Copy

View this email in your browser

Divendres, 23 de juliol de 2021


 

Sergi Vicente, director de betevé: 

“Estem en situació crítica. Hem activat un pla de xoc per garantir un projecte sostenible i competitiu per a betevé”

La situació econòmica de betevé és crítica. Tenim un dèficit econòmic enorme, que no para de créixer, i el qual hem d’aturar de forma immediata. Per fer-hi front, hem activat un pla de xoc per garantir un projecte sostenible i competitiu per a betevé i revertir una situació que ens podria portar a la fallida.

Avui hem pres la decisió de prescindir de 9 persones de l’equip de 247 professionals que forma la nostra plantilla. És una decisió dura i difícil per a un mitjà com el nostre, però, si no ho fèiem, les conseqüències en un futur és probable que siguin molt pitjors. Som conscients que és una decisió que fa mal. Hem volgut actuar amb responsabilitat de gestió i amb determinació pel bé de la majoria de treballadors i del futur de betevé. 

Aquest migdia m’he reunit amb el Comitè d’Empresa i els treballadors per exposar-los aquesta informació sobre la nostra delicada situació, la qual ja coneixien amb anterioritat perquè així ho he anat explicant internament i públicament en declaracions en mitjans de comunicació. He demanat responsabilitat a tothom per sortir d’aquest pou sense fons en el que ens trobem actualment, i he exposat que aquesta serà la primera mesura d’altres que vindran en el futur. També he comunicat que em baixo el sou un 5%.

El 74% del pressupost a personal i el 8,89% a programació
La nostra partida de personal ha passat de representar un 57,5% del pressupost l’any 2019 a un 74,8% l’any 2021, un augment que, en xifres absolutes, representa passar de 9,4 milions a 13,5 milions d’euros. Aquest 74% no ens deixa marge per fer televisió al nivell que necessitem i que se’ns exigeix. Aquest 2021, podem dedicar a programació un 8,9% del pressupost total de betevé (1,6 milions d’euros). 

L’Ajuntament de Barcelona, a banda de les aportacions ordinàries, n’ha fet d’extraordinàries, com una de 10 milions d’euros l’any 2020, i en farà una altra d’un milió d’euros aproximadament aquest 2021. Però ens han fet saber que no ens pot estar rescatant constantment i que hem de reduir el dèficit de forma immediata. 

Construir un projecte legítim, sostenible i competitiu
Tots haurem de fer molts esforços els propers mesos per superar aquest moment crític. El pla de xoc ha de garantir l’adequació de les regles del joc a la nostra missió com a mitjà de comunicació; la sostenibilitat de l’entitat, que passa per disminuir despesa i augmentar ingressos; i la construcció d’un projecte legítim, sostenible i competitiu. 

Deixar passar el temps o mirar cap a una altra banda ara seria un acte d’inconsciència que no vull ni puc assumir com a director. Sergi Vicente, director de betevé


 
Twitter
Instagram
Facebook
YouTube
LinkedIn

© betevé, 2021. Tots els drets reservats.
Donar-se de baixa