Copy
Nieuwsbrief december 2020 - Hoe leef jij met Kahler?

Hoe leef jij met Kahler?

In oktober hebben wij de eerste inzichten gedeeld van de Hoe leef jij met Kahler? enquête onder 152 mensen met de ziekte van Kahler (multipel myeloom). Samen met Nanda Vreeke, verpleegkundig specialist oncologie / hematologie in het Diakonessenhuis te Utrecht, hebben wij afgelopen zomer mensen met de ziekte van Kahler gevraagd in beweging te komen en hun ervaringen met ons te delen over de impact op het leven met Kahler. We zijn ontzettend dankbaar voor alle mensen die aan deze enquête hebben deelgenomen.

Onderstaand de verschillende infographics over de uitkomsten van de enquête 'Hoe leef jij met Kahler?' 

Infographic # 2: Omgaan met klachten & bijwerkingen
Infographic # 3: Regie in eigen hand
Infographic # 4: Sporten en bewegen

 

Bekijk hier de resulaten

Omgaan met klachten en bijwerkingen

Wist je dat 85% van de deelnemers aan de enquête tegen uitdagingen aanlopen bij hun huidige behandeling? De grootste uitdaging is het omgaan met bijwerkingen.

Wil je weten waar mensen met Kahler nog meer mee worstelen en wat hen juist kan helpen bij het omgaan met klachten en bijwerkingen? Bekijk hier infographic # 2 van het Leven met Kahler-onderzoek.

Bekijk hier infographic # 2

Regie in eigen hand

Hoe bereid jij je voor op een gesprek of consult met je behandelend arts? Uit de enquête 'Hoe leef jij met Kahler?' van afgelopen zomer blijkt dat 77% van de deelnemers het gevoel heeft goed voorbereid te zijn op een gesprek of consult. Toch zijn verbeteringen mogelijk volgens de deelnemers.

Wil je weten welke verbeteringen dit zijn? Bekijk hier infographic # 3 en lees meer over wat mensen met Kahler doen om de regie in eigen hand te houden.

Bekijk hier infographic # 3

Sporten en bewegen

Sporten en bewegen is gezond, ook voor mensen die leven met de ziekte van Kahler. het is dan ook belangrijk dat zij daar goed over worden geïnformeerd. Uit de resultaten van de enquête 'Hoe leef jij met Kahler?' van afgelopen zomer onder 152 mensen met de ziekte van Kahler blijkt dat er ruimte is om hier meer met een behandelend arts of verpleegkundig specialist over te praten.

Welke ondersteuning kunnen mensen met de ziekte van Kahler goed gebruiken? Welke activiteiten hebben het voorkeur om in beweging te blijven? Bekijk hier infographic # 4.

 

Bekijk hier infographic # 4.

Verpleegkundigspecialist oncologie/ hematologie aan het woord.

Nanda Vreeke is werkzaam in het Diakonessenhuis Utrecht - Zeist - Doorn als verpleegkundig specialist oncologie / hematologie. Dit artikel is gericht aan zorgverleners. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op een enquete onder 152 mensen met de ziekte van Kahler.  

Het is belangrijk dat zorgverleners zich bewust zijn van de impact van deze ziekte op het alledaagse leven. Daarnaast moeten zorgverleners zich bewust zijn van de behoefte die leeft bij patiënten en hun naasten om zo goed mogelijk te leren omgaan met de ziekte en de gevolgen ervan. De zorgverleners zullen doorgaan met de zorg voor deze patiëntengroep verder te verbeteren.

Lees hier verder
Facebook
Website
Email