Copy

 

De coronacrisis raast voort. Maar ondertussen kampen we nog steeds met een klimaatcrisis, een biodiversiteitscrisis, een stikstofcrisis, you name it;  er zijn er meer. Die allemaal met elkaar samenhangen.

Er komen warme dagen aan. Een hittegolf ligt op de loer. Eén effect van de klimaatverandering is dat er meer kans is op hogere temperaturen. In steden loopt de temperatuur nog eens extra op door het stedelijk hitte-eiland effect. Maar klimaatverandering heeft meer gevolgen, ook in steden als Utrecht.

Met het project Meet Je Stad Utrecht gaan we, samen met inwoners van Utrecht, de klimaatverandering voor het project Meet Je Stad Utrecht in kaart brengen. Meedoen? Je kan zelf je eigen Meetkastje gaan bouwen in workshops; en/of je kan een inloopavond bijwonen waarbij je ideeën kan indienen!

De Workshop Bouw je eigen Meetkastje van 27 juli voor het project Meet Je Stad is succesvol verlopen! Er volgen meer workshops, ze zijn vooralsnog bijna allemaal volgeboekt. Naast workshops organiseren we ook inloopavonden waar jij kan meedenken hoe we het klimaat verder gaan onderzoeken voor het project Meet Je Stad. Doe je ook mee? 

Maar we doen meer als Milieucentrum! Zo organiseerden we een webinar 'Het Dak op'. Wil je ook een duurzaam dak? Met sedum en/of zonnepanelen? En kon je het webinar niet bijwonen? Of was je er wel bij, maar wil je alles nog even rustig nalezen? Dan vind je een verslag van het webinar in deze nieuwsbrief. 

Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief duurzame vakantietips in eigen stad; en vanzelfsprekend de Agenda! 
Facebook
Twitter
Website
Instagram
10 augustus: Inloopavond Meet Je Stad Utrecht
Doe je mee? We gaan zelf het klimaat in de stad onderzoeken. Zo brengen we hittestress in beeld met onze zelfgebouwde meetkastjes. Maar je kunt ook aan de slag met onderzoeksvragen die jou bezighouden. Bij ‘Meet Je Stad Utrecht’ is het allemaal mogelijk. Zo maken we met elkaar zichtbaar welk effect groene daken, parken en open water hebben op de hitte in de stad.

Lijkt je dit wat? Kom erbij, we zijn net gestart dus er is nog volop ruimte om je ideeën en vragen in te brengen. Elke geïnteresseerde stadsbewoner is welkom. Kom kennismaken op een inloopavond bij Milieucentrum Utrecht aan de Oudegracht 60. De eerstvolgende wordt gehouden op 10 augustus van 19.30 uur tot 21.00 uur. 
 
Meer informatie en aanmelden
Workshop programma Meet Je Stad is gestart!
Op 27 juli was het eindelijk zover. In het LAB van Bibliotheek Neude kon een tiental enthousiaste deelnemers een eigen meetkastje solderen in het kader van project Meet Je Stad. De eerste metingen zijn inmiddels online! In dit citizen science project kan elke stadsbewoner zijn eigen klimaatmetingen toevoegen aan de digitale kaart van meetjestad.nl. Dit najaar worden maandelijks workshops en inloopavonden georganiseerd. 
Lees Verder
Verslag webinar Het Dak op
Op dinsdagavond 30 juni vond de webinar ‘Het dak op!’ plaats. Daar leerden geïnteresseerde Utrechters over de voordelen van groen- en zonnepaneelbedekking.
De webinar maakte deel uit van de serie ‘Jouw tuin klimaatproof’. 

Tijdens de bijeenkomst via Zoom regent het buiten. Een welkome verkoeling en watervoorziening na de eerste hete zomerdagen van het jaar. Gedurende de anderhalf uur durende bijeenkomst komen verschillende thema’s aan bod.
 
Lees Verder
Onze Milieuwijzer Utrecht uitgelicht: Natuur in en rond Utrecht
Duurzaam met vakantie in eigen stad. Met het coronavirus wordt vakantie in eigen omgeving of een dagtripje in eigen buurt nog belangrijker. Waarom zou je ver op reis gaan? In en om onze eigen stad Utrecht is genoeg te beleven! Ook natuur! In het volgende item in deze nieuwsbrief kan je al een aantal tips vinden als je de stilte wilt opzoeken, of op zoek bent naar een park in de buurt. Of ontdek de Botanische Tuinen eens!

Op zoek naar nog meer mooie plekjes? Van stadstuin tot park, van zwemplas tot Steede, dit en meer is te vinden in onze Milieuwijzer Utrecht!

 
Milieuwijzer Utrecht: Recreatieplekken
Duurzaam en groen nieuws in en ronDom Utrecht
Tip: Druktemonitor Utrecht

Agenda   

21 aug: Boottocht vergroening Singel
5 sept: TisMis! Over de klimaatcrisis in de Metaal Kathedraal
5-6 sept: Lekker naar de Bioboer!
19 sept: World Cleanup Day


 
Meer Activiteiten

Vergaderruimtes bij het MCU   

Vanaf 1 september is zaal 2 beschikbaar voor maximaal 10 personen.
En vanaf 1 september is er ook weer een balie aanwezig. Tot die tijd kan je contact opnemen via info@mcu.nl en/of door het formulier in te vullen op onze website. Je vindt daar ook een corona protocol dat we hebben opgesteld. 

Vacatures   

Milieucentrum Utrecht draait op vrijwilligers. Wij bieden een leuke werkplek in een enthousiast team met een hoop flexibiliteit en mogelijkheden. Doe je mee met onze milieuambities voor de stad?
Op allerlei manieren werken we aan een circulaire, duurzame en gezonde stad.

Milieucentrum Utrecht – Oudegracht 60 – 3511 AS Utrecht – 030-2367240
info@mcu.nl – www.mcu.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op een mailinglijst van Milieucentrum Utrecht staat. Als u geen prijs stelt op deze gratis service of uw gegevens wilt aanpassen: pas je gegevens aan of meld je af. Natuurlijk kan je ook een vriend blij maken: stuur door.
Volg Milieucentrum Utrecht op Twitter
Milieucentrum Utrecht op Facebook
Website Milieucentrum Utrecht
Stuur ons een mailtje


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Milieucentrum Utrecht · Oude Gracht 60 · Utrecht, 3511 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp