Copy
Inspirationsbrev nr 3, 2017 från Najs of Sweden
View this email in your browser
INSPIRATION - Livsstil

Vilken livsstil är du? 


Har du ens funderat på att du har en livsstil?!
Vad är livsstil egentligen... Jag skulle beskriva det som den stil jag medvetet väljer att leva mitt liv i.
Hur jag ser till att må bra, att äta bra mat och att ägna mig åt intressen, umgängen och fritid som jag mår bra av. Att ta ansvar för mitt eget välbefinnande. 
Japan inspirerar mig mycket, både maten och designen, men också balansen och respekten för saker och människor som jag tycker mig uppleva där.
Det rena och enkla tilltalar mig. 
Omger mig gärna med saker som jag tycker om att vila ögonen på. Det får mig att le. 
Bjuda hem barn och barnbarn på brunch och grädda en stooor pannkakstårta som äts innan vi störtar in i en vild lek ger också ett leende. 
Japansk minimalism skapar lugn och ro tycker jag.
Det är kanske en livsstil, lugn och ro?
Älskar plywood och det färglösa.
Nyheter från Japan
Vi kommer bl.a. fylla butiken med härligt mjuka filtar och handdukar från Japan i skön blandning av lin/bomull. 
Det är nära nu, våra produkter har landat hos tullen på Arlanda och vi är nyfikna som barn på julafton. Håll utkik på hemsidan och instagram. 

 

Starta dagen snyggt och smart

Jag försöker i möjligaste mån att starta dagen snyggt, då går liksom hela dagen i samma snygga tecknen. Vissa dagar innehåller en liten joggingrunda (nåja, lufsar mest) kl 06.00 då det mest är hundägare jag stöter på. Min frukost kan se ut så här. Snyggt och fint dukat från blandande japanska klassiskt blå skålar, fat och muggar. 
Bilder är hämtade från olika platser bloggar etc. på internet, bl.a. pinterest, Kontex och mina egna

Nytt samarbete som vi är stolta över!

Josefine heter en svensk designer som under några år levt i Vietnam där hon tillsammans med minoritetsfolket i Paco distriktet har lyckats producera vackra handgjorda produkter. En lampa och en cykelväska som verkligen står för hållbart tänkande och en vilja att lyckas producera unika handgjorda och användbara livsstilsprodukter. Josefin heter Olsson i efternamn och driver sitt företag under logotypen Form - a nomad studio. 
Klicka för att komma till webshopen Najsofsweden.se
Japanska matlådor, Bentobox

Lunch och hållbart tankesätt

Hållbart tänkande kring mat är bl.a. att ta tillvara på rester. Att inte slänga mat i onödan. Att titta in i kylskåpet och använda råvaror innan de blir gamla. Här nedan använde jag blasten från gårdagens blomkål, blandat med bacon och soltorkade tomater och toppat med pumpakärnor för att få lite tugg. Massor med kryddor som jag gillar piffar upp den enklaste anrättning. Självklart blev det också en matlåda till dagen efter. 
Cooking with dog, Japansk matlagning
Jag tycker att det är kul att testa japanska recept och har hittat en youtube kanal som heter Cooking with dog, och det fungerar utmärkt att laga efter att ha tittat på dessa filmer. Länken hittar du här ovan.

Vi inkluderar ju som du säkert redan vet våra Japanska Matlådor - Bentobox i sortimentet och de finns i en egen webshop. Eftersom det var så det började i vår livsstilsbutik. Nedan några bilder från veckans matlådor som jag brukar lägga ut på Instagram @bentobox.se Varje dag har jag min (mina, har flera) fina Bentobox i väskan och den påminner mig om att jag gör bra val när jag äter. Väljer gärna grönsaker och minimerar kolhydraterna, det hjälper mig att vara pigg och fokuserad. 


 
Klicka för att komma till Bentobox.se
Är du nyfiken på Japan, läs våra inlägg som kommer varje fredag vid 20-tiden på kvällen. Onödigt vetande, kul och sådant du inte visste, eller kanske något du har nytta av?!  
Du hittar dem här
Med detta inspirationsbrev vill vi dela tankar om inredning och om livsstil. Om balans i livet, hemma och på jobb/plugg eller var du befinner dig. En stunds reflektion, stanna upp och se dig omkring. Ta in bilder av det du tycker om och låt den inre bilden bli en bild att gå tillbaka till när du behöver lugn. 
För oss är Japan och japansk minimalism just ett sådant ankare,
därför säljer vi Japanska saker i vår butik. 

Välkommen till butiken eller till webshopen,
eller kommentera, chatta eller skriv till oss.
Vi gillar det ;-) Länkar hittar du längst ner i brevet. 

Systrarna Anna-Carin och Lollo
Vill du komma i kontakt med oss; 
info@najsofsweden.se 
 
Butiken är öppen tisdag-fredag 10 - 18.00 och lördag 11 - 16
Tiderna varierar ibland och finns då uppdaterat på hemsidan. 
Butiken hittar du på Sveavägen 133 i Stockholm. 
Lämplig buss är nr 2 eller 515 och du går av vid Sveaplan. Närmsta tunnelbana är Odenplan eller Rådmansgatan som ligger ca 12 minuters promenad från butiken. 
Najs of Sweden, Sveavägen 133, 113 46 Stockholm

Copyright © 2016 Najs agentur of Sweden AB, All rights reserved.


 Uppdatera prenumerationsuppgifter    Avsluta prenumerationen

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Najs of Sweden · Bergsunds strand 25 · Stockholm 11738 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp