Copy
View this email in your browser

Slim Reizen Zuidas

Nieuwsbrief project Beter Benutten Zuidas - #2 - juni 2016
Zuidas Fiets!
Zuidas zal op 12, 13 en 14 juli voor het eerst het toneel zijn van een 3-daags fietsevent: Zuidas Fietst!
Rond lunchtijd komt het Gustav Mahlerplein tot leven tijdens deze drie dagen vol leuke fietsevents: een fietsmarkt, muziek, dagelijks een architectuurfietstour en de feestelijke opening van de gloednieuwe ondergrondse fietsparkeergarage op het Mahlerplein. Iedereen is welkom! Lees hier het hele programma.
Mobiliteitsonderzoek 2016
Maak kans op een e-bike!
De Taskforce Bereikbaarheid Zuidas verricht jaarlijks een onderzoek naar de bereikbaarheid van Zuidas. De resultaten van dit onderzoek helpt de Taskforce om haar prioriteiten voor het komende jaar te stellen. Ditmaal vragen wij ook naar uw tevredenheid over de bereikbaarheid. Help mee om Zuidas bereikbaar te houden en vul de hier de enquête in. 
Vragen over de enquête? Neem contact op met enquete@trajan.nl of mobility@hellozuidas.com
Maak kans op een e-bike!
Onder de deelnemers aan dit onderzoek verloten we de best geteste e-bike van 2016! Lees meer
Convenant Taskforce Bereikbaarheid
Voorafgaand aan de feestelijke opening van de fietsenstalling op het Mahlerplein op 14 juli wordt een nieuw Convenant getekend tussen bedrijfsleven, gemeente Amsterdam, Zuidas en de projectorganisatie Zuidasdok. Hierin maken overheid en bedrijven afspraken over hoe we Zuidas bereikbaar houden tijdens het bouwen aan Zuidas en Zuidasdok. CBRE/WTC, ABN AMRO, VU, VUmc, RAI Amsterdam, Vesteda, AkzoNobel, Houthoff Buruma, Accenture, Deloitte, OVG, ORAM, Gemeente Amsterdam, Zuidas en de projectorganisatie Zuidasdok vormen na ondertekening van het Convenant de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas. ABN AMRO is gastheer. Het convenant staat tzt ter inzage op de site van Hello Zuidas.
Pilot e-bikes
Altijd al een e-bike willen uitproberen? Green Business Club Zuidas en Hello Zuidas zijn begin dit jaar begonnen met een e-bike pilot voor bedrijven in Zuidas. Nog steeds kunnen bedrijven voor een periode van één dag tot max. twee weken kennis maken met een gewone e-bike of een high-speed e-bike. Houthoff Buruma was een van de eerste bedrijven die meedeed aan deze pilot. Lees hier hoe het hen beviel. Ook interesse in een test? Neem contact op met nina@greenbusinessclub.nl voor de mogelijkheden.
Auto, Trein of Speedbike?
Ervaring van een forens
Stephan van Reisen, projectmanager Deloitte, heeft sinds kort via het fietsplan van zijn werkgever een speedbike aangeschaft.
"Uiteraard moet je goed opletten en anticiperen op het gedrag van de overige weggebruikers, omdat ze niet in de gaten hebben dat je zo snel gaat.  Verder zijn overstekende eenden is zo’n beetje het gevaarlijkst wat ik tegen ben gekomen." Lees hier zijn column.
Zuidas-fietscafé
Op woensdagochtend 13 juli opent De Nieuwe Poort vanaf 10.00 uur haar deuren voor het Zuidas-fietscafé. Olivier Otten, directeur van Hello Zuidas, is gastheer en nodigt werkgevers van harte uit om aanwezig te zijn:
“Voor werkgevers die werk willen maken van fietsstimulering, is dit hét moment om zich te laten inspireren en informeren over succesfactoren en nieuwe mogelijkheden.” 
Tijdens een kort en krachtig programma delen werkgevers hun ervaringen met fietsstimulering, testen ze hun fietskennis en laten zich inspireren door de stamtafelgesprekken.
Deelfiets in Zuidas
Wellicht heeft u het al gelezen? Hello Zuidas onderzoekt de haalbaarheid van een deelfietssysteem in Zuidas. Hiervoor zijn inmiddels gesprekken gevoerd met mogelijke exploitanten. Bij Beter Benutten is een subsidieaanvraag ingediend om een innovatieve pilot mogelijk te maken voor Zuidas. In augustus weten we of de aanvraag wordt toegekend. Wanneer dat het geval is, kunnen we in het voorjaar van 2017 een werkend systeem op straat hebben met circa 250 fietsen op ten minste tien locaties in Zuidas!
Bent u als bedrijf in Zuidas ook bezig met deelfietsen of wilt u meer weten, neem dan contact op via servicepoint@hellozuidas.com
Duurzaamheidsverslag 2015
Heeft u het Duurzaamheidsverslag 2015 al gelezen? In het hoofdstuk Mobiliteit wordt uitgebreid ingegaan op de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit in Zuidas in 2015. Stimuleren van fietsgebruik, nieuwe fietsstallingen, de mobiliteitsscan, spitsmijden en tal van best practices komen aan bod. U kunt hier het Duurzaamheidsverslag 2015 downloaden

Speerpunten

Stimuleren fietsgebruik
Hoe proberen we het fietsen van en naar Zuidas te stimuleren? Lees het hier
Openbaar Vervoer
Hoe proberen we gebruik van het OV naar Zuidas te stimuleren? Lees het hier.
Slim Reizen, spits mijden
Hoe proberen we het 'Slim Reizen' te bevorderen? Lees het hier.
Mobiliteitsbeleid
Hoe werken we samen met organisaties aan het mobiliteitsbeleid? Lees het hier.

Agenda

Bike & City, slim door de bocht
Maandag 4 juli
20.00 uur
Pakhuis de Zwijger

In de talkshow Bike & City wordt met fietsliefhebbers en andere geïnteresseerden gepraat over fietsen, steden en fietscultuur.
Mobility Monday netwerkbijeenkomst 
Maandag 4 juli
10.30 tot 13.00 uur
Utrecht, Archimedeslaan 1

Hoe ga je slimmer om met beperkte parkeerruimte? Die vraag staat centraal tijdens de derde Mobility Monday netwerkbijeenkomst op 4 juli. Gastheer is verzekeraar ASR.
Kickoff actieweek fiets
Dinsdag 12 juli
Vanaf 12.00 uur
Zuidas, Mahlerplein

Verschillende sprekers nemen u mee op een reis naar de toekomst. Hoe ziet het gebied er over 10 jaar uit, en hoe reizen we naar ons werk?
Fietsmarkt
12 t/m 14 juli
11.00 tot 14.00 uur
Mahlerplein, Zuidas

Met: proefritjes op e-bikes en bakfietsen, de hipste regenkleding, eigen fiets laten graveren, de mobiele fietsenmaker, en nog veel meer.
BREIKERS InspiratieCafe Fiets
13 juli
09.30 tot 11.30 uur
De Nieuwe Poort

Een café voor werkgevers die samen de uitdaging willen aangaan om in 2020 hun medewerkers vertragingsvrij van en naar hun werk te laten reizen.
Low Car Diet
10 oktober t/m 9 november
Tijdens het zesde Low Car Diet gaan organisaties en medewerkers opnieuw met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken.
Mobiliteits Lab
Donderdag 27 oktober
15.00 tot 17.00 uur

Locatie: ntb
Dit Mobiliteits Lab van Green Business Club Zuidas staat in het teken van de e-bike voor de zakelijke markt.
Vakbeurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren
23 en 24 November
Houten
Verkeer, Mobiliteit & Parkeren is er speciaal voor de overheid (gemeente, provincie, waterschap en rijksoverheid) en voor verkeersprofessionals uit het bedrijfsleven.
Deel
Tweet
Stuur door
Kent u mensen die geïnteresseerd zijn in het thema Mobiliteit en Bereikbaarheid in Zuidas? Stuur de nieuwsbrief door, door hierboven te klikken.


 
Beter Benutten is een programma dat is ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu  dat een efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur tot doel heeft. Rijk, regio en bedrijfsleven werken samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren.

Beter Benutten Zuidas is een gezamenlijk initiatief van
Bewerk je aanmelding en Afmelden


This email was sent to bpz@wocbuitenveldert.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Beter Benutten Zuidas · Strawinskylaan 61 · Amsterdam, MA 1077 XW · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp