Copy
Inspirationsbrev nr 9 från Najs of Sweden
View this email in your browser
INSPIRATION - Najs hemma

Inspiration från Formex

I slutet av augusti var det åter dags för inredningsbranschen att träffas och jag kan garantera att det är många som vill bli inspirerade. En inredningsbranschens mecka där det surras om trender etc som i de flesta sammanhand när fackfolk träffas. 
Själv tycker jag det mest spännande är  de unga kreativa designers som ställer ut sina ideér. 

 
Från de föreläsningar jag besökte så fastnade en sak extra mycket. 
Djupt blå är det "nya svarta" som inredningsfärg. Och då är det inte bara det marina blå som varit med länge och som vi gillar speciellt under sommar och i sjönära lägen. Blå väggar, mattor, kuddar och lakan. Blå är helt klart en trend. Här nedan är det Alcro som målat med sin färg studioblå. 

Shibori, japansk hantverksteknik i indigo blå färg

Shibori är en traditionell och gammal metod att färga tyg. Shibori är en gammal japansk hantverksteknik där tyget viks och pressas samman med hjälp av träklossar och snören t.ex. På så sätt lämnas vissa fält fria från infärgning och det blir grafiska mönster. Färgen är Indigo (djupblå) och framställs från växtriket. Genom att binda tyget i olika former får man fram mönster. Det kan liknas med batik som vi pysslade med på 70-talet. 

Vi har snöat in lite på denna teknik, kanske planerar vi en workshop där du har möjlighet att prova själv. Mer om det framöver. 

Håll utkik på facebook och instagram för mer info. #najsofsweden

Vad är det som gör att vissa inredningsbilder är så tilltalande?  

Bilden här nedan är hämtad från Japanska Elle décor, och jag gillar den. Tänkte försöka mig på att förklara varför jag gillar den. 
Det är en ljus bild och ett stort fönster som släpper in ljus. Kanske har vi inte samma möjlighet till naturligt ljus i vårt hem, men men. Bordet, stolarna och korgen som den höga växten står i har samma färgton i natur och ger ett lugnt intryck. Växter tillför färg och liv. Det finns några grå inslag i porslin på bordet, krukan som hänger i fönstret och den grå bakgrunden på tavlan. Golvet är också svagt grått. Och att det är dekorerat och möblerat på tre höjder. Golvet, bordet och kruka samt tavlor på en högre höjd. Det är balans tycker jag. 


Jag har försökt mig på att gruppera saker hemma hos mig med inspiration från den här bilden. Och jag blev riktigt nöjd trots att jag inte har ett fönster som ger mig så mycket ljus. Växter är en utmaning för mig själv eftersom jag alltid trott att jag är bedrövlig och har misslyckats så många gånger. Idag har jag flera växter och tom sticklingar som frodas. Gröna växter är riktigt kul som inredningsdetaljer. Och ibland plockar jag in några kvistar från parken och stoppar i olika glasflaskor. 
Tipset är att analysera bilder som du gillar och använd det du redan har för att skapa något liknande. Få färger skapar lugn.
Klicka för att komma till Najsofsweden.se

Öppet hus och teprovning

Den 22 september hade vi öppet hus med Japansk teprovning i butiken. Vi smakade på olika sorters grönt te och vi bjöd på passande tilltugg. Stort tack till alla som kom och smakade. Intresset för Japanskt te är stort och därför kommer vi att ha tekurser tillsammans med Yuko Ono som är certifierad terådgivare och importör av Japanska ekologiskt odlade tesorter. 

Är du intresserad och vill anmäla dig till en tekurs så klicka på knappen nedan och läs mer. 
Tekurs, Japansk te läs mer och anmäl här
Japanska matlådor, Bentobox
Vi säljer ju många modeller av Japanska matlådor, och vi brukar beskriva det som en livsstil.  Vad är det vi äter, varför ökar allergier och överkänslighet mot t.ex. laktos och gluten?  
Även detta med livsstil och hållbarhet pratades det mycket om på Formex. En trend som ökar är att tänka på hållbarhet. Och maten vi äter är ju något som påverkar oss varje dag. En snygg matlåda är en uppskattad present till någon som bryr sig om vad de äter. En Japansk matlåda är en symbol för att välja ett bättre lunchalternativ. 
I vår butik finns ca 20 varianter att välja mellan. Japanska snygga och funktionella matlådor som sparar både pengar och miljö. Släng inte mat i onödan, ta med dig en matlåda med bra mat. 
Klicka för att komma till Bentobox.se
Med detta inspirationsbrev vill vi dela tankar om inredning och om livsstil. Om balans i livet, hemma och på jobb/plugg eller var du befinner dig. En stunds reflektion, stanna upp och se dig omkring. Ta in bilder av det du tycker om och låt den inre bilden bli en bild att gå tillbaka till när du behöver lugn. 
För oss är Japan och japansk minimalism just ett sådant ankare,
därför säljer vi Japanska saker i vår butik. 

Välkommen till butiken
Anna-Carin och Lollo
 
Butiken är öppen tisdag-fredag 10 - 18.30 och lördag 11 - 16
Tiderna varierar ibland och finns då uppdaterat på hemsidan. 
Butiken hittar du på Sveavägen 133 i Stockholm. 
Lämplig buss är nr 2 eller 515 och du går av vid Sveaplan. Närmsta tunnelbana är Odenplan
som ligger ca 12 minuters promenad från butiken. 
Najs of Sweden, Sveavägen 133, 113 46 Stockholm

Copyright © 2016 Najs agentur of Sweden AB, All rights reserved.


 Uppdatera prenumerationsuppgifter    Avsluta prenumerationen

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Najs of Sweden · Bergsunds strand 25 · Stockholm 11738 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp