
Fiets en OV populairder bij Stibbe
In de zomer van  2016 verhuisde Stibbe naar haar nieuwe kantoor aan de Beethovenstraat. Het Stibbe- en het Akzogebouw delen hier een parkeerkelder, waardoor het aantal parkeerplekken met de helft werd verminderd. Voor Stibbe was dit een goede aanleiding om hun mobiliteitsbeleid aan te pakken. Als alternatief kwamen er parkeerplekken voor fietsen en scooters en laadplekken voor e-bikes en elektrische auto’s. Het aantal mensen dat parkeerrechten heeft in de parkeerkelder, werd met tweederde teruggebracht. Deze nieuwe aanpak pakte boven verwachting goed uit. Medewerkers die eerder met de auto gingen, kwamen massaal met de fiets of met het OV. Zo massaal dat Stibbe een tweede kantoordeelauto zal aanschaffen voor bezoeken naar cliënten. Als er nog meer mensen gaan fietsen, moet Stibbe zelfs meer fietsparkeerplekken gaan creëren!

Speerpunten

Stimuleren fietsgebruik
Hoe proberen we het fietsen van en naar Zuidas te stimuleren? Lees het hier
Openbaar Vervoer
Hoe proberen we gebruik van het OV naar Zuidas te stimuleren? Lees het hier
Slim Reizen, spits mijden
Hoe proberen we het 'Slim Reizen' te bevorderen? Lees het hier.
Mobiliteitsbeleid
Hoe werken we samen met organisaties aan het mobiliteitsbeleid? Lees het hier.

Agenda

Nationaal Congres Gastvrij Bereikbaar
Maandag 23 januari

Vanaf 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Spant! (Dr. A. Kuyperlaan in Bussum)

Tijdens dit congres delen nationale- en internationale sprekers inspirerende praktijkvoorbeelden van hoe de gastvrijheidssector zelf de ‘reis van de gast’ kan verbeteren.
De bewegende stad
Maandag 30 januari
20.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger

Hoe kan de stad ingericht worden zodat we meer gaan bewegen? Doel van de Bewegende Stad is te zorgen dat de ruimtelijke inrichting van de stad bewoners bewust en onbewust uitnodigt gedurende alle levensfases meer te bewegen.
De bestelauto nu en in de toekomst
Donderdag 9 februari

Vanaf 14.30 tot 18.00 uur
Locatie: Postillon Hotel in Deventer

Over slimmere inzet van bestelauto's. De bijeenkomst is gratis en gericht op bedrijven en organisaties die gebruik maken van bestelauto’s. Klik hier voor programma en aanmelden.
BREIKERS Inspiratiecafe
Over duurzame bereikbaarheid
Donderdag 16 februari

16.00 uur
Locatie:
Amstelveen (exacte locatie volgt in uitnodiging)
We spreken met diverse werkgevers uit de regio Amstelveen over slimme oplossingen voor een bereikbare regio; voor, tijdens en ná de geplande werkzaamheden in de regio. Meld je aan.
Low Car Diet
27 maart t/m 21 april
De aanmelding voor het Low Car Diet is geopend! Van 27 maart t/m 21 april reist heel Nederland weer zo duurzaam mogelijk. Meld je organisatie nu al aan voor deze voorjaarseditie van het Low Car Diet! Mail naar: info@lowcardiet.nl
Automotive Mobiliteitsweek
'Where smart mobility meets traffic'
26 tot 31 maart 2017
Automotive campus Helmond

Tijdens de Automotive Week 2017 bundelen diverse partijen hun krachten om gezamenlijk na te denken over hoe we onze mobiliteit anders kunnen organiseren.
ECOMM Congres in Maastricht
31 mei tot 2 juni 2017
in Maastricht

Het grootste en belangrijkste Europese platform op het gebied van mobiliteit voor beleidsmakers, verkeersdeskundigen en wetenschappers.
Deel
Tweet
Stuur door
Kent u mensen die geïnteresseerd zijn in het thema Mobiliteit en Bereikbaarheid in Zuidas? Stuur de nieuwsbrief door, door hierboven te klikken.
 
Beter Benutten is een programma dat is ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu  dat een efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur tot doel heeft. Rijk, regio en bedrijfsleven werken samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren.

Beter Benutten Zuidas is een gezamenlijk initiatief van
Bewerk je aanmelding en Afmelden


This email was sent to bpz@wocbuitenveldert.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Van A tot Zuidas · Strawinskylaan 61 · Amsterdam, MA 1077 XW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp