Copy

In deze nieuwsbrief:

 • 22 september: Jouw Huis en tuin Klimaatproof, een webinar met veel praktische tips
 • Project Meet Je Stad Utrecht, een inspirerend blog van Eline. 
 • Project Meet Je Stad Utrecht: inloopavond 19 oktober.
 • 9 oktober Energiemarkt in Kanaleneiland.
 • 13 oktober: Nieuw! Het Wilde Stadscafé. 
 • Studenten brachten een bezoek aan het Milieucentrum en namen de Milieuwijzer Utrecht onder de loep: wat is hun duurzame tip drie?
 • Duurzaam en groen nieuws in en ronDom Utrecht.
 • Agenda.
 • Vergaderen bij bij het MCU.
 • Vacatures.
22 september: Jouw Huis Klimaatproof
In de serie 'Jouw Tuin Klimaatproof' organiseren we samen met de Duurzame Week,  Utrecht Natuurlijk, Energie-U en de Natuur- en Milieufederatie Utrecht op 22 september een workshop 'Jouw Huis Klimaatproof'. 

Maak je je zorgen om het klimaat? Wil je zelf een bijdrage leveren? Je kunt in je eigen huis, tuin en omgeving veel doen om bij te dragen. Wil je weten wat je kan doen, volg dan deze workshop. De workshop is alleen nog online te volgen, de 'fysieke plek' is inmiddels volgeboekt.
Meer informatie en aanmelden
Wordt ook Burgerwetenschapper en doe mee met Meet Je Stad Utrecht
 
Er zijn inmiddels twee workshops geweest in het LAB van Bibliotheek Neude waar je je eigen meetkastje kon bouwen. Er hangen nu 10 meetkastjes in de stad. De eerste metingen zijn inmiddels online! In dit citizens science project kan elke stadsbewoner zijn eigen klimaatmetingen toevoegen aan de digitale kaart van meetjestad.nl. Op naar de 100!

Vrijwilliger Eline Verhoeven deed mee en maakte haar eigen meetkastje! Ze schreef een inspirerend blog over haar ervaringen. 
Wil jij ook burgerwetenschapper worden? Geef je dan op voor ons project Meet Je Stad Utrecht!

Wil je je eigen meetkastje bouwen? Reserveer je plekje via de website van de Bibliotheek Utrecht. Bekijk het filmpje (via Facebook) voor een sfeerimpressie.

Daarnaast organiseren we inloopavonden waar we aan de slag gaan met onderzoeksvragen en jij ook je ideeën kan inbrengen. De eerstvolgende is op maandagavond 19 oktober.

Het project volgen? Lees de laatste nieuwsbrief van Meet Je Stad! En Geef je op om de nieuwsbrief 'Meet Je Stad ook te ontvangen!
EnergieKanaleneiland 9 oktober
Op 9 oktober, tijdens de dag van de duurzaamheid, is het EnergieKanaleneiland. 
Een energievol evenement bij het Krachtstation in de wijk Kanaleneiland. Voor alle bewoners van Kanaleneiland en Transwijk. Van simpele slimme oplossingen om energie te besparen in je woning tot wat het belang is van klimaatadaptatie, vergroening en veel meer! 
Meer informatie
Nieuw! Het wilde stadscafé:  natuur, wat boeit het eigenlijk? 13 oktober
Op 13 oktober vindt het eerste wilde stadscafé plaats in de Bieb. Je gaat samen met natuurfilosoof Matthijs Schouten onderzoeken wat natuur voor jou betekent. Hij neemt je mee op een kleine reis door de tijd en langs verschillende culturen. Op zoek naar manieren waarop we ons tot de natuur kunnen verhouden. Laat je inspireren en denk mee! Matthijs G.C. Schouten is ecoloog en filosoof en werkt bij Staatsbosbeheer. 
Aanmelden en informatie
Studenten van duurzame studievereniging Storm nemen onze Milieuwijzer onder de loep
Zestig eerstejaarsstudenten van de duurzame studievereniging Storm bezochten deze maand tijdens een introductiedag in de introductieweek - georganiseerd door Storm en het Milieucentrum - in kleine groepen vier duurzame adressen in Utrecht. 
In het pand van het Milieucentrum gingen de studenten aan de slag met de Milieuwijzer Utrecht. Wat zijn hun duurzame wensen? En wat is hun favoriete top drie van duurzame adressen?
Lees Verder
Duurzaam en groen nieuws in en ronDom Utrecht
 
 • PeukMeuk, een verslavende opruimactie; Vrijwilliger Huub Sweerts ging sigarettenpeuken opruimen tijdens het Plastic PeukMeuk 2020 event;
 • Vrijwilliger Fayette Klaassen las het boek 'Hoe gaan we dit uitleggen' van Jelmer Mommers en schreef een boekverslag

Agenda   

19 sept: World Cleanup Day in Park Transwijk
21-25 sept: Dutch Green Building Week
25 sept: Landelijke Klimaatactiedag
9 okt: Dag van de Duurzaamheid


 
Meer Activiteiten

Vergaderruimtes bij het MCU   

Vanaf 1 september is zaal 2 beschikbaar voor maximaal 10 personen.
En vanaf 1 september is er ook weer een balie aanwezig. Klik hier voor meer informatie en reserveren. Je vindt op onze website ook een corona protocol dat we hebben opgesteld. 

Vacatures   

Milieucentrum Utrecht draait op vrijwilligers. Wij bieden een leuke werkplek in een enthousiast team met een hoop flexibiliteit en mogelijkheden. Doe je mee met onze milieuambities voor de stad?
Op allerlei manieren werken we aan een circulaire, duurzame en gezonde stad.

Milieucentrum Utrecht – Oudegracht 60 – 3511 AS Utrecht – 030-2367240
info@mcu.nl – www.mcu.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op een mailinglijst van Milieucentrum Utrecht staat. Als u geen prijs stelt op deze gratis service of uw gegevens wilt aanpassen: pas je gegevens aan of meld je af. Natuurlijk kan je ook een vriend blij maken: stuur door.
Volg Milieucentrum Utrecht op Twitter
Milieucentrum Utrecht op Facebook
Website Milieucentrum Utrecht
Stuur ons een mailtje


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Milieucentrum Utrecht · Oude Gracht 60 · Utrecht, 3511 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp