Copy

  Samen voor een Duurzaam & Groen Utrecht  

Wat een zomer. Hitterecord na hitterecord. En tussendoor hevige regenbuien. Klimaatadaptatie wordt steeds belangrijker. Milieucentrum Utrecht wil samen met bewoners en andere organisaties bewonersinitiatieven onder meer op het gebied van groen en klimaatadaptatie in de wijken gaan ondersteunen. Samen voor een Duurzaam & Groen Utrecht! Doen jullie mee met onze projecten?

In deze nieuwsbrief: Milieucentrum Utrecht introduceert Groene Maandag, een inloopavond voor inwoners van de stad Utrecht die zich willen inzetten voor een beter klimaat in de straat; samen met De Kargadoor organiseren we een serie lezingen met als motto: 'Verduurzamen? Hoe dan?!'; op 21 september wordt Utrecht schoner tijdens World CleanUp Day; gemeente Utrecht roept de klimaatcrisis uit; op zoek naar ringslangen in Nieuw Wulven; Guerrilla Gardeners strijden voor meer groen en meer! Op zoek naar een duurzame activiteit? Zie onze Agenda!

  30 september: Groene Maandag  

Op maandag 30 september introduceert Milieucentrum Utrecht  'Groene Maandag', een inloopavond voor inwoners van de stad Utrecht over de projecten 'Groenwachter' en 'Meet je Stad'. Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op onze website mcu.nl.

 Duurzamer Leven? Hoe dan?! 

Milieucentrum Utrecht organiseert in oktober samen met De Kargadoor een serie lezingen mét tips over duurzamer en bewuster leven: 'Duurzamer Leven? Hoe dan?!' De lezingen vinden plaats in De Kargadoor, Oudegracht 36. Voor info en tickets: zie onderstaande links. 

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, gaan we van start met de eerste lezing. Over Duurzaam Geluk, met Michiel Hobbelt en Klimaatgesprekken;
15 oktober: Plantaardig Eten, met Rymke Wiersma;
23 oktober: Minimalistisch Leven, met Minimalist Dutchie;
31 oktober: Duurzaam Reizen, met René van der Duim.
 World Cleanup Day Utrecht 
Op 21 september 2019 is het World Cleanup Day, ook in Utrecht! Het doel van deze wereldwijde actiedag is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te rapen in je eigen stad. Dit jaar gaan verschillende organisaties, waaronder Milieucentrum Utrecht, weer samen met jullie opruimen. We gaan aan de slag in Park Transwijk & de Merwedezone en het Julianapark. Meer info op onze website en het Facebook evenement.
 
 Klimaatcrisis Utrecht  
Op 12 juli riep gemeente Utrecht de klimaatcrisis uit, een oproep voor een maximale inspanning om de opwarming van de aarde tot een minimum te beperken. Hiervoor stemde de meerderheid van de gemeenteraad in met een motie van de Partij voor de Dieren. De stad volgt hiermee steden als Amsterdam, Haarlem, en Londen. Milieucentrum Utrecht wil graag weten wat er verandert voor het milieubeleid van de gemeente. Lees Verder>>

 Milieuwijzer Utrecht 

Op dit moment werken wij hard aan de nieuwe site van de Milieuwijzer. De informatieve site gaat binnenkort live!

  Groen in en om Utrecht  

Guerrilla Gardeners strijden voor meer groen. Deze mensen tuinieren buiten de grenzen van hun eigen tuin. Ze tuinieren in de straat: een leeg plantsoen of de kale ruimte rond een boom verandert in een kleurige tuin. Op 3 september, tijdens duurzame dinsdag, ontvingen ze de VHG Groenprijs.  
Op zoek naar natuurgebieden in en om de stad Utrecht? Nieuw Wulven is goed met de fiets te bereiken. Je kan deelnemen aan een excursie naar de ringslang. Lees Verder>>
Of bezoek De BijenAkker in Odijk. De ANWB-fietsroute leid je via een klein stukje Jaagpad aan de Kromme Rijn Lees Verder>>

 Agenda 

Welke groene en duurzame activiteiten zijn er te doen in en om Utrecht? 

22 september: een interactieve familielezing over water en droogte
23-27 sept: Dutch Green Building Week
27 sept: Wereldwijde Klimaatstaking
7 okt: 'First Dates' voor Voedsel van Dichtbij 

Meer Activiteiten>>

 Vergaderruimtes bij het MCU  

Vergaderen in hartje centrum: dat is handig! Onze zaalruimte wordt gebruikt door diverse milieugroepen die we graag samenbrengen.
Milieucentrum Utrecht beschikt over drie ruimtes die overdag, ’s avonds en in het weekend beschikbaar zijn.
In alle zalen is gratis wifi aanwezig. Een beamerscherm, whiteboard en flap-over kunnen ook gebruikt worden. 

Meer informatie >>

 Vacatures 

Milieucentrum Utrecht biedt een leuke werkplek in een enthousiast team met een hoop flexibiliteit en mogelijkheden. We hebben de volgende (vrijwilligers)vacatures in de aanbieding:

Milieucentrum Utrecht – Oudegracht 60 – 3511 AS Utrecht – 030-2367240
info@mcu.nl – www.mcu.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op een mailinglijst van Milieucentrum Utrecht staat. Als u geen prijs stelt op deze gratis service of uw gegevens wilt aanpassen: pas je gegevens aan of meld je af. Natuurlijk kan je ook een vriend blij maken: stuur door.
Het Milieucentrum op Twitter
Het Milieucentrum op Facebook
Website Milieucentrum Utrecht
Stuur ons een mailtje


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Milieucentrum Utrecht · Oude Gracht 60 · Utrecht, 3511 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp