Copy

Nieuwsbrief februari 2019 

Duurzaam de kortste maand in!


Hierbij ontvang je onze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar, 2019! De nieuwsbrief van de maand februari, de kortste maand van het jaar. Ook wel aangeduid als sprokkelmaand of schrikkelmaand. Deze maand duurzaam doorbrengen? Trek dan op 15 februari een Warme Trui aan en bespaar zo energie! Wat ons betreft mag Warme Truiendag elke dag in de winter! De stad groener maken? Dat kan mede door het planten van en zorg dragen voor de bomen! En tel je mee met de Nationale Tuinvogeltelling?

Actief in Utrecht

Voel je je wel eens somber door alle problemen die te maken hebben met de klimaatverandering? Elke dag weer worden we geconfronteerd met klimaatproblemen. De zeespiegel blijft maar stijgen, de dierenpopulatie is de afgelopen decennia met 60% gedaald, er zit een gat in de ozonlaag en het weer wordt elk jaar extremer. Je zou er depressief van worden! Maar er is therapie! Op 13 februari kun je in TivoliVredenburg terecht voor een gezamenlijke therapiesessie. Met de Denker des Vaderlands René ten Bos, programmamaker Evanne Nowak en Ruben Jacobs. Meer informatie >>   
Verder deze maand:

 3 feb:     Fris! Tweedehands Kledingmarkt
14 feb:    Dag van de Ruimtelijke kwaliteit
15 feb:    Warme Truiendag
28 feb:    Fair Future meet-up 
 
De Groene Uitloper van Utrecht Natuurlijk
De voormalige Groene Agenda van Milieucentrum Utrecht is overgenomen door Utrecht Natuurlijk en heet nu De Groene Uitloper. In deze agenda vind je een overzicht van de diverse activiteiten die worden georganiseerd op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid in de regio Utrecht. Naar de Groene Uitloper 030>>

Stadsmilieunieuws: januari 2019

• Scholier in actie voor het klimaat 
Middelbare scholieren druk met plastic soep
• Ruimte nodig voor stadspark met allure 
• Utrecht met andere grote steden in overleg met Rutte
• Utrecht krijgt slimme laadpalen
Strengere eisen houtkachels
• Waterproof030: meer groen tegen wateroverlast

Meer stadsmilieunieuws van januari >>

Milieuwijzer uitgelicht: The Tree Party: Plant en Bescherm Bomen!

Onlangs toegevoegd op onze Milieuwijzer:

Stichting The Tree Party. Deze stichting plant en beschermt bomen. In de Utrechtse wijk Pijlsweerd is de buurt opgefleurd door de aanplant van fruitbomen op een speelplaats van de gemeente. Als vrijwilliger meedoen met The Tree Party? Dat kan, meld je aan via de website van The Tree Party!  Er zijn inmiddels - d.d. 25 januari 2019 - 173 bomen geplant, er is 3.465 euro opgehaald en er zijn al acht voltooide projecten!Wil je weten wat de gemeente Utrecht voor beleid voert als het gaat om de bomen in de stad Utrecht? En wat je als particulier kan doen? Lees het hier.
Bezoek Milieuwijzer Utrecht

Walvis van Plastic Afval in Utrecht! 

In het deel van de Catharijnesingel bij TivoliVredenburg is sinds vrijdag 18 januari 2019 een enorme plastic walvis te zien die ‘uit het water springt’. De walvis bestaat uit plastic afval uit de Grote en Atlantische Oceaan.
Ga eens een kijkje nemen bij de van plastic afval gemaakte walvis in de singel in Utrecht, en je krijgt meteen een indruk van het probleem van het plastic afval. Het probleem van de plastic soep is iets dat ‘ver van ons bedje ligt’: de plastic soep is in ons land niet echt zichtbaar. Lees Verder>>

Tel dit weekend mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Hoe gaat het met de merel en met de huismus? Zie je nog wel eens merels in je tuin of balkon? Maak je je ook zorgen over het zangtalent onder alle vogels? Met stadsvogels (ook de merels en huismussen dus) gaat het sowieso al niet goed. Het is van belang om de stand van de vogels in onze tuinen en op balkons te blijven tellen. 
Vogelbescherming Nederland en Sovon organiseren dit jaar wederom de Nationale Tuinvogeltelling. Doe ook mee! Tel op 25, 26 of 27 januari 2019 gedurende een half uurtje in de tuin of op het balkon het aantal vogels. Lees Verder>>

Vergaderruimtes bij Milieucentrum Utrecht

Vergaderen in hartje centrum: dat is handig!
Milieucentrum Utrecht beschikt over drie ruimtes die overdag, ’s avonds en in het weekend beschikbaar zijn.
In alle zalen is gratis wifi aanwezig. Een standaard, scherm, whiteboard en flap-over kunnen ook gebruikt worden.
Meer over onze vergaderruimtes
 

Vacatures bij Milieucentrum Utrecht

Milieucentrum Utrecht biedt een leuke werkplek in een enthousiast team met een hoop flexibiliteit en mogelijkheden. We hebben de volgende vrijwilligersvacatures in de aanbieding:

Milieucentrum Utrecht – Oudegracht 60 – 3511 AS Utrecht – 030-2367240
info@mcu.nl – www.mcu.nl

U ontvangt deze agenda omdat u op een mailinglijst van Milieucentrum Utrecht staat. Als u geen prijs stelt op deze gratis service of uw gegevens wilt aanpassen: pas je gegevens aan of meld je af. Natuurlijk kan je ook een vriend blij maken: stuur door.
Het Milieucentrum op Twitter
Het Milieucentrum op Facebook
Website Milieucentrum Utrecht
Stuur ons een mailtje


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Milieucentrum Utrecht · Oude Gracht 60 · Utrecht, 3511 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp