Copy

 

Allereerst hopen we van harte dat deze nieuwsbrief jou en de mensen om je heen in goede gezondheid bereikt. Het zijn een paar rare maanden geweest waarin ook wij als Milieucentrum Utrecht een pas op de plaats moesten maken. Het was even omschakelen van 'live' naar 'digitaal'. Als eerste organiseerden we samen met Energie-U, Utrecht Natuurlijk en de Natuur- en Milieufederatie Utrecht de webinar: "Jouw tuin klimaatproof: - de watervriendelijke tuin'. De volgende webinar in deze reeks gaat over een beter klimaat op je dak. Hierover lees je in deze nieuwsbrief meer. 

Nu de coronamaatregelen steeds meer worden versoepeld, kunnen we weer aan de slag met ons burgerwetenschapsproject ‘Meet Je Stad Utrecht’! De Workshop ‘je eigen meetkastje bouwen’ en andere bijeenkomsten gaan eindelijk van start! Doe je ook mee? Met dit project gaan we samen met jullie het klimaat in de stad meten en in kaart brengen. 

Daarnaast worden er - door andere organisaties - meer duurzame evenementen georganiseerd in onze stad Utrecht. Zoals de Duurzame Week: Green Up Your Life! Dit jaar van 20 t/m 28 juni, online! 

In deze nieuwsbrief: 
  • 'Jouw Tuin Klimaatproof: het dak op!' Webinar, dinsdagavond 30 juni
  • Meet Je Stad Utrecht: meetkastje bouwen, 27 juli 
  • Duurzaam en groen nieuws uit en ronDom Utrecht
  • Duurzame Week
  • Agenda
  • Vergaderen in ons pand aan de Oudegracht
  • Vacatures vrijwilligers
     
Facebook
Twitter
Website
Instagram
30 juni Webinar 'Jouw Tuin Klimaatproof: het dak op!'
Een beter klimaat begint op je dak! Maar neem je nu duurzame zonnepanelen of kies je voor verkoelend groen? Het kan ook allebei: sedumplantjes kunnen ook onder of langs zonnepanelen gelegd worden. Daarbij zorgt het verkoelende effect van de sedumplantjes voor een hoger rendement op je zonnepanelen. Informatie over de mogelijkheden voor deze geslaagde combinatie ontvang je tijdens dit webinar in de serie ‘Jouw Tuin Klimaatproof’. Deskundigen praten je bij en helpen je bij het maken van je keuze. Meer informatie en aanmelden zie onze website
 
27 juli: Workshop Bouw je eigen Meetkastje - Meet Je Stad Utrecht
Het is eindelijk zover! We kunnen aan de slag met meetkastjes bouwen in het kader van het burgerwetenschapsproject Meet Je Stad Utrecht! Met hulp van deze meetkastjes gaan we samen met inwoners van de stad Utrecht klimaatverandering meten en in kaart brengen.

Vanaf juli gaan we voor het project ‘Meet Je Stad Utrecht’ workshops organiseren waarbij de mogelijkheid bestaat om zelf je meetkastje te solderen waarmee je temperatuur, luchtvochtigheid en mogelijk ook fijnstof kan meten. Door de samenwerking aan te gaan met de bibliotheek Utrecht en de makers community Hahaho hebben we een fantastische locatie weten te regelen: de nieuwe bibliotheek op de Neude! De eerste workshop is op maandagavond 27 juli, in de Bibliotheek Neude, vanaf 19.00 uur. Bouw je mee? Graag wel even aanmelden. Meer informatie over de workshop hier, opgeven kan via de website van de Bibliotheek.

Wil je aan de slag met andere mogelijkheden om het klimaat in de stad te onderzoeken? We zijn benieuwd naar je ideeën. Daarvoor kan je terecht bij onze inloopavonden. De eerste avond is op 20 juli. 
Duurzaam en groen nieuws uit en ronDom Utrecht
Duurzame Week Utrecht: 20 t/m 28 juni online
Het is alweer de vijfde editie van de Duurzame Week! Tijdens het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland, van 20 t/m 28 juni, kan je meedoen aan gratis online workshops, lezingen en deelsessies. 

Directeur Margit Végh: “Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen íets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Juist nu is het van belang om een positieve draai te geven aan de wereld die op zijn kop staat".

Grote namen die dit jaar komen spreken zijn Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken
De thema’s Consumptie, Omgeving, Reizen, Voeding en Wonen staan centraal. Zie de website van de Duurzame Week voor het volledige programma.

Agenda   

19 juni: Boottocht vergroening Singel
20 juni: webinar Minimalisme
24 juni: Nationale Milieudag (online)
Tot 30 juni: Quarantuinvogel

Meer Activiteiten>>
 

Vergaderruimtes bij het MCU   

Vanwege het coronavirus was vergaderen tijdelijk niet mogelijk. Vanaf 1 juli kan dit echter incidenteel weer in zaal 2, met maximaal 10 personen.
Vanaf 1 september verwachten we dat zaal 2 vaker beschikbaar is voor vergaderingen.
Vanaf 1 september is er ook weer een balie aanwezig. Tot die tijd kan je contact opnemen via info@mcu.nl en/of door het formulier in te vullen op onze website. Je vindt daar ook een corona protocol dat we hebben opgesteld. 

Vacatures   

Milieucentrum Utrecht draait op vrijwilligers. Wij bieden een leuke werkplek in een enthousiast team met een hoop flexibiliteit en mogelijkheden. Doe je mee met onze milieuambities voor de stad?
Op allerlei manieren werken we aan een circulaire, duurzame en gezonde stad.

Milieucentrum Utrecht – Oudegracht 60 – 3511 AS Utrecht – 030-2367240
info@mcu.nl – www.mcu.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op een mailinglijst van Milieucentrum Utrecht staat. Als u geen prijs stelt op deze gratis service of uw gegevens wilt aanpassen: pas je gegevens aan of meld je af. Natuurlijk kan je ook een vriend blij maken: stuur door.
Volg Milieucentrum Utrecht op Twitter
Milieucentrum Utrecht op Facebook
Website Milieucentrum Utrecht
Stuur ons een mailtje


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Milieucentrum Utrecht · Oude Gracht 60 · Utrecht, 3511 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp