Copy
View this email in your browser

Nyheter från Lärum!

Innehåll:
Lärum medarrangör för AKK-mässan 27.11, Arcada Helsingfors
Nya produkter
Beställningar inför julen

Lärum medarrangör för AKK-mässan 27.11, Arcada Helsingfors


Tid: 27.11.2019, 9.00-15.45
Plats: Helsingfors, Jan-Magnus Janssons plats 1, Arcada.

AKK = Alternativ och kompletterande kommunikation

Tema för årets AKK-mässa är tillgänglighet. Alla elever och studerande ska ges tillgång till och möjlighet att ta del av lärande och gemenskap i hela lärmiljön.
Under mässan får du bekanta dig med verktyg, material och arbetsmetoder som stöder kommunikation, inklusion och vidareutveckling. Programmet på mässan består av föreläsning, workshop, utställare och mingel. Det är också möjligt att via streaming ta del av keynote föreläsningarna. 

Mässan riktar sig till alla som är intresserad av AKK och tillgänglighet. (lärare, personal inom småbarnspedagogik, skolgångsbiträden, studiehandledare, bibliotekspersonal, elevvårdspersonal)
 
Programmet för mässan hittar du på AKK-mässans webbsida
Anmälan till fortbildningen. Anmäl dig senast 11.11.2019

Mässan är avgiftsfri. Arrangören bjuder på eftermiddagskaffe.

Arrangör: Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet, Arcada, Folkhälsan, FDUV, Helsingfors universitets sjukhus, Lärum och Valteri Skilla.
 

Nya produkter

Vi har redan haft Det här är boken som handlar om mig i vårt sortiment. Nu kommer också Boken om mig och mitt syskon. Det kan vara en utmaning att växa upp med syskon med funktionsnedsättningar. Denna bok erbjuder underlag för diskussioner kring känslorna kring syskonskapet. 
Styrkekort för barn innehåller 40 kort i A5ans storlek. Korten har detta enkla men viktiga budskap: alla barn förtjänar att uppmärksammas och berömmas för styrkor de redan har och för de styrkor som de utvecklar varje dag. Styrkekorten innehåller korta och realistiska meningar att diskutera utgående ifrån. Alla hittar något de är bra på bland dessa påståenden. Även bilderna är inbjudande och lockar till samtal. 
Vi utökar ständigt vårt utbud av kursmaterial. Vi vill sålla lite i djungeln av böcker, och Lärum tar bara in de vi anser vara god facklittertur. Våra nyaste tillägg heter:
Mångfald och differentiering inkludering i praktisk tillämpning
Att förebygga läs- och skrivsvårigheter i förskolan och skolans tidiga årskurser
Lågaffektivt bemötande
Spelet Associera mera är en en kortpacke med illustrationer som är skapad för att utmana fantasi. Den utvecklar individens verbala förmåga, från en individuell nivå. Tio varianter på spelet presenteras med förtydligande exempel, men möjligheterna är såklart många. Illustrationerna visar allt från enkla föremål till miljöbilder. 
Har du använt Läsförståelse Fakta Start? Då kommer uppföljarna här: 
Läsförståelse fakta A
Läsförståelse fakta B
Med Räkna med spel utvecklar eleverna sina förmågor i matematik samtidigt som de har roligt. Spelplanerna är kopieringsunderlag. Spelen stärker grundläggande matematik och taluppfattning.
November månads lättlästa nyheter:
Fakta: Andra världskriget, ingår i Aha-serien
Klassiker: Fortsättningen i Wilhelm Mobergs kända serie, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige
Vardagskunskap: Frida åker buss, Ismail går till tandläkaren, Johan tränar på gym

Beställningar inför julen


Under december månad brukar det blir rusning vid Lärum. Vi har många kunder som handlar material och många personer som söker sig till oss för handledning kring dessa material. Kontakta oss och besök oss gärna i tid, så undviker du de hektiska sista veckorna i december.
  • Arbetar du inom kommunen? Utbildning? Sociala området?  Kalenderåret håller på att ta slut och budgetmedel finns kanske kvar i bottnen på kommunens kassa. Vid Lärum finns det alltid material som behövs regelbundet. 
  • Är du anhörig till någon med särskilda behov i inlärningen? Julen är på kommande. Många söker sig till Lärum för att hitta passliga julgåvor. Passa på att be om tips på pedagogiska material som ni kan använda för att stöda inlärningen i hemmet på ett ändamålsenligt och trevlig sätt. 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © Lärum-förlaget, All rights reserved.

Du får detta mejl eftersom du har prenumererat på Lärums nyhetsbrev.
I registret sparas endast ditt namn och din e-postadress och uppgifterna ges inte ut till någon utomstående part.

Vill du ändra på hur du får dessa mejl?
Du kan uppdatera dina preferenser eller ta bort dig från nyhetsbrevet.


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lärum · Storalånggatan 60 · Vasa 65100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp