Copy
Kop & Co Lentenieuws
Februari 2017
Weergaveprobleem?
Bekijk in uw browser
Beste <<Voornaam>>,

Nu buiten het voorjaar af en toe weer te zien en te horen is, breng ik je graag op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen van KOP & Co.  

De laatste tijd word ik regelmatig benaderd door organisaties met de vraag: wil je eens met ons meekijken hoe we beter in kunnen spelen op de toekomst die op ons afkomt en wat dat van ons vraagt? Zo begeleidde ik onlangs een multi-stakeholder opstelling met een gemeente om de dynamiek te verkennen rond hun vraag om recreatie en toerisme in hun regio te stimuleren. In plaats van een strategie te bedenken, wilden zij samen met allerlei partijen al doende en lerende kansen ontdekken en daarop inspelen.

Een mooie ontwikkeling vind ik. Want nu we in een steeds complexere wereld leven geloof ik dat het steeds belangrijker wordt om goed in te leren spelen op de toekomst zoals die op ons afkomt. Wat is er nodig? En wat vraagt dat van ieder van ons? Wat kan ik doen? Het vraagt een bereidheid om ideeën te laten ontstaan en verder te brengen in verbinding met de toekomst, de plek, een dieper kompas in jezelf en met elkaar. En om te stoppen met dat wat zijn bestemming heeft bereikt. 

Hoe zit dat bij jou op dit moment? Welke zaden, wensen of verlangens staan op ontkiemen? Plan je dat of ontstaat het?

In deze nieuwsbrief meer over ons geplande aanbod voor de komende tijd. En natuurlijk ontstaat daarnaast ook nog van alles! 

Veel leesplezier en tot ziens,

Petra van de Kop

Sprankelend Salland Café: 'boerenwijsheid, de landbouw en ons dagelijks eten'. 


Eten van dichtbij leeft. Ook in 2017 werkt KOP & Co weer samen met diverse partijen aan stadslandbouw en regionaal voedsel. Op 3 februari kwamen bijvoorbeeld zo'n 100 Sallanders bijeen op de voormalige abdij "Nieuw Sion" om krachten te bundelden rond de vraag: wat kunnen we samen oppakken, zodat we eten van Sallandse grond en boeren een eerlijke boterham verdienen?  In een opstelling onderzochten we de vraag van een groep Sallandse boeren "hoe bereiken we de nog niet bewuste consumenten".

www.dekrachtvansalland.nl

9-3 | Start Jaarcyclus Natuurlijk Leiderschap 


In deze jaarcyclus ontdek je hoe je op een natuurlijke manier vernieuwing en ontwikkeling in jouw buurt, gebied, project of organisatie op gang kan brengen. Je leert hoe je veerkrachtig kunt blijven en in afstemming met de seizoenen tot vernieuwing kunt komen. Wanneer begin je iets nieuws? Wanneer breng je de boel op orde? Wanneer trek je je terug of ga je er juist op uit? 
Lees meer over de jaarcyclus...

23-3 | Systemische Onderzoeksdag Landbouw & Voedsel


Deze dag richt zich op iedereen die bezig is met het maken van de omslag naar een andere manier van eten produceren en consumeren en behoefte heeft aan andere blik en uitwisseling. Met een systemische blik en opstellingen gaan we aan de slag met vragen van de deelnemers. We verkennen welke dieper liggende patronen en dynamieken meespelen, en waar mogelijke hefbomen voor vernieuwing liggen. Er is tijd voor ontmoeting, lekker eten, reflectie, uitwisseling en leren van elkaars praktijken. 

Meer info en aanmelden...


In deze blog vind je een impressie van de vorige onderzoeksdag over Landbouw & Voedsel. 

11-4 | Workshop Werk & ToekomstDeze lente is er weer een nieuwe mogelijkheid om mee te doen aan de Workshop Werk & Toekomst. Met een systemische blik verken je deze dag jouw vragen rond werk en toekomst. Je verkent hoe de ‘systemische oerkrachten’ van invloed zijn op jouw vraagstuk. Met behulp van systemische oefeningen en organisatie- en loopbaanopstellingen krijg je zicht op dieper liggende patronen en dynamieken en ga je op zoek naar flow.

Meer over Werk & Toekomst ... 

Agenda 


09-03-17   Start Jaarcyclus Natuurlijk Leiderschap
23-03-17   Systemische Onderzoeksdag Landbouw, Voedsel & Landgebruik
11-04-17   Workshop Werk & Toekomst
24-09-17   Nazomer retraite Spaanse Pyreneeën

Liever aan de slag in een individuele setting of op zoek naar een maatwerktraject? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

Nazomer retraite in de Spaanse Pyreneeën 

Eind september organiseer ik met Emile Weesie (Yin in Yang) een retraite in de Spaanse Pyreneeën. Op deze mooie plek kun je in de natuur op adem komen, afstand nemen van de hectiek van alledag, een week helemaal voor jezelf hebben, bezinnen, en je laten inspireren door de natuur en stilte. Het programma bestaat uit meditatie, qigong, lange siësta's, een natuursolo en mogelijkheid tot (familie)opstellingen. Ervaring met eerdere retraites is niet nodig; elke retraite doe je voor de eerste keer. Lees meer ....

KOP & Co werkt met mensen en organisaties aan duurzame vernieuwing. Wij begeleiden bij vragen over leven en loopbaan, sociaal ondernemen, samenwerken en transities.
Copyright © 2016 KOP & Co, All rights reserved.

Ons adres is:
Simon Vestdijkstraat 14 | 6708 NW Wageningen | petra@kopenco.nl | www.kopenco.nl

Niet langer geïnteresseerd in deze nieuwsbrief?
abonnement opzeggen of gegevens bijwerken


Email Marketing Powered by Mailchimp