Copy

En dan is het alweer wintertijd. De dagen worden korter. Helaas is het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen periode weer aan het stijgen. We hopen dat deze nieuwsbrief jou en je naasten in goede gezondheid bereikt. Pas goed op elkaar.

Vanwege de op dinsdagavond drie november aangekondigde maatregelen tegen het coronavirus zijn we de komende twee weken gesloten. We zijn per mail te bereiken via info@mcu.nl. Voor informatie over de projecten of als je jezelf wilt aanmelden voor een project kan je mailen naar projecten@mcu.nl. Activiteiten zullen voor zover mogelijk online plaatsvinden.

Een groen, duurzaam en gezond Utrecht maken we samen! Doe je mee?
Je kan meedoen met 'Meet Je Stad Utrecht', waar je klimaatverandering in kaart gaat brengen, of tel het verkeer in je straat vanuit je huis met een volautomatische teller: Telraam. 

In deze nieuwsbrief:

  • Nieuwe sensor telt het verkeer in je straat – telt jouw raam mee?

  • Update Meet Je Stad 

  • Onze Milieuwijzer op bezoek bij Buurman 

  • De mensen van het Milieucentrum: Erik Vleugel

  • Jouw huis en tuin klimaatproof: aan de slag!

  • Duurzaam en groen nieuws in en ronDom Utrecht

  • Agenda

  • Vacatures

Nieuwe sensor telt het verkeer in je straat – telt jouw raam mee? 
Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Fietsers, auto’s, vrachtwagens? Laat jouw raam dan meetellen met Telraam! Telraam is een nieuw experiment in de provincie Utrecht dat inzicht geeft in het verkeer in jouw straat. De provincie Utrecht stelt een jaar lang 20 Telraamsensoren beschikbaar die het verkeer tellen vanaf je huis. We zoeken 20 bewoners die als burgerwetenschapper willen helpen bij verkeerstellingen met Telraam.

Meer info en aanmelden>>
Update Meet Je Stad Utrecht
 
Inmiddels zijn er zo'n 25 meetkastjes te vinden in Utrecht. In verband met het coronavirus zijn de workshops waar je je eigen meetkastje kan bouwen voorlopig helaas afgelast. De inloopavonden gaan wel door maar vinden voorlopig online plaats. De data worden nog bekend gemaakt. 

Afgelopen maand heeft Meet Je Stad flink in de schijnwerpers gestaan. Zo stond het landelijke project van Meet Je Stad op de derde plaats in de Duurzame top 100 van Dagblad Trouw. Daarnaast was Meet Je Stad aanwezig in het panel van de VPRO Tegenlicht Meet-up in de Bibliotheek van Utrecht. 

Binnenkort organiseren we webinars over klimaatverandering in de stad. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
Wil jij ook burgerwetenschapper worden? Geef je dan op voor ons project Meet Je Stad Utrecht! En help zo mee om klimaatverandering in de stad in kaart te brengen.

Het project volgen? Je kan je hier aanmelden voor de nieuwsbrief 'Meet Je Stad'. 
Onze milieuwijzer op bezoek bij Buurman
Vrijwilliger Anneke Gerkema bracht voor onze Milieuwijzer een bezoek aan Buurman Utrecht, een werkplaats en bouwmarkt voor hergebruik van materialen. Buurman Utrecht is te vinden in het prachtige Hof van Cartesius. Wat ooit afval was krijgt een tweede leven. 
Lees Verder
De mensen van Milieucentrum Utrecht: Erik Vleugel
Milieucentrum Utrecht wordt vooral gerund door vrijwilligers. Wie zijn dat eigenlijk en wat doen de vrijwilligers?  Erik Vleugel, secretaris van het bestuur, stelt zich voor. Hij houdt zich niet alleen bezig met duurzaamheid, maar woont ook nog eens duurzaam: in het eerste ecologische bouw- en woonproject in Utrecht, Het Groene Dak in Voordorp. 
Jouw huis en tuin klimaatproof: aan de slag!
Milieucentrum Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Utrecht Natuurlijk, EnergieU en Stichting Duurzame Week organiseerden op 22 september een informatiebijeenkomst in hybride vorm met tien praktische tips om jouw huis en tuin klimaatproof te maken. Deze bijeenkomst was de vierde editie in de serie 'Jouw huis en tuin klimaatproof'. Wil je aan de slag? Weet je niet hoe? Dan vind je hier een aantal praktische tips om jouw huis en tuin klimaatproof te maken!
Duurzaam en groen nieuws in en ronDom Utrecht
 

Agenda   

nov-dec: Ommetje door de wijk
1 nov-30 nov: Online energiecoach
12 nov: Vrijwilligersdag Voedselbos
24 nov:  Lezing biodiversiteit


 
Meer Activiteiten

Vacatures   

Milieucentrum Utrecht draait op vrijwilligers. Wij bieden een leuke werkplek in een enthousiast team met een hoop flexibiliteit en mogelijkheden. Doe je mee met onze milieuambities voor de stad?
Op allerlei manieren werken we aan een circulaire, duurzame en gezonde stad.

Milieucentrum Utrecht – Oudegracht 60 – 3511 AS Utrecht – 030-2367240
info@mcu.nl – www.mcu.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op een mailinglijst van Milieucentrum Utrecht staat. Als u geen prijs stelt op deze gratis service of uw gegevens wilt aanpassen: pas je gegevens aan of meld je af. Natuurlijk kan je ook een vriend blij maken: stuur door.
Volg Milieucentrum Utrecht op Twitter
Milieucentrum Utrecht op Facebook
Website Milieucentrum Utrecht
Stuur ons een mailtje


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Milieucentrum Utrecht · Oude Gracht 60 · Utrecht, 3511 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp