Copy
Inspirationsbrev nr 1, 2017 från Najs of Sweden
View this email in your browser
INSPIRATION - Najs hemma

Nytt år, nya överraskningar

Sagan om vår lilla butik fortsätter och vi kan summera december och känna oss stolta. Fler och fler hittar oss, och idag kommer människor från Storstockholm för att de är intresserade av japanska prylar. 
Häng med på vad som händer här närmast, blandat med bilder av minimalistisk japansk inredning som vi gillar. Hoppas något kan inspirera dig. 
 
Vi åker till Japan och träffar leverantörer i början av februari och då tänker vi att vi fyller på med nya varor i samma minimalistiska tappning som tidigare. Trä och textil tänker vi oss, gärna några småmöbler såsom hyllor, pallar etc så blir vi extra glada. Följ oss på Instagram för att se vad vi gillar @nasjofsweden.
 

Minimalistiskt som livsstil
Tänk om det är så att vi blir lyckligare med ett fåtal saker som vi verkligen tycker om, använder och vårdar? Jag tror att det är så. Har du liksom jag någon gång upplevt att det är skönt att åka till återvinningen och slänga saker? Den känslan gillar jag. 

Kliva upp en tidig och mörk morgon och starta dagen ... utan mobilen...

Har du någon gång varit på Yasuragi på Hasseludden så är du bekant med en Yukata, morgonrocken du får ta med dig hem efter din vistelse. På hotell i Japan så får du alltid en Yukata att använda under din vistelse. Jag tycker att det är ett skönt plagg att skrota omkring i hemma, och då helst i ett mönster av annan sort..
I mitt fall tar jag en kopp nybryggt kaffe och hoppar över kakorna men två frökex med ost och gurka kan det bli. Uppdukade i perfekta linjer på en bricka, snygg japansk kopp och lika fint fat till frökexen blir ursnyggt tycker jag. 
Och så tänder jag ett stearinljus så klart
Zen, buddism och meditation, kanske vill jag lära mig mer...
Zen menar att människan når förståelse av tillvaron eller snarare "blir den ursprungliga tillvaron" genom att öva närvaro i vardagen och med daglig sittande meditation (坐禅 zazen) som dess nav.
Bilder är hämtade från olika platser bloggar etc. på internet, bl.a. Architecture Art Design, Froy blog, Bushidoshop, Kitkadesign. 
Klicka för att komma till webshopen Najsofsweden.se
Japanska matlådor, Bentobox

Nytt år kan betyda nyårslöften, eller löften att inte avlägga nyårslöften. Vissa vill äta nyttigare, väga mindre, ha mer pengar kvar. Vi säljer alltid fler Japanska matlådor i januari och augusti....

Har du provat att göra japanska Ramen och ta med i din matlåda? Rätten är som en svensk pytt ungefär. Nudlar, grönsaker och protein tillsammans på det sätt du själv gillar. Det finns naturligtvis massor med recept att googla fram. Här marinerad biff, broccoli, nudlar, sesamfrö. Allt tillreds i ett nafs i samma kastrull. Går att variera med det du gillar i det oändliga. 
Ramenrecept hos Ica hittar du här
Ramenrecept hos Elle mat & vin hittar du här
Japanska matlådor är en uppskattad och praktisk present och julklapp. 
Vi har en speciell webshop med bara matlådor som du vill ha din mat i. 
I vår butik finns ca 20 varianter att välja mellan. Japanska snygga och funktionella matlådor som sparar både pengar och miljö. Släng inte mat i onödan, ta med dig en matlåda med bra mat och spara 12.000 kronor per år. 
Läs mer om hur vi har räknat ut det genom att gå in på länken nedan. Två nya matlådor nedan. 
Klicka för att komma till Bentobox.se
Är du nyfiken på Japan, läs våra inlägg som kommer varje fredag. Onödigt vetande, kul och sådant du inte visste, eller kanske något du har nytta av?!  
Du hittar dem här
Med detta inspirationsbrev vill vi dela tankar om inredning och om livsstil. Om balans i livet, hemma och på jobb/plugg eller var du befinner dig. En stunds reflektion, stanna upp och se dig omkring. Ta in bilder av det du tycker om och låt den inre bilden bli en bild att gå tillbaka till när du behöver lugn. 
För oss är Japan och japansk minimalism just ett sådant ankare,
därför säljer vi Japanska saker i vår butik. 

Välkommen till butiken eller till webshopen,
eller kommentera, chatta eller skriv till oss.
Vi gillar det ;-) Länkar hittar du längst ner i brevet. 

Systrarna Anna-Carin och Lollo
 
Butiken är öppen tisdag-fredag 10 - 18.30 och lördag 11 - 16
Tiderna varierar ibland och finns då uppdaterat på hemsidan. 
Butiken hittar du på Sveavägen 133 i Stockholm. 
Lämplig buss är nr 2 eller 515 och du går av vid Sveaplan. Närmsta tunnelbana är Odenplan
som ligger ca 12 minuters promenad från butiken. 
Najs of Sweden, Sveavägen 133, 113 46 Stockholm

Copyright © 2016 Najs agentur of Sweden AB, All rights reserved.


 Uppdatera prenumerationsuppgifter    Avsluta prenumerationen

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Najs of Sweden · Bergsunds strand 25 · Stockholm 11738 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp