Copy
Copenhagen Film Fund nyhedsbrev, januar 2017
View this email in your browser

Efterspørgsel på at filme i Greater Copenhagen

Copenhagen Film Fund har taget hul på sit femte år med fuld vind i sejlene. Fonden har fortsat en bred kreds af private investorer fra den danske film- og tv-branche og en solid opbakning fra de to hovedbidragsydere Københavns Kommune og Region Hovedstaden. Således har Fonden sikret en investeringspulje for 2017 på 18,8 mio. kr. Disse midler skal bidrage til, at endnu flere udenlandske produktioner vælger Greater Copenhagen som lokalitet og herved skaber vækst og arbejdspladser i regionen.  
Og der er grundlæggende stor interesse i udlandet for at producere i København og omegn. Allerede nu er næsten alle investeringsmidler for året fordelt ud på tre store internationale (endnu unavngivne) produktioner, som planlægger optagelse i København i 2017. De tre produktioner dækker samtlige af Fondens ansøgningskriterier, hvilket indebærer international finansiering, optagelser i Greater Copenhagen, distribution i hele verden, udenlandske store stjerne til Danmark og ikke mindst brug af dansk talent både foran og bag kameraet. Vi glæder os meget til at løfte sløret for jer, når formaliteterne er på plads!
 
Men før det sker, er der meget andet at glæde sig over….

DRONNINGEN TIL PREMIERE PÅ "KONGENS VALG"
Den norske storfilm ”Kongens Valg” er kommet stærkt fra start. Siden filmens eksklusive forpremiere i anledning af det norske kongepars 25-års jubilæum i september, er den i hjemlandet set af over 700.000 og kun ét skridt fra en Oscar-nominering. ”Kongens Valg” får dansk biografpremiere den 2. februar, men forinden er der planlagt galla-premiere den 22. januar, hvor både filmen hovedrolleindehaver Jesper Christensen og Hendes Majestæt Dronningen vil være til stede.

Filmen er co-produceret af norske Paradox og danske Nordisk Film, instrueret af Erik Poppe og finansieret af blandt andre Copenhagen Film Fund med 3,5 mio. kr. Læs mere om filmen her.

 
KONGENS VALG-TRAILER
KONGENS VALG - I biograferne 2. februar 2017
TIL UTAH OG BERLIN
Det tegner også lyst for to andre projekter, Copenhagen Film Fund investerede i sidste år.
 
Den britiske instruktør Sally Potters nye film ”The Party”, med blandt andre Kristen Scott Thomas, Timothy Spall og Patricia Clarkson på rollelisten, er netop udtaget til Berlin Film Festivals hovedkonkurrence (den 9. – 19. februar). Filmen er en sort komedie om en nyligt udnævnt formand for det engelske parti Labour, som ønsker at fejre udnævnelsen med sine nærmeste venner. Men hvad der skulle have været en fest ender tragisk, for alle har hemmeligheder på tværs af de etablerede forhold. Filmens visual effects er lavet af det danske VFX-selskab Shortcut.
 
For førte gang i ni år er en svensk film udtaget til den prestigefyldte Sundance Film Festival for independent film, som afholdes den 19. – 29. januar i den amerikanske stat Utah. Den svenske instruktør Tarik Salehs tredje spillefilm ”The Nile Hilton Incident” er udtaget i kategorien ”World Cinema Dramatic Competition”. Filmen er en politisk thriller som foregår i Cairo, hvor en lettere korrupt politikommissær skal opklare mordet på en berømt sangerinde, som findes myrdet på hotellet The Nile Hilton i den egyptiske hovedstad. En handling som kulminerer med Det Arabiske Forår og kollapset af den egyptiske stat. Filmen er co-produceret af svenske Atmo Film og danske Final Cut for Real med investering fra blandt andre Copenhagen Film Fund.

 
INTERNATIONAL ANERKENDELSE TIL FRANSK/DANSK ANIMATION
Den smukke 2D-animerede spillefilm ”Long Way North” er en fransk-dansk co-produktion med høj æstetisk kvalitet og en velspundet coming of age-fortælling. Filmen kan ses i et begrænset antal danske biografer fra 26. januar, og byder på store stemmer såsom Lars Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard og Lars Brygmann.
Det er de talentfulde mennesker fra franske Sacrebleu Production, Maybe Movies og danske Nørlum, som står bag filmen om den eventyrlystne unge pige fra det 19. århundredes russiske aristokrati, der tager på en ekspedition mod det kolde nord for at finde sin forsvundne bedstefar.
”Long Way North” har allerede vundet en lang række internationale priser, og er senest blevet nomineret til den prestigefyldte amerikanske Annie Award og shortlistet til en Oscar i kategorien Bedste Animationsfilm i selskab med blockbustere som ”Sing” og ”Finding Dory”.
Læs mere om filmen her og se den danske trailer nedenfor.

 
LONG WAY NORTH TRAILER
Our mailing address is:
info@cphfilmfund.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to line.gade@regionh.dk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Copenhagen Film Fund · Gothersgade 55, 4th floor · Copenhagen 1123 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp