Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser


Haetaan 18 - 29 -vuotiaita nuoria mukaan Amaze Me Leader-seikkailulle Viroon

Amaze Me Leader on 18-29-vuotiaille suunnattu seikkailuseminaari, jonka tavoitteena on rohkaista nuoria osallistumaan Leader-toimintaan ja rakentaa verkostoja eurooppalaisten nuorten välille. Seikkailuseminaari järjestetään Harjumaalla, Virossa 5.-11.8.2019. Seikkailuseminaarin toimintatapa perustuu Amazing race TV-formaattiin ilman kilpailua: osallistujat jaetaan ryhmiin, jotka vierailevat päivittäin Leader-tuella rahoitetuissa kohteissa, joihin liittyy toimintaa ja tehtäviä. Seikkailu päättyy loppujuhlaan 10.8. ja paluu Suomeen tapahtuu Tallinnan kautta 11.8. Amaze Me Leader (AML) 2019- seikkailuseminaarin järjestämisestä ja ohjelmasta vastaa Itä-Harjumaan seudulla toimiva paikallinen Leader-ryhmä, Ida-Harju Koostöökoda. 

Etsimme nyt osallistujiksi nuoria, jotka edustavat tapahtumassa oman alueensa Leader-ryhmää. Osallistumismaksu on 50 euroa ja se maksetaan tapahtuman järjestäjälle. Leader-ryhmä maksaa matkakustannukset Tallinnaan (bussi-/juna- laivamatka). Hakuaika Amaze Me Leader-seikkailuseminaariin suomalaisille nuorille on avoinna 25.6.2019 saakka. Haku osallistujaksi tapahtuu englanninkielisellä lomakkeella.

Rajupusu Leaderin alueelta mukaan valitaan hakemusten ja heinäkuussa olevin haastattelujen perusteella 2 nuorta. Lisätietoja Annelta, anne.vanttinen@rajupusuleader.fi, puh. 040 715 7189. Katso lisää:  http://rajupusuleader.fi/amaze-me-leader-seikkailuseminaari2019/
 

Lähde mukaan Lokaaliin elokuussa

Valtakunnallinen paikalliskehittäjien tapaaminen, Lokaali 2019 -tapahtuma järjestetään 23.-25.8.2019 Kauhavalla LSK Business Parkissa eli entisen lentosotakoulun alueella.  Piällysmies ry järjestää 20-vuotisen juhlavuotensa kunniaksi jäsenretken paikanpäälle 22.8.- 24.8.2019.

Paikalliskehittäjien juhla Lokaali on tarkoitettu kylien ja maaseutukaupunkien kehittämisessä mukana oleville ja siitä kiinnostuneelle. Rajupusu Leader ry:n jäsenillä on mahdollista osallistua kyseiselle jäsenretkelle, yhdistys tukee jäsentensä osallistumista matkalle.  Jäsenhinta retkelle on 100 € sisältäen kuljetukset, majoituksen 2 hh:ssa ja Lokaalin osallistumismaksun. Lisämaksusta majoitus 1 hh, mikäli niitä on saatavilla. Jäsenyhdistyksille maksetaan tuki yhdelle henkilölle per yhdistys. Ei-jäsenille pelkkä bussimatka maksaa 50 euroa ja ilmoittautuminen hoidetaan itse. Katso lisää: http://rajupusuleader.fi/wp-content/uploads/2019/06/Lokaali-2019-Lakeudella-Rajupusu.pdf
 

Biotalous tutuksi Rajupusu Leader alueella

Leaderin oma hanke Biotalous tutuksi -hanke  on käynnistynyt ja  aloitustilaisuus pidettiin 16.5. Juvalla Partalan Kuninkaankartanossa. Mukana tilaisuudessa oli puhumassa Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Pasi Rikkonen, joka mm. muistutti, että on tunnettava erilaiset kestävyyttä edistävät ratkaisut ja vaikutusmekanismit, joilla voidaan edistää kestävää biotaloutta sekä sen edellyttämiä muutoksia yhteiskunnassa. Pasi kävi myös läpi tulevaisuuden näkymiä ruoantuotannon skenaarioiden kautta.

Hankkeen avulla alueen asukkaita, alueella toimivia yrityksiä ja yhteisöjä innostetaan ideoimaan ja tunnistamaan alueen vahvuuksia ja mahdollisuuksia Biotalouden näkökulmasta. Hankealueen kylät ja toimijat voivat toivoa maksuttomia tilaisuuksia ja asiantuntijaluentoja alueelle esimerkiksi lannan hyötykäytöstä, metsien monipuolisesta hyödyntämisestä, lähiruuasta, kiertotaloudesta ja vaikka lähiretkeilystä. Hankekoordinaattorina toimii Kirsi Blomberg, jolle voi tuoda ehdotuksia uusista tilaisuuksista. Lisäksi hankkeessa tehdään syksyllä opintomatka, jonka tarkoituksena on kerätä ideoita alueen kehittämiseen. Opintomatkalla tutustutaan mm. Tarvaalan Biotalouskampukseen. Katso lisää: http://rajupusuleader.fi/biotaloustutuksi/


Liity jäseneksi

Rajupusu Leader ry:n jäsenenä olet mukana kehittämässä omaa paikkakuntaasi  ja olet arvokas tukija maaseudun tulevaisuuden puolesta. Henkilöille ja yhdistyksille jäsenyys maksaa 10 e / vuosi. Täytä ja lähetä sähköinen jäsenhakemuslomake verkossa. Katso  lisää tästä.


Kesä Hildurissa

Leaderin toimisto on pääsääntöisesti auki koko kesän maanantaista perjantaihin kello 9:00 - 15:00 välillä.  Kannattaa kuitenkin soittaa ja sopia tapaamisaikaa aina etukäteen, koska lomailemme vuorotellen ja saatamme olla välillä asiakaskäynneillä. 

25.6. - 9.8. Hildurissa on myös "Vintin tilkkuaarteet" -näyttely sekä kahvio, kirpputori ja käsityömyymälä. Näyttely on avoinna ma-pe kello 12:00 - 18:00 ja la 11:00 - 15:00. Katso lisää tästä linkistä.Toivotamme kaikille uutiskirjeen tilaajille aurinkoista ja iloista kesää!

Copyright © 2020 Rajupusu Leader, All rights reserved.


Our mailing address is:
Rajupusu Leader
Juvantie 2
51900 Juva 
Finland