Copy
Inspirationsbrev nr 8 från Najs of Sweden
View this email in your browser
INSPIRATION - Najs hemma

Sommarens favorit på matbordet... 

Sommaren innebär för oss att vi grillar och sitter ute och äter, i vilket väder som helst. Är det regn spänner vi upp ett segel som skydd, är det kallt sveper vi in oss i filtar. Så gör många i vårt nordliga land där vi vill så mycket under ett fåtal sommarmånader. 
Den här sommaren hittade jag ett recept på en pesto som blev en favorit för alla som ätit den. Jag har mixat pesto nästan varje dag. Receptet hittade jag hos lesscarbs.se som gör fantastiska recept tycker jag. 

 
Glasburk med lock. Förvara mat i kylen, ställ fram på bordet, ta med på picknick, servera en drink i glaset eller plantera en växt och ställ på köksbänken. Vi gillar prylar som kan har flera funktioner. 
Recept hittar du här
Den här peston innehåller solrosfrön och persilja tlll skillnad från basilika och pinjenötter. Mycket godare tycker vi som provat. Klicka på länken för receptet. På bilden förvaras den i en glasburk med lock som finns i vår webshop (klicka på bilden så kommer du till webshopen. Praktiskt att kunna förvara och servera ur samma burk, och dessutom syns det tydligt när det är dags att göra en omgång till..... 
Befinner du dig i Stockholm den 22 september är du välkommen på öppet hus och få prova Japanskt te. Det är ett evenemang vi gör tillsammans med Yuko Ono Sthlm som genom sin familj och släkt i Japan har stor kunskap kring olika tekvaliteter. Följ oss på facebook så hittar du mer information och kan anmäla dig. Har du inte facebook är du välkommen ändå, kl. 17.00 - 20.00 på Sveavägen 133. Skicka gärna ett mail så att vi vet hur många som kommer. 
Det är fortfarande grönt ute, och det är gratis
Det mörknar snabbare på kvällarna, dagarna är ganska varma och sköna. Och det är fortfarande grönt och gratis att plocka med sig grenar, gräs och blad in från naturen. Så gör vi, och vi placerar dem i olika små glasflaskor eller hopbuntade provrör. Speciellt snyggt är det på fönsterbänken. Kan också blandas upp med ett tänt ljus. Vi har har fått in glasbubblorna som hänger på väggen igen, och där stoppar jag gärna ner en kvist av murgrönan. Sno (fråga först) en stickling från en vän och driv upp egna växter. Allt som är grönt är skönt. 
Klicka för att komma till Najsofsweden.se
Japanska matlådor, Bentobox
Vi säljer också många modeller av Japanska matlådor, vi ser även detta som en livsstil. Vad är det vi äter, varför ökar allergier och överkänslighet mot t.ex. laktos och gluten? En snygg matlåda är en uppskattad present till någon som bryr sig om vad de äter. En Japansk matlåda är en symbol för att välja ett bättre lunchalternativ. 
Klicka för att komma till Bentobox.se
Nyfiken på Japan? 
Varför saknas siffran 4? 
Vi är vana med att siffran 13 brukar väljas bort på flygplan, och i byggnader. 13 betyder otur för större delen av världen. 
När du kommer till Japan så möter du ofta också fenomenet att siffran "4" inte finns. Det beror helt enkelt på att 4
 (し) uttalas shi, samma som ( 死) död. Och därför undviker japanen ofta 4. En bra siffra i Japan är 5. Köp alltså fem av något istället för fyra stycken ;-) 
Med detta inspirationsbrev vill vi dela tankar om inredning och om livsstil. Om balans i livet, hemma och på jobb/plugg eller var du befinner dig. En stunds reflektion, stanna upp och se dig omkring. Ta in bilder av det du tycker om och låt den inre bilden bli en bild att gå tillbaka till när du behöver lugn. 
För oss är Japan och japansk minimalism just ett sådant ankare,
därför säljer vi Japanska saker i vår butik. 

Vi önskar dig en härligt trevlig sensommar!
Anna-Carin och Lollo
 
Butiken är öppen tisdag-fredag 10 - 18.30 och lördag 11 - 16.
Veckorna 34 - 37 är det lite udda öppettider, se hemsida för korrekt info. 
Tiderna varierar ibland och finns då uppdaterat på hemsidan. 
Butiken hittar du på Sveavägen 133 i Stockholm. 
Lämplig buss är nr 2 eller 515 och du går av vid Sveaplan. Närmsta tunnelbana är Odenplan
som ligger ca 12 minuters promenad från butiken. 
Najs of Sweden, Sveavägen 133, 113 46 Stockholm

Copyright © 2016 Najs agentur of Sweden AB, All rights reserved.


 Uppdatera prenumerationsuppgifter    Avsluta prenumerationen

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Najs of Sweden · Sveavägen 133 · Stockholm 11346 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp