Copy
Nieuwsbrief november 2018

Psychologische zorg voor patiënten en naasten


Eén op de drie mensen in Nederland krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Een ingrijpende diagnose die niet alleen de patiënt treft, maar ook mensen in de omgeving zoals partners. Lees hier het artikel over psychologische zorg bij kanker voor patiënten en naasten.

"Kanker heb je immers niet alleen"
Lees verder

Online mindfulness therapie
bij kanker

Vermoeidheid tijdens of na kanker wordt gekenmerkt door gevoelens van slapte, uitputting en gebrek aan energie. Een groot deel van de mensen met kanker kampt met ernstige vermoeidheid. Om patiënten en naasten te helpen bij het omgaan met deze vermoeidheid heeft het Helen Dowling Instituut (HDI) het online programma ‘Minder Moe’ ontwikkeld.

Lees verder

Blog: Uitdagingen voor naasten

Bij één van uw naasten is de ziekte van Kahler ontdekt. Misschien gaat het om uw partner, vader, moeder of een van uw grootouders, u zult het gevoel hebben dat ook uw wereld op z'n kop staat. Lees de tips Nel Kleverlaan, psycholoog in de gezondheidszorg waar ze kinderen en volwassenen begeleidt en voorlichting geeft aan hulpverleners en patiënten.

"Wanneer biedt u als naaste de helpende hand en wanneer laat u het even gaan? Alles uit handen nemen werkt niet en levert vaak de nodige irritaties op. Bespreek met regelmaat wat goed gaat en wat niet. Het is ook een kwestie van terugveren. Wat gisteren noodzakelijk was, is dat morgen misschien niet. Dat maakt het verwarrend, maar is ook een uitdaging."
Lees verder

Blog: Ina Bogers over naasten 
Schrijfster van het boek mevrouw Kahler 

Kanker heb je niet alleen, een uitspraak die iedereen wel kent. De diagnose treft jou, maar ook de mensen, waarmee je verbonden bent: partner, kinderen, familie, vrienden, buren etc. Het is als de bekende druppel inkt in een glas water.

"Alles wordt anders"

Lees verder

Hematon

Bloedkanker of lymfklierkanker zet uw leven op z’n kop. De diagnose roept veel vragen en onzekerheid op. Lees hier meer over de patiëntenorganisatie Hematon. Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- of lymfklierkanker en mensen die een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan. Ze is er ook voor naasten en donoren.

Lees verder

Hoe ondersteun ik mijn
zieke partner?

Enkele tips voor partners van kankerpatiënten 
  • Ga samen naar specialisten en onderzoeken. Twee horen en vragen altijd meer dan één.
  • Vraag aan je zieke partner wat hij/ zij nodig heeft. Probeer dit niet zelf in te vullen.
  • Heb niet te grote verwachtingen over de mogelijkheid om de ander te helpen. Een luisterend oor is al een grote steun.
  • Blijf dingen voor jezelf doen. Zorg voor ruimte in je agenda om op te laden.
  • En heel belangrijk: Blijf samen leuke dingen doen!
Lees verder


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pharmaceutical company · Jupiterstraat 250 · Hoofddorp, 2132 HK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp