Copy
Itouch Nieuws - Mei 2016
View this email in your browser
Itouch Shiatsu
Naar binnen

De zomer loopt op zijn einde. Hopelijk heb je kunnen genieten van een heerlijke vakantie en liggen er nog een paar mooie nazomerdagen in het verschiet. Deze week begint het ‘normale’ leven weer en voor je het weet zit je weer in de drukte van alledag.

Langzamerhand wordt het buiten kouder, donkerder en vallen de bladeren van de bomen. De hersft doet zijn intrede. 
Volgens de Chinese elementenleer is dit het seizoen van de Metaalenergie. Deze energie heeft een terugtrekkende beweging. Dit zie je heel duidelijk in de natuur en ook voor ons vraagt dit om een aanpassing van ons ritme. 

We krijgen meer behoefte om ons terug te trekken, naar binnen te keren, te mijmeren en te slapen. Vaak gaat de weerstand (wei-ki) wat achteruit en worden we verkouden of ziek. Het is daarom belangrijk om juist in dit seizoen goed voor jezelf te zorgen. Je te beschermen tegen de intredende kou, verwarmende voeding te nuttigen en op tijd rust te nemen.


Ook in de shiatsupraktijk is het na een druk en energiek voorjaar en zomer nu tijd voor meer rust. Voor mij persoonlijk betekent dit om heel bewust naar binnen te keren en te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft, ter voorbereiding op de geboorte van ons tweede kindje. De praktijk zal dan ook even haar deuren sluiten. Meer hierover lees je verderop in deze nieuwsbrief. 

Maar ook zonder bevalling in het vooruitzicht is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren.
Maar doen we dit altijd? Vaak is er nog een deadline die af moet, zijn er gezinsleden of vrienden die aandacht behoeven of moet je nog even je to-do list afronden. In onze maatschappij zijn we over het algemeen veel bezig met ‘hoofd’-zaken. De aandacht en energie zijn gericht op je hoofd (het denken) en minder op je lichaam (het voelen). Kan jij je voeten bijvoorbeeld nog bewust voelen als je lang achter de computer zit? Of zijn dat koude ijsklompjes geworden, net als je vingers?

Als de subtiele seintjes die je lichaam geeft langere tijd niet opgepikt worden veranderen ze op een bepaald moment in grote zwaailichten. Je lichaam wil niet langer genegeerd worden en gaat ‘schreeuwen’. Oftewel je raakt bijvoorbeeld oververmoeid, gaat door je rug, wordt ziek of krijgt een burn-out

Een goede balans tussen hoofd, lichaam en geest is belangrijk om dit te voorkomen. Dit kun je doen door op tijd rust te pakken, de natuur in te gaan, yoga,- of ademhalingsoefeningen te doen of jezelf die massage te gunnen. Zoek de stilte op. Want hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen en waarnemen. Uit je omgeving, maar ook vooral in en over jezelf.

In deze nieuwsbrief vind je een fijne serie oefeningen die kan zorgen dat je je lichaam weer helemaal voelt. Tot in je tenen! 

Ik wens je een heel mooi najaar en graag tot ziens in 2017!

Uiteraard houd ik je op de hoogte over de aanstaande ontwikkelingen en weer een leuke aanbieding in januari ter ere van het 1-jarig jubileum van Itouch.

Hartelijke groet,

Irene Pot
Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie

 
Thank You

Met verlof: Praktijk tijdelijk gesloten t/m 1 januari 2017


Van 1 september 2016 tot 1 januari 2017 is Itouch, praktijk voor Shiatsu gesloten vanwege de komst van ons tweede kindje. Ik blijf wel bereikbaar via irene@itouch-shiatsu.nl

Desgewenst kan ik je doorsturen naar een van mijn collega-therapeuten. Vanaf januari ’17 ben je weer van harte welkom voor shiatsubehandelingen.


 

Holistische energetische therapie

Tijdens mijn verlof staat de praktijk niet helemaal stil. Naast dat ik natuurlijk veel ga oefenen met de Baby Shiatsu, start ik dit najaar met de 3-jarige beroepsopleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut.

In deze opleiding staat het energetische aspect en lichaamsbewustzijn van de mens centraal. Op basis van het oosterse chakrasysteem, psychologie en kennis van het fysieke lichaam wordt er geleerd kruisverbanden te leggen tussen alle aspecten van de mens als geheel: fysiek, emotioneel, mentaal, psychosociaal en spiritueel.  
De geleerde kennis en vaardigheden zal ik t.z.t. desgewenst toepassen tijdens de shiatsu, wat de behandeling een extra diepe en helende werking kan geven.

Meer informatie over deze opleiding

8 bijzondere oefeningen: Ba Duan Jin - de 8 Brokaten

In de vorige nieuwsbrief kon je al lezen over de Makko Ho oefeningen (‘meridiaan yoga’). Deze keer nog zo’n fijne serie bewegingen die de energie door je hele lichaam laat stromen.
De Ba Duan Jin ofwel de 8 Brokaten komen uit de meer dan 1000 jaar oude Chinese bewegingsleer Qigong en staan bekend als hele eenvoudige maar zeer effectieve oefeningen. Deze dynamische bewegingen zijn er op gericht de meridianen te openen, de interne organen te masseren en spieren en pezen te versterken.

Het beoefenen van de Ba Duan Jin kost niet veel tijd en kan bijvoorbeeld voor het slapen en 's morgens na het opstaan worden gedaan. Bij dagelijks beoefening schijnen de oefeningen een sterk positief effect op je gezondheid en welzijn te hebben. 

Naar de Ba Duan Jin oefeningen
Shiatsu ervaringen
Wat is jouw ervaring met shiatsu?

Ben je benieuwd naar de shiatsu-ervaringen van de klanten van Itouch? Of heb je zelf een of meerdere Zen of Stoel Shiatsu behandelingen ontvangen? Graag hoor of lees ik je ervaring.

Als je wilt kun je een berichtje achterlaten op de website of op de facebookpagina

Alvast bedankt voor je reactie!

 
Itouch Shiatsu op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en informatie over shiatsu en de oosterse filosofie? Like en volg Itouch op facebook. 
Itouch Shiatsu op Facebook
        Nieuwsbrief Maart '16          Nieuwbrief Mei '16           
 
Deel
Stuur door
Copyright © 2016 Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je als klant of geïnteresseerde betrokken bent bij
Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie. 

Heb je een vraag, verzoek of wil je afmelden voor de nieuwsbrief. Stuur een mailtje naar:

irene@itouch-shiatsu.nl

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie · Carlierstraat 38 · Leeuwarden, Friesland 8919 BC · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp