Copy
View this email in your browser

Slim Reizen Zuidas

Nieuwsbrief project Beter Benutten Zuidas - #3 - september 2016
Convenant Bereikbaarheid
samenwerken aan een bereikbare Zuidas
Bedrijven in Zuidas gaan intensiever samenwerken in de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, om er voor te zorgen dat het gebied goed bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden in de komende periode. Met heldere afspraken en concrete maatregelen willen zij er aan bijdragen dat medewerkers, bezoekers en bewoners Zuidas zonder oponthoud kunnen blijven bereiken. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant dat op 14 juli 2016 door twaalf grote bedrijven en organisaties uit het gebied is gesloten. Ook de gemeente Amsterdam en projectorganisatie Zuidasdok ondertekenden het convenant en willen de samenwerking met het bedrijfsleven intensiveren. Lees meer
E-bike pilot
enthousiaste reacties van gebruikers
Naar aanleiding van Zuidas Fietst! dit jaar in juli namen een aantal bedrijven deel aan de GBC Zuidas e- bike pilot. Medewerkers van ABN Amro, United ITrust en WTC die doorgaans de auto pakken, ruilden deze drie weken lang in voor een elektrische fiets. De reacties waren unaniem positief! Lees hier hun ervaringen.

Ook een e bike uitproberen? Het kan nog! Stuur een mail naar Nina@greenbusinesclub.nl
Fietsen delen in Zuidas
pilot start in oktober
Hello Zuidas heeft onlangs een start gemaakt met het realiseren van een deelfietssysteem in Zuidas. Dankzij co-financiering vanuit Beter Benutten is deze zomer een uitvraag voor een pilot met deelfietsen uitgegaan naar geïnteresseerde aanbieders. Het meest kansrijke voorstel wint en gaat in oktober van start met de uitrol van pilot. Lees meer
Bent u als bedrijf geïnteresseerd in deelfietsen, neem dan contact op via mobility@zuidas.com.
Wegwerkzaamheden
zo blijft u op de hoogte
De eerste wegwerkzaamheden ter voorbereiding op het Zuidasdok zijn in september van start gegaan. Deze hebben direct een grote impact op de bereikbaarheid van Zuidas. Hello Zuidas gaat daarom een nieuwsflits versturen over de actuele werkzaamheden. Hierin informeren we over waar het komende anderhalf jaar gewerkt wordt aan de weg, waarom, wat de impact is en welke (reis)alternatieven er zijn. Zo kan men tevoren rekening houden met eventuele omleidingen of vertraging. Binnenkort willen Zuidas en Zuidasdok samen met bedrijven in gesprek om de communicatie over hinder in de toekomst beter af te stemmen en samen vorm te geven.

Lees hier meer over de werkzaamheden van de komende tijd. Klik hier als u deze nieuwsflits wilt ontvangen.
Meten. Weten. Verbeteren.
doe mee met de Fietstelweek
Fiets Telweek 2016
Van 19 t/m 25 september is weer de Nationale Fietstelweek. Met een innovatieve onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers in kaart gebracht. De verzamelde gegevens worden gebruikt door overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties om ons fietsnetwerk te verbeteren. Doe je ook mee? Download hier de app. Onder de deelnemers wordt een mooie Veloretti fiets verloot!
Carpoolen nog makkelijker
met de nieuwe Toogethr app
Op 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, wordt de nieuwe Toogethr app gelanceerd in Zuidas. U kent Toogethr als online kaartenbak die rijders en meerijders in staat stelt elkaar te vinden. Toogethr maakt het nu nog eenvoudiger om samen met collega’s te reizen. Dat is niet alleen leuk, maar ook nuttig: minder files, sneller van A naar B, meer parkeerruimte. Bovendien is er een puntensysteem geïntroduceerd dat chauffeurs én meerijders beloont voor het carpoolen. Deze punten kunnen bijvoorbeeld ingewisseld worden voor cadeaubonnen etc. Lees meer
ABN AMRO een dag autovrij
laat ook de auto staan op 10 oktober
Op maandag 10 oktober daagt ABN Amro hun medewerkers uit om de auto te laten staan en met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Óf er juist voor te kiezen een dag thuis of op een locatie dicht bij huis te werken.
Doe mee!
Naast hun medewerkers, nodigen zijn ook hun buren in Zuidas uit om mee te doen. Als één medewerker de auto laat staan en er wordt 14 kilo CO2 minder uitgestoten, dan is bij honderd medewerkers de uitstoot 1400 kilo CO2 minder. En stelt u zich eens voor dat alle bedrijven in Zuidas de autovrije werkdag zouden invoeren... Lees meer
Onderzoek bereikbaarheid
Regio Amsterdam 
Help mee de bereikbaarheid in de Amsterdamse regio in kaart te brengen.
Voor een MIRT-onderzoek naar bereikbaarheid in regio Amsterdam zoekt Goudappel Coffeng deelnemers die hun reisgedrag willen laten registreren via de app. Reist u in september tot half oktober 2016 regelmatig tussen Zaanstad en Amsterdam, Almere en Amsterdam, Amsterdam-Zuidoost en Amsterdam centrum óf tussen Purmerend en Zaanstad? Met de app krijgt u inzicht in uw reisgedrag en bovendien maakt u kans op een van de vijf cadeaukaarten van Bol.com, ter waarde van € 25,-.

Meedoen kan nu nog! Het duurt hooguit 5 minuten! Meld u hier aan.

Speerpunten

Stimuleren fietsgebruik
Hoe proberen we het fietsen van en naar Zuidas te stimuleren? Lees het hier
Openbaar Vervoer
Hoe proberen we gebruik van het OV naar Zuidas te stimuleren? Lees het hier
Slim Reizen, spits mijden
Hoe proberen we het 'Slim Reizen' te bevorderen? Lees het hier.
Mobiliteitsbeleid
Hoe werken we samen met organisaties aan het mobiliteitsbeleid? Lees het hier.

Agenda

Fietstelweek
19 t/m 25 september
Via de fietstelapp

Help mee de fietsinfrastructuur te verbeteren door de app te downloaden en je route te delen.
Low Car Diet
10 oktober t/m 9 november
Tijdens het zesde Low Car Diet gaan organisaties en medewerkers opnieuw met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken.
BREIKERS InspiratieCafe
Dinsdag 11 oktober
Vanaf 16.00 uur

Locatie: Delta Lloyd Groep Amsterdam

Ditmaal staat het cafe in het teken van Het Nieuwe Werken of 'flexibel werken'.
Informatiebijeenkomst flexibele mobiliteitsbudgetten
13 oktober
15.00 tot 18.00 uur

Locatie: Accenture ITO Toren, Mahlerplein
Deze bijeenkomst is voor iedereen die het mobiliteitsbeleid binnen de organisatie vorm geeft. Focus is het delen van ervaringen, geven van concrete handvatten en het bieden van inspiratie.
Mobiliteits Lab
Donderdag 27 oktober
15.00 tot 17.00 uur

Locatie: ntb
Dit Mobiliteits Lab van Green Business Club Zuidas staat in het teken van de e-bike voor de zakelijke markt.
Vakbeurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren
23 en 24 November
Houten
Verkeer, Mobiliteit & Parkeren is er speciaal voor de overheid (gemeente, provincie, waterschap en rijksoverheid) en voor verkeersprofessionals uit het bedrijfsleven.
Deel
Tweet
Stuur door
Kent u mensen die geïnteresseerd zijn in het thema Mobiliteit en Bereikbaarheid in Zuidas? Stuur de nieuwsbrief door, door hierboven te klikken. 
Beter Benutten is een programma dat is ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu  dat een efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur tot doel heeft. Rijk, regio en bedrijfsleven werken samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren.

Beter Benutten Zuidas is een gezamenlijk initiatief van
Bewerk je aanmelding en Afmelden


This email was sent to bpz@wocbuitenveldert.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Van A tot Zuidas · Strawinskylaan 61 · Amsterdam, MA 1077 XW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp