Copy
Nieuwsbrief Fonds 21 — Juni 2019
NIEUWSBRIEF JUNI
Vrijdag, zaterdag en zondag is de laatste kans om Aus Licht bij te wonen, de alom geprezen operamarathon die te zien is op het Holland Festival. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit door Fonds 21 gesteunde project. Ook hebben we onder meer aandacht voor de tentoonstelling ‘Street Dreams – How hiphop took over fashion’ die volgende week opent in de Kunsthal in Rotterdam. Verder vindt u in deze nieuwsbrief een overzicht van de projecten die zijn toegekend in mei. Wilt u ook een project indienen? Bekijk onze voorwaarden om te zien of uw project in aanmerking komt voor steun van Fonds 21.
 
Bekijk de lijst met toekenningen in mei

PROJECTEN
JONGEREN & MAATSCHAPPIJ

PASPOORT NAAR JE TOEKOMSTDROOM

‘Paspoort naar je toekomstdroom’ is een loopbaanoriëntatieprogramma om jongeren hun talenten te laten ontdekken. Het prikkelt jongeren om na te denken over hun toekomst en maakt de mogelijkheden in studie- en beroepskeuze inzichtelijk. Het programma bestaat uit een reeks lessen van rolmodellen (acteurs, presentatoren, voetballers), een handboek voor docenten, een app en het evenement Tweenstalent. Tijdens deze beurs kunnen jongeren experimenteren en ontdekken waar hun passies liggen en welke leermogelijkheden er zijn.

Bijdrage fonds 21
€ 15.000
Bekijk het project

HOE WORD JE RIJK?

Na het 18e levensjaar groeit het aantal jongeren met betalingsproblemen explosief. Volgens het Nibud hebben ruim 750.000 jongeren tussen de 18 en 35 jaar wel eens te maken met ernstige betalingsproblemen. Het project ‘Hoe word je rijk?’ is een educatief lesprogramma om schulden te voorkomen. Het helpt jongeren tussen de 15 en 18 jaar zich voor te bereiden op financiële gebeurtenissen op het moment dat zij volwassen worden.

Bijdrage fonds 21
€ 24.000
Bekijk het project

PROJECTEN
KUNST & CULTUUR

KARAVAAN FESTIVAL

Karavaan Festival is een podiumkunstenfestival op cultuurhistorische en bijzondere locaties in de regio Alkmaar. Het programma bestaat uit locatietheater, theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, livemuziek en performances. Het thema van dit jaar is: Eigen grond. Het festival duurt tot en met zondag 10 juni en vindt plaats op verschillende locaties in en rond Alkmaar.

Bijdrage fonds 21
€ 40.000
Bekijk het project

STREET DREAMS: HOW HIPHOP TOOK OVER FASHION

De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart de tentoonstelling ‘Street Dreams – How hiphop took over fashion’. De tentoonstelling laat de invloed zien van hiphop op mode en lifestyle. De subcultuur domineert momenteel niet alleen de hitlijsten, maar ook het straatbeeld. ‘Street Dreams – How hiphop took over fashion’ is te zien van zaterdag 15 juni tot en met zondag 15 september 2019 in de Kunsthal in Rotterdam.

Bijdrage fonds 21
€ 30.000
Bekijk het project

AUS LICHT

Met een drie dagen durende marathon wordt tijdens het Holland Festival een groot deel van de opera Licht van Karlheinz Stockhausen (1928-2007) uitgevoerd. De gehele cyclus van Stockhausen bestaat uit zeven opera’s, vernoemd naar de dagen van de week. Voor Aus Licht zijn vele hoogtepunten geselecteerd die samen een totaaloverzicht geven van het meesterwerk van de Duitse componist. Aus Licht wordt opgevoerd in drie reeksen van drie dagen, van 31 mei tot en met 10 juni 2019 in de Gashouder in Amsterdam.

Bijdrage fonds 21
€ 100.000
Bekijk het project

UNICEF KINDERRECHTEN FILMFESTIVAL

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival is een landelijk filmeducatieproject over kinderrechten en mediawijsheid. Het project leert kinderen van 9 tot en met 13 jaar al spelenderwijs alles over filmmaken, filmgeletterdheid, mediawijsheid, sociale vaardigheden en thema’s als burgerschap en kinderrechten. Het YouTube-kanaal van het Unicef Kinderrechten Filmfestival heeft negentigduizend abonnees en kan maandelijks rekenen op meer dan vijf miljoen views. Het behoort daarmee tot de meest succesvolle YouTube-kanalen van Nederland.

Bijdrage fonds 21
€ 20.000
Bekijk het project
Facebook
LinkedIn
Twitter
Lees hier onze privacy policy.
Liever geen e-mail meer ontvangen van Fonds 21? Schrijf je dan hier uit.